Selecció estel·lar

Els 5 restaurants que serveixen els arrossos preferits de Paco Pérez

El xef, amb cinc estrelles Michelin, es considera «molt arrosser». Aquests són els llocs als que va al gra

Els 5 restaurants que serveixen els arrossos preferits de Paco Pérez
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Paco Pérez és tan, tan arrosser que: A/ se’ls cuina a casa («de temporada, caldós, melós, m’és igual... tot i que el meu preferit és el melós de llagosta amb una picada amb els seus fetges i els coralls i algues del cap de Creus»), B/ a Enoteca ofereix un menú d’arròs els diumenges i C/ sempre que surt a menjar fora intenta provar un arròs.

Li demanem que aprofundeixi en la C i exerceixi de prescriptor gastronòmic. Aquesta és la seva selecció de restaurants que cuinen l’arròs de manera excel·lent. I ja et diem que convèncer un cinc estrelles Michelin com Pérez (dues per Miramar, dues per Enoteca i una per Cinco, a Berlín) no és gens fàcil.

Can Jubany

A Can Jubany (carretera de Sant Hilari, s/n., Calldetenes), Nandu Jubany fa un arròs socarrat amb espardenyes que està increïble, però és que ell és molt bon arrosser, un cuiner com Déu mana, i ho demostra amb aquest arròs fantàstic. M’agraden la textura del gra i el sabor. És un arròs sec, solt, que rebota a la boca, és a dir, que està viu, que no està passat, que està al punt. I l’espardenya juga amb la seva textura. Em sembla un plat delicat i, alhora, una mica intens».

Quique Dacosta

«Quique Dacosta prepara un arròs fantàstic a casa seva (carrer de Rascassa, 1, Dénia). En realitat, n’ha fet moltíssims, perquè en el menú degustació de cada temporada el canvia i sempre m’ha semblat un plat increïble. No en podria escollir un en concret, perquè són tants els que ha brodat... No és una arrosseria, però el considero un lloc per anar a provar un dels millors arrossos que podràs menjar».

Paco Gandía

«Recordo el seu arròs de conill i caragols. Boníssim. És el clàssic que fan a la flama en aquest restaurant de Pinoso (carrer de Sant Francesc, 2, Alacant). Té una textura increïble. I mira que hi he anat només dues vegades, però encara el recordo. Considero que és un plat pel qual val la pena fer el viatge fins allà».

Els Pescadors

«Aquest restaurant de Llançà (Castellar, 41) serveix un arròs de sípia, carxofa i escamarlà molt gustós, molt intens, amb el gra solt. Molt interessant, la veritat. Són gent de tota la vida, que almenys fa 40 anys que fan aquests arrossos, així que sempre l’encerten. Fan una cuina marinera increïble en la qual mai no falta l’arròs».

El Gran Azul

«Aquest restaurant està molt bé. És a València (avinguda d’Aragó, 10) i fa arrossos de tot tipus, i tots són increïbles. Però, si n’he d’elegir un, diria que cal provar la paella valenciana, la tradicional. Hi vaig anar perquè me l’havien recomanat, i sens dubte és un lloc per a la gent a qui li agrada l’arròs, el bon arròs».