Placer sense sostre

11 terrasses per disfrutar del bon temps a Barcelona

  • Difícil resistir-se a la idea de donar la benvinguda al bon temps en algun d’aquests espais a l’aire lliure on menjar i beure de meravella

11 terrasses per disfrutar del bon temps a Barcelona
8
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

¡Enhorabona! El bon temps ja és aquí i no hi ha millor idea que deixar-se acariciar pels rajos de sol que encara no ens torren la pell i per la brisa que no ens congela l’ànima. ¿On? ¿Com? Doncs menjant i bevent en alguna d’aquestes terrasses de Barcelona.

Terrassa de Vivi

Terrassa de Vivi, el bar del terrat amb piscina de l’Hotel Kimpton Vividora (Duc, 15, al Gòtic barceloní), serveix còctels, tapes i platillos per compartir, elaborats amb ingredients frescos i locals, com les croquetes de pernil ibèric de gla i la ‘tagliata’ de llom baix amb ximixurri, formatge pecorino i ruca. Com que l’hotel és ‘pet friendly’, els dimecres organitza l’‘afterwork’ Hot Dog Babies perquè les mascotes també puguin de la terrassa. A més, la tarda del 28 de juny, l’hotel celebrarà el Dia de l’Orgull LGTBIQ+ amb una festa al ritme de la música que punxaran Magali Dalix i la seva parella, Claudia León.

El nido del Mirlo

L’Hotel Mirlo, que va obrir el setembre de 2021 a l’avinguda del Tibidabo, 32, té un restaurant amb una terrassa al jardí de l’hotel, que no és qualsevol jardí: es tracta d’un espai declarat com a protegit per l’ajuntament de la ciutat gràcies a la diversitat de les plantes i arbres que allotja. El nido del Mirlo ofereix esmorzars, dinars i sopars d’una carta dissenyada i assessorada pel xef Ismael Alonso i executada amb elegància i bona mà per José Manuel Zafra, que ha treballat en diferents hotels de luxe com l’Hotel Mandarin Oriental de Barcelona i en restaurants ‘top’ com Calima, de Dani García, Aponiente, d’Ángel León, i a La Terraza del Casino, de Paco Roncero. A la terrassa, amb una bonica pèrgola de disseny i detalls que simulen nius de merles, es pot disfrutar d’una cuina de temporada molt cuidada en la qual destaquen les croquetes de crema d’espinacs amb pinyons, els arrossos (fantàstic el melós de costella i calamarsets), el turbot a la donostiarra, l’‘steak tartar’... Com a curiositat, l’hotel ocupa la torre Macaya. Allà, el protagonista de ‘L’ombra del vent’, de Carlos Ruíz Zafón, posa fi a la trama de la novel·la, en la qual l’escriptor havia rebatejat l’edifici com a palauet Aldaya.

Vincci Mae

Fidel al seu estil novaiorquès dels anys 30, el ‘rooftop’ de l’Hotel Vincci Mae (Diagonal, 596) ha inaugurat un cicle de vetllades musicals de jazz en viu anomenat ‘Sunset & Jazz’ que tindrà lloc entre el 15 de juny i el 6 de juliol. Seran tres sessions de 30 minuts, a les 19.30, a les 20.30 i a les 21.30 hores. A la novena planta d’aquest establiment, mentre s’observa la serra de Collserola, el Tibidabo i la posta de sol, es podrà beure cava i tastar els plats que es preparen per a l’ocasió (ostres, petxines variades, tàrtar de tonyina i alvocat, pernil ibèric de gla tallat a ganivet...) o els que del seu restaurant West, amb sortida directa a la terrassa, amb alguna que una altra picada d’ullet asiàtica.

Bar Alegria a The Barcelona Edition

Des d’inicis de juny fins a finals de setembre, l’espai exterior de Bar Veraz (avinguda de Francesc Cambó, 14), el restaurant de cuina de mercat de l’hotel, acollirà la terrassa del Bar Alegria, el local del barri de Sant Antoni que tindrà per primera vegada una ubicació de luxe al Born. Durant uns mesos, al costat del mercat de Santa Caterina serviran plats i platillos emblemàtics del local de Tomàs Abellan. Des del migdia fins a les 11 de la nit es podrà demanar amanida de tomàquet cherry amb escabetx d’alfàbrega fresca, ensaladilla russa clàssica amb bastonets de pa, truita amb trufa negra i ceba confitada, biquini amb mozzarella fresca, pernil ibèric i trufa negra. Tots els plats del Bar Alegria es podran menjar també a l’interior del Bar Veraz, on les cartes dels dos locals estaran disponibles.

Sobreàtic Contraban

El ‘rooftop’ de l’Hotel Wittimore (Riudarenes, 7), que solia estar reservat per als hostes de l’establiment, obre a partir de l’1 de juny als clients no allotjats que vulguin pujar sobre un autèntic terrat del Gòtic. L’espai és molt mediterrani, ja que el mobiliari de l’espai, de color coral en conjunció amb gandules de ratlles blanques i grogues, combina amb una vegetació pròpia de les riberes dels rius catalans. S’hi podrà pujar de 4 de la tarda a 10 de la nit per menjar platillos divertits i saborosos elaborats per Alain Guiard, com la pizza de brioix amb ricota i ‘speck’, els ‘fingers’ de pollastre a la llimona amb salsa de xili dolç, el sandvitx de tonyina amb escabetx, olives verdes i maionesa, el record d’un gelat Dràcula... Per beure, còctels d’autor com el Martini invertit i la Fancy aigua de València i ‘mocktails’ com el de suc de nabius, suc de llima, oli de taronja, menta i soda, o el de suc de poma verda, suc de llima i ‘ginger beer’. Els dijous, de 7 a 10 de la nit, hi punxaran música els ‘djs’ BeGun, Jess Hologram i Irina Flake.

