Plats imbatibles
5 receptes d’arròs per anar al gra
Aquí teniu aquestes cinc maneres de cuinar el cereal d’uns cuiners que triomfen als seus respectius restaurants

L’arròs sol ser un dels productes més útils a l’hora de cuinar a casa. Secs, melosos, de carn, de peix...
Admet moltes combinacions, n’hi ha tantes com cuiners. Nosaltres hem triat aquestes cinc receptes de cinc xefs diferents.
Amb aquestes triomfen als respectius restaurants. ¡Preneu-ne nota!
‘Newsletter’ Cata Major

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
Recepta d’arròs de gambes, calamars i cloïsses
«M’agrada tant l’arròs que sempre dic: “Fes l’arròs i no la guerra”», proclama Evaristo Triano, xef de Pez Vela. I t’ho diu mentre prepara aquesta recepta d’arròs de gambes, calamars i cloïsses que podeu consultar aquí.
Arròs sec de papada i sípia
«Aquest plat va marcar un punt clau en la meva carrera com a cuiner. Representa el nexe entre la cuina tradicional, la que menjava i m’emocionava a casa de l’àvia, i la tècnica moderna, que suma en forma de noves textures. La cuina ha de ser, primer de tot, saborosa i agradable –així ho entenc jo–, i per aconseguir-ho la tradició és el punt de partida ineludible. Aquest arròs és el plat que més he venut en la meva carrera, i el que em cuino per a mi si en tinc l’ocasió», comenta el xef d’El Canalla, Gonzalo Rivière, sobre la recepta d’arròs sec de papada i sípia.
Arròs Costa Brava amb musclos de roca
«Aquest arròs és un homenatge a la Costa Brava, on he viscut molts anys», explica Aurelio Morales, xef de La Terraza del Claris (Barcelona) i el restaurant Cebo (Madrid). Per saber com es fa la recepta d’arròs Costa Brava amb musclos de roca, cliqueu aquí.
Arròs melós de galeres i cloïsses d’Arnau Bosch
Notícies relacionades«Recordo la meva infància, a casa dels meus avis pescadors. Feien uns arrossos mariners boníssims», comenta Arnau Bosch, del restaurant Can Bosch, sobre aquesta recepta d’arròs melós de galeres i cloïsses.
Arròs sec de mitjana i moll a la brasa
«Aquest arròs sec, tipus paella, s’inspira en les barbacoes i carns a la brasa que feia amb amics i familiars», explica Javier de Juan, xef de Taverna Hofmann. Aquí teniu la recepta d’arròs sec de mitjana i moll a la brasa.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- La caixa de ressonància ¿Música en directe o a les 10 a casa fent scroll?
- Veus en primera persona «Ara vivim més tranquils»: per què Cardedeu és el destí de moda de l’èxode de Barcelona
- Un ferit greu i un altre menys greu en l'accident d'una aeronau a Mollerussa
- Llegir per desconnectar Ariane Hoyos, la influencer que alimenta l’huracà literari amb el seu club de lectura mensual
- Als 65 anys Mor Joan Callau, exalcalde de Sant Adrià de Besòs i exdirigent del PSC