Per quedar-se a viure-hi

8 bons restaurants d’hotel on menjaràs de meravella

  • Bon servei, ambient agradable i plats sensacionals. Així de bé t’ho pots passar en aquestes vuit adreces imprescindibles per als gurmets

8 bons restaurants d’hotel on menjaràs de meravella

FERRAN NADEU

4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Des de ja fa uns quants anys, els hotels delecten hostes i clients del carrer amb una oferta gastronòmica de gran qualitat, un servei atent i professional i un ambient d’allò més agradable. Alguns fins i tot han obtingut el reconeixement de la guia Michelin.

Per encertar en la teva elecció, aquí et recomanem vuit bons restaurants d’hotel a Barcelona on quedaries a viure.

Amar

Rafa Zafra i els seus socis ressusciten el senyorial i imponent menjador de l’antic Ritz (Gran Via de les Corts Catalanes, 668). «Aquí hi conviuran molts estils», diu el Rafa, amb espai a la carta per a les brases, per al mar i muntanya (els pèsols amb tripa de bacallà; la carbonara de vieira i tòfona; les mongetes amb tonyina i aquest caneló de cabra de mar amb cruixent i suc de pollastre que serà un clàssic en cinc minuts), per a l’homenatge al Ritz, per a les ostres i per al caviar (¡el brioix!, ¡l’eriçó amb tàrtar de gambes!), que ha convertit en identitari, tant a l’Estimar de Barcelona com en el de Madrid. Aquesta és la crònica de Pau Arenós sobre la seva visita a Amar.

Aürt

Artur Martínez celebra tres anys a les aplaudides barres del seu restaurant barceloní sense desvincular-se del negoci familiar, El Buen Gusto. Diverses barres al vestíbul de l’Hotel Hilton Barcelona Diagonal Mar, amb els 18 comensals asseguts davant els cuiners. Així va ser la visita del nostre cronista ‘gastro’ Pau Arenós, a Aürt tres anys després.

Planta Baja

Planta Baja és un dels pocs restaurants de Barcelona on et sentiràs com a casa. D’aquests en els quals, tot just entrar, et trauries les sabates i et posaries les sabateilles d’estar per casa. Tal qual. Així de càlida i acollidora és l’atmosfera d’aquest establiment de la zona alta de Barcelona ubicat als baixos de l’Hotel Primero Primera (doctor Carulla, 25). Una casa elegant, de luxe sobri, ple d’encant, que havia sigut llar, dolça llar, de la família Pérez-Sala (el Luis va ser pilot de fórmula 1 als anys 80). La carta va d’acord amb l’ambient: agradable, amb classe, amb un punt de sofisticació malgrat la seva aparent senzillesa. Porta la firma d’Armando Álvarez, xef de Capet. Per saber més sobre el Planta Baja, clica aquí.

Four Corners

Aquesta pizzeria, a l’ombra de la Torre Glòries, proposa unes addictives peces de massa supergruixuda (uns tres centímetres) de vores cruixents amb originals combinacions que responen al ‘Detroit style’: hi ha una que porta mandonguilles, formatges ‘cheddar’, ‘mozzarella’, parmesà i ‘pecorino’, salsa amb vodka i alfàbrega, i una altra que es fa amb un pesto de pistatxos, mozzarella, mortadel·la, burrata i parmesà. El restaurant és als baixos del nou Hotel The Hoxton, que ha instal·lat una taqueria anomenada Tope al terrat. Si vols més informació, aquí ho tens tot sobre el Four Corners.

Aleia

Rafael de Bedoya i Paulo Airaudo dirigeixen aquest luxós restaurant on no es menja bé, es menja molt bé. Un local on un plat tan senzill com les aletes de pollastre amb la pell cruixent i amb un rovell d’ou confitat resulta exquisit. Si vols saber-ne més, aquí tens tota la informació sobre l’Aleia.

Batea

L’equip de Besta obre un segon local, «una marisqueria moderna», on la costa de Catalunya es troba amb la de Galícia. Situat a l’Hotel Avinguda Palace, té una entrada pròpia amb columnes i un interior «a l’estil d’un bistró francès», expliquen els responsables, amb paper pintat rosa i banc corregut amb coixins vellutat del mateix color pàl·lid. ¿I per menjar, què hi ha? Doncs t’ho expliquem en aquesta crònica del Batea.


Quirat

L’Hotel InterContintental Barcelona es posa en mans de Víctor Torres, que ja té una estrella Michelin per Les Magnòlies (Arbúcies), per al seu restaurant gastronòmic, que pretén convertir-lo en un «referent gastronòmic de la ciutat». ¿Com? Amb menús plens de creacions minimalistes i cuidades que el xef elabora amb productes de temporada i de proximitat. Aquí tens alguns dels plats que vam tastar al Quirat.

Nobu

Han passat gairebé dos anys i sembla que hagi sigut un mes. Perquè tot sembla que segueix igual en aquest restaurant dalt de l’hotel homònim. Com si no hi hagués hagut pandèmia, com si no hagués estat tancat durant tants i tants mesos. Per recordar què continua igual (gairebé tot) i què ha canviat (el xef i algun plat), vam visitar el Nobu.