Patio

Patio, que acaba d’inaugurar la temporada d’estiu, és la terrassa de l’Alexandra Barcelona Hotel (Mallorca, 251): un raconet mig amagat, un bufó entresol de l’Eixample amb vegetació mediterrània, piscineta, pèrgola, taules, cadires... Ja es pot dinar allà (sopars des del 18 de maig). S’hi accedeix travessant el restaurant Solomillo, amb el qual comparteix carta (carn al pes i guarnicions).


The Rooftop

The Rooftop, el bar-restaurant amb piscina al terrat de l’Hotel Sir Victor (Rosselló, 265), ha reobert fa pocs dies. Mentre observes la veïna Casa Milà i, a prop d’allà, la Sagrada Família, pots menjar elaboracions mediterrànies amb tocs grecs, bàsicament plats crus, marinats i cuinats al carbó, basats en productes frescos de proveïdors locals. Hi ha ‘hamachi’ marcat a la graella i servit en ajoblanco, raïm verd i ametlles; amanides fresques i saludables com la grega i la Maroulosalata; pop a la brasa amb patates cruixents, llimona, orenga seca i flocs de xili; llobarro sencer cuinat a la brasa de carbó i acompanyat de verdures fetes a foc lent i llimona; llom alt a la brasa servit amb patata cruixent i mantega d’herbes... Per beure, vins ecològics, tots d’agricultura biodinàmica, i còctels creatius. I, si hi vas a partir de les set de la tarda, hi ha un ‘dj’ que punxa soul, ‘deep & organic house’, R&B, techno melòdic i ‘afro tunes’. Tot aquest bon rotllet durarà fins a finals d’octubre.


Sta. Fe

Si et van els ‘ssäms’ i els ‘rolls’, no trobaràs cap altra terrassa a Barcelona on menjar-los a l’aire lliure que no sigui la de Sta. Fe (Santa Fe de Nou Mèxic, 18). En aquest racó de la zona alta, al costat de la plaça de Sant Gregori Taumaturg, aquest agradable racó tant de dia com de nit tant serveix per a un dinar de negocis, un dinar ràpid al migdia, un sopar amb amics i família o una vetllada romàntica. A més de ‘ssäms’ (un plat coreà que consisteix en una fulla d’enciam sobre la qual es col·loquen elaboracions de tota mena, com pop amb maionesa de ‘kimchi’ o ventresca de tonyina amb maionesa de ‘wasabi’) i ‘rolls’ (aquí amb pa de brioix farcit de llamàntol amb mostassa o de cansalada viada ‘teriyaki’), hi ha tapes amb toc gurmet ben elaborades i de sabors potents. Per beure, xampanys exclusius i còctels d’autor.


Els Pescadors

Difícilment trobaràs una plaça més bufona a Barcelona que la de Prim. Al número 1 està Els Pescadors, obert des de 1980. És impactant la sensació que fa d’estar fora de Barcelona; més que fora, molt lluny, perquè l’escenari és propi d’un poblet. Tres bonics exemplars de bellaombra, una font, casetes blanques al voltant... Es nota que és una de les zones més antigues del Poblenou. ¿I per menjar, què tenen? Plats de cuina marinera inspirada en les receptes que s’elaboraven als pobles de pescadors, sense artificis, però treballada amb productes de proximitat de màxima qualitat.


1881 per Sagardi

Poques terrasses amb millors vistes del port de Barcelona trobaràs com aquesta. I poques tan polivalents, gastronòmicament parlant, ja que allà es pot anar de tapes i fer vermut (atenció a les patates braves), menjar plats de la carta (cuina mediterrània i graella de carn i peix a base de bon producte) o prendre un còctel (de divendres a diumenge, a partir de les 4 de la tarda, punxa un discjòquei). Ubicada dalt del Museu d’Història de Catalunya (plaça de Pau Vila, 3), té vistes sobre el port de Barcelona, Montjuïc i la Barceloneta.


El Mescladís del Pou

Aquest raconet mig amagat del Gòtic (Carders, 35) té un encant especial. I no només per l’atmosfera que s’hi respira (sembla un mercat, perquè és un espai tancat amb una part interior a l’aire lliure), sinó pel projecte que hi ha darrere de cada plat i de cada copa que serveixen. Es tracta d’un espai solidari, multicultural, amb sentit inclusiu i comunitari que sorgeix de la iniciativa conjunta entre la Fundació Mescladís i el Casal de Barri Pou de la Figuera: és un projecte d’inclusió sociolaboral, ja que ensenya i dona feina a joves immigrants. L’oferta gastronòmica es basa en plats i aliments de diversos llocs del món, receptes molt sovint recreades i adaptades a partir de les propostes dels nois que hi treballen, vinculades a històries de vida de moltes famílies en diferents continents. Utilitzen productes de proximitat i sostenibles i els seus proveïdors són empreses socialment responsables, com els iogurts i gelats de La Fageda, les verdures i fruites d’agricultura ecològica de La Kosturica i El Tros d’Ordal, productes de la Xarxa de Consum Solidari, sucs d’agricultura ecològica de Cal Valls, els vins de la cooperativa L’Olivera i cerveses artesanes Las Clandestinas, 08 o Almogàvers.