Selecció estel·lar
Els 5 restaurants que serveixen els arrossos preferits de Paco Pérez
El xef, amb cinc estrelles Michelin, es considera «molt arrosser». Aquests són els llocs als que va al gra

Paco Pérez és tan, tan arrosser que: A/ se’ls cuina a casa («de temporada, caldós, melós, m’és igual... tot i que el meu preferit és el melós de llagosta amb una picada amb els seus fetges i els coralls i algues del cap de Creus»), B/ a Enoteca ofereix un menú d’arròs els diumenges i C/ sempre que surt a menjar fora intenta provar un arròs.
Li demanem que aprofundeixi en la C i exerceixi de prescriptor gastronòmic. Aquesta és la seva selecció de restaurants que cuinen l’arròs de manera excel·lent. I ja et diem que convèncer un cinc estrelles Michelin com Pérez (dues per Miramar, dues per Enoteca i una per Cinco, a Berlín) no és gens fàcil.
Can Jubany

A Can Jubany (carretera de Sant Hilari, s/n., Calldetenes), Nandu Jubany fa un arròs socarrat amb espardenyes que està increïble, però és que ell és molt bon arrosser, un cuiner com Déu mana, i ho demostra amb aquest arròs fantàstic. M’agraden la textura del gra i el sabor. És un arròs sec, solt, que rebota a la boca, és a dir, que està viu, que no està passat, que està al punt. I l’espardenya juga amb la seva textura. Em sembla un plat delicat i, alhora, una mica intens».
Quique Dacosta

«Quique Dacosta prepara un arròs fantàstic a casa seva (carrer de Rascassa, 1, Dénia). En realitat, n’ha fet moltíssims, perquè en el menú degustació de cada temporada el canvia i sempre m’ha semblat un plat increïble. No en podria escollir un en concret, perquè són tants els que ha brodat... No és una arrosseria, però el considero un lloc per anar a provar un dels millors arrossos que podràs menjar».
Paco Gandía

«Recordo el seu arròs de conill i caragols. Boníssim. És el clàssic que fan a la flama en aquest restaurant de Pinoso (carrer de Sant Francesc, 2, Alacant). Té una textura increïble. I mira que hi he anat només dues vegades, però encara el recordo. Considero que és un plat pel qual val la pena fer el viatge fins allà».
Els Pescadors

«Aquest restaurant de Llançà (Castellar, 41) serveix un arròs de sípia, carxofa i escamarlà molt gustós, molt intens, amb el gra solt. Molt interessant, la veritat. Són gent de tota la vida, que almenys fa 40 anys que fan aquests arrossos, així que sempre l’encerten. Fan una cuina marinera increïble en la qual mai no falta l’arròs».
El Gran Azul

«Aquest restaurant està molt bé. És a València (avinguda d’Aragó, 10) i fa arrossos de tot tipus, i tots són increïbles. Però, si n’he d’elegir un, diria que cal provar la paella valenciana, la tradicional. Hi vaig anar perquè me l’havien recomanat, i sens dubte és un lloc per a la gent a qui li agrada l’arròs, el bon arròs».
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Laura Lobo, advocada experta en herències: “No s’ha de donar per fet que els nebots hereten del tiet solter i sense fills”
- Marc Márquez passa pel quiròfan i es complica la seva reaparició
- Doncs no va ser en directe
- Solidaritat amb Palestina ¿La vaga del 15 d’octubre per Palestina segueix endavant després de l’acord de pau? Sí, i aquests són els serveis mínims
- Nou estadi L'adjudicació de les obres al Camp Nou sota sospita
- Contra Sánchez Junts no descarta una moció de censura «instrumental» sense Feijóo com a candidat
- Informe tècnic El Fòrum Econòmic Mundial assenyala les 10 tecnologies amb més potencial per fer front al canvi climàtic
- FUTBOL El virus FIFA complica el clàssic al Barcelona i juga a favor del Reial Madrid
- CRISI CRIBRATGE L’Antonio, afectat per errades del cribratge del càncer de còlon a Andalusia: «Vaig esperar quatre anys els resultats»
- CAS CERDÁN-ÁBALOS L’empresària que va assegurar haver portat bosses amb efectiu Ferraz no declara al Senat, però ratifica que va entregar 90.000 euros al PSOE