Alineació d’estrelles

ADMO: així serà el restaurant d’Albert Adrià i Alain Ducasse a París

  • Els xefs serviran, a partir del 10 de novembre al museu Quai Branly, un menú degustació curt i un altre llarg en què que combinaran les seves creacions

ADMO: així serà el restaurant d’Albert Adrià i Alain Ducasse a París

Instagram

3
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

A partir del 10 de novembre, París tindrà un nou reclam. Gastronòmic i dels potents, ja que portarà les firmes d’Albert Adrià i Alain Ducasse. Aquest excitant projecte, en què també està ficat Romain Meder, mà dreta del cuiner francès, no només és especial pels seus protagonistes; també pel seu format, ja que inicialment serà un ‘pop up’ que obrirà 100 dies hàbils (uns quatre mesos) al restaurant Les Ombres del museu Quai Branly, a pocs metres de la torre Eiffel. Que no temin els gurmets impacients: després d’aquell període de coneixement i adaptació dels equips d’un i l’altre xef, es convertirà en un establiment amb vocació de permanència.

Adrià explica que ADMO (acrònim d’Adrià, Ducassse, Meder i Ombres) servirà dinars i sopars amb vista al monument a 100 persones per servei amb una proposta que intentarà acostar al màxim les cuines dels xefs. «Al cap i a la fi, la bona cuina no és tan diferent perquè té en compte la temporalitat del producte, el punt de cocció...», comenta, conscient del risc d’oferir plats massa dispars entre si. «Ho hem parlat i en un parell de setmanes començarem a fer proves perquè ningú anirà a la seva».

Hi haurà dos menús degustació, un de curt i un altre llarg, els quals han triat Ducasse i el seu equip perquè són els formats estàndard a París. Passarà el mateix amb el preu, que serà cosa de la part francesa d’ADMO. «Ho he deixat a les seves mans perquè ells coneixen el mercat i jo, al cap i a la fi, soc un convidat», diu Adrià amb un to d’humilitat sorprenent. Per les taules també desfilaran les creacions de Jessica Préalpato, elegida millor pastissera del món el 2019.

«Enfocament sostenible, experiència vibrant»

En el seu perfil d’Instagram, Ducasse, amb 19 estrelles acumulades al llarg de la seva carrera, va avançar que aquesta «trobada inèdita entre les cuines espanyola i francesa» tindrà «un mateix enfocament conscient i sostenible» que aportarà als comensals «una experiència forta, vibrant i enriquidora».

Paradoxalment, la feliç alineació d’aquestes dues estrelles de la gastronomia ha estat a causa d’una altra alineació d’estrelles, en aquest cas desgraciada: tots dos es van quedar sense els seus restaurants principals gairebé alhora. Adrià, sense els que compartia amb els germans Iglesias (Tickets i Pakta, tots dos amb una estrella Michelin) pel concurs voluntari de creditors dels seus socis derivat de la crisi per la pandèmia, i Ducasse, sense el seu establiment triestrellat a l’Hotel Plaza Athénée perquè el seu contracte no va ser renovat per la propietat.

Notícies relacionades

En aquestes circumstàncies, el geni d’Orthez, que el 2017 havia sondejat la possibilitat d’obrir un menjador a Barcelona, li va preguntar al de l’Hospitalet si es volia divertir fent alguna cosa junts. «Em va semblar una cosa genial... ¡Uau! És que és una cosa que mai hauria esperat», explica encara impactat mesos després d’aquella trucada. El 10 de novembre es farà realitat aquesta notícia que tant aixeca l’ànim en aquests temps foscos per a la gastronomia. Ell els ha patit de manera cruel: van caure Tickets i Pakta, va traspassar Bodega 1900 (ara és Bodega Lito), i espera recuperar, el març de l’any que ve, Hoja Santa i Enigma «amb permís de la pandèmia i si les condicions són bones».

Adrià, a més, segueix assessorant l’espai gastronòmic Mercado Little Spain que José Andrés té a Nova York i continua dirigint a Londres Cakes & Bubbles, una pastisseria que també és bar de xampany. Dos negocis que tampoc han escapat al «drama mundial» que ha suposat la pandèmia: fins fa poques setmanes han estat tancats. Així que la notícia del seu projecte a París és excel·lent, tot i que ell s’ho agafa amb prudència perquè la pandèmia no ha acabat: «Soc realista però, sí, aquest projecte ajuda a transmetre un missatge d’optimisme».