Selecció d’experts
Guia Macarfi 2022: els 10 millors restaurants de Barcelona, Madrid i País Basc
La nova edició corona Alkimia, a la ciutat comtal, i Coque, a la capital espanyola
A Euskadi, els números un són Asador Etxebarri (Biscaia), Zuberoa (Guipúscoa) i Zaldiaran (Àlaba)
NOMÉS SIS TAULESSònia Profitós, la cap d’Alkimia, amb el cuiner Jordi Vilà. Sota aquestes línies, el suquet d’escamarlansamb romesco. /
Macarfi ja ha revelat els millors restaurants de la guia de 2022, que en aquesta edició no només assenyala els de Barcelona i Madrid, sinó també els del País Basc. En una gala celebrada a Bilbao i presentada per l’humorista i gurmet Carlos Latre, s’han revelat els ‘top 10’ de cada zona geogràfica, segons les votacions d’ambaixadors de la guia, xefs i periodistes especialitzats.
A l’acte han acudit més de 50 cuiners de renom, com Bittor Arginzoniz (Asador Etxebarri), Josean Alija (Nerua), Hilario Arbelaitz (Zuberoa), Aitor Arregi (Elkano), Elena Arzak (Arzak), Pedro Subijana (Aquelarre), Antoni Luis Aduriz (Mugaritz), Javier i Sergio Torres (Cocina Hermanos Torres), Rafa Zafra (Estimar), Pere Monje (Via Veneto), Jordi Vilà (Alkimia), Oriol Castro (Disfrutar), Mario, Rafael i Diego Sandoval (Coque), Roberto Ruiz (Barracuda Mx)...
Disfrutar i Diverxo surten de les votacions
A la gala s’han entregat unes distincions molt especials. Disfrutar i Diverxo Muñoz han rebut el reconeixement Top of the Top Macarfi per haver liderat la llista en els últims quatre anys consecutius i, conseqüentment, surten de les votacions.
I Celler Bonay i Barracuda Mx han obtingut els premis Rookies a la millor obertura dels últims 12 mesos a Barcelona i Madrid, respectivament.
Aquestes són les llistes dels 10 millors restaurants de Barcelona, Madrid i País Basc, segons la guia Macarfi 2022.
Top 10 de Barcelona
Alkimia
Cocina Hermanos Torres
Via Veneto
Estimar
Lasarte
Gresca
Koy Shunka
Coure
Dos Palillos
Caelis
Top 10 de Madrid
Coque
Saddle
Sacha
La Tasquita de Enfrente
Horcher
DSTAgE
Gofio
Lakasa
Estimar
Paco Roncero
Top 10 Biscaia
Asador Etxebarri
Azurmendi
Atelier Etxanobe
Porrue
Mina
Zapirain
Kuma
Zarate
Nerua
Aizian (Hotel Meliá)
Top 10 de Guipúscoa
Zuberoa
Elkano
Arzak
Aquelarre
Martín Berasategui
Mugaritz
Rekondo
Narru (Hotel Arbaso)
Landa
Asador Bedua
Top 10 d’Àlaba
Zaldiaran
Restaurante gastronómico Marqués de Riscal
The Bost
Kea Basque Fine Food
Sagartoki
Mano Lenta
Arrea!
El Clarete
Kromatiko
Sukalk
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Sondeig El PSC es referma i Junts passa davant d’Esquerra
- Investigació judicial Hisenda va maniobrar per evitar la imputació del PP en el cas Bárcenas
- GUARDONS Els Laureus coronen Aitana Bonmatí i la selecció espanyola
- Caiguda de la producció Freixenet planteja un erto per a 615 persones per la sequera
- EDUCACIÓ Catalunya unifica la preinscripció d’FP i donarà places segons la nota
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Hisenda ¿Què és l’IRPF i quins són els trams de la renda el 2021?
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- ‘Fairy ballroom’ Música, fantasia, dansa i burlesque
- LA FESTA DE LES LLETRES Gener i Castillo, els més venuts de Sant Jordi (per ara)