Plat imprescindible

5 truites de patates davant les quals t’hauries d’agenollar

Miguel Puchol, de Mantequerías Pirenaicas, famós per fer una de les millors truites de patates de Barcelona, recomana aquests cinc temples

5 truites de patates davant les quals t’hauries d’agenollar
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Qualsevol fan de la truita de patates hauria de peregrinar almenys una vegada en la seva vida a Mantequerías Pirenaicas. Perquè la que allà elabora l’equip de Miguel Puchol és, potser, la millor de Barcelona. La prova que no exagerem és que s’esgota cada dia; només les fan al matí i no les reposen.

Com que Puchol en sap molt del tema, li demanem que ens recomani cinc temples on agenollar-te i venerar la truita de patates.

Juana La Loca

«És la truita de patates que més recomano de Madrid... si estàs disposat a esperar el teu torn. Hi posen moltíssima ceba caramel·litzada i deixen la patata bastant sencera. El lloc és clàssic i és al barri de La Latina. A més serveixen bones tapes, totes elaborades amb bon producte».

Colósimo

«El porta un extreballador del Grup Cañadío, on fan molt bones truites de patates. En aquest cas, és molt fineta, superfineta, però amb la ceba i la patata molt ben integrada. Per cert, la patata és cruixent. És molt bona».

La Taronja

«Les fan amb molt de carinyo. Porta la patata sencera i la ceba caramel·litzada. És molt més plana que la nostra, per exemple, però continua sent molt gustosa. Sol estar bastant tranquil, cosa que em sorprèn atès el nivell de la seva truita. El regenta una família i el tracte al client sempre és atentíssim. Una opció a tenir en compte».

Lalans

«La vaig conèixer per ser la favorita de Quim Monzó, així que vaig anar a veure com la feien. I, com La Taronja, em va sorprendre com de tranquil estava el local tenint en compte com de bona era la seva truita de patates. S’assembla una mica a la nostra: alta, amb la patata i la ceba molt integrades sense estar líquida per dins. Em va semblar que estava superbona».

El cafè del Galvany

«Aquesta també s’assembla a la que fem nosaltres, però és de l’estil que més m’agrada. La fan en una petita parada del mercat de Galvany, al costat de l’entrada del carrer de Calaf. Allà hi ha una senyora gran que de tota la vida les fa altes i amb la ceba ben confitada».