Tornada a la normalitat

Cinc bons restaurants per tornar a sopar després del final del toc de queda

  • Seleccionem cinc locals on tornar a donar-se el plaer de passar una nit al voltant d’una bona taula

Cinc bons restaurants per tornar a sopar després del final del toc de queda
6
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

El toc de queda arriba a la seva fi aquest diumenge. I amb l’adeu al jou horari, el que era una cosa habitual com sortir a sopar podrà fer-se realitat de nou. Per celebrar la bona nova, et proposem cinc restaurants en els quals disfrutar del plaer d’una nit al voltant d’una bona taula.

1. Dos Torres

Per a qui vulgui celebrar aquesta tornada a la normalitat nocturna en una terrassa, una de les millors opcions de la ciutat és el jardí de Dos Torres, a la zona alta. Petit no és, en absolut, ja que té uns 400 metres quadrats, de manera que és fàcil respectar les distàncies de seguretat sanitària. Però tot i així sempre et fa la sensació que és molt íntim, gràcies a l’atmosfera recollida que s’hi respira i a la il·luminació i la música suau que l’ambienta. Si es vol privacitat, sempre es pot reservar la torrassa circular de l’entrada de la finca, d’allò més original. En aquest bucòlic i elegant espai modernista (s’anomena així perquè és una de les cases que va donar nom al barri on és, Tres Torres i, a més, és l’única que encara hi és) sopar sota les xicrandes es converteix en un autèntic plaer.

La tornada a les nits ve amb dues sorpreses: han elaborat la seva pròpia ginebra, molt suau i elaborada amb ingredients mediterranis (ginebrer, romaní, llorer, taronja dolça, ‘shiso’ verd i pebre negre, molt mediterrani), ja que la idea és que es pugui disfrutar a la terrassa durant una sobretaula. I durant la setmana convidaran a una copa de cava els comensals. En el pla gastronòmic, una carta d’estil mediterrani amb tocs moderns però sense passar-se i molts suggeriments per compartir (gairebé cada setmana amb quatre o cinc suggeriments), com la mitjana a la brasa, el llobarro o el llamàntol amb patates fregides i ous ferrats. Els ‘hits’ de la carta són l’‘steak tàrtar’ i el pop en tempura amb escabetx de bolets i parmentier de patata.

Dos Torres. Via Augusta, 300. Barcelona


Last Monkey

Els que prefereixin sabors asiàtics, receptes potents i originals i preus assequibles, han d’apuntar aquest restaurant de Sant Antoni. Last Monkey, es diu. És tanta l’alegria del xef i propietari, Stefano Mazza, i el seu equip per l’obertura nocturna que aquest mateix diumenge obriran de manera excepcional (convidaran els seus clients a una copeta de cava). A partir de llavors, de dijous a dissabte podràs anar a sopar els plats per compartir de la seva carta panasiàtica, plena de girs personals de Mazza. Receptes senzilles, sense sofisticació, sabors canyers, aire de carrer, zero classicisme, zero ortodòxia, personalitat pròpia... Tot això es tradueix en creacions com l’albergínia xinesa confitada en oli i soja, que és a la carta des del dia que van obrir, fa quatre anys, el ‘bao’ a la carbonara amb salsa de rovell d’ou, salsa parmesà i cansalada viada crocant, l’alvocat lleugerament fermentat, el tàrtar de vaca vella a la coreana, el brioix al vapor farcit de pollastre al curri amb mantega, el biquini de ‘kimchi’ i cheddar...

Si t’animes, sempre pots demanar el menú degustació de la casa, la relació qualitat-preu del qual és de les més impressionants de la ciutat: vuit platets per compartir, amb postres i beguda per 26,50 euros. Preu petit com aquest local en el qual amb prou feines caben una trentena de persones i que obrirà les nits de dilluns a dissabte quan torni el públic més noctàmbul. Fa pinta que serà més aviat que tard...

Last Monkey. Borrell, 70. Barcelona


3. Fismuler

Els que busquin nits amb una energia especial, que vagin a Fismuler, als baixos de l’Hotel Rec. Allà, cada dia de la setmana, sempre hi ha un ambient animat, hi ha alegria, hi ha marxa, hi ha felicitat. Al clímax s’arriba quan sona música en directe, una de les senyes d’identitat de la casa. No obstant, aquest diumenge, quan tornin a encendre els fogons a les nits, encara no sonarà, però ho farà d’aquí unes quantes setmanes. Gairebé és igual perquè aquest diumenge, el primer sense toc de queda, els plats que surtin de la cuina tindran gust de música celestial després de tantes i tantes setmanes d’espera.

Són, com sempre, propostes sense excessives pretensions gastronòmiques però carregades de sabor perquè tenen molt xup-xup i molta tècnica darrere. La inenarrable truita de bacallà, el canapè de tàrtar de gambes, el pseudocarpaccio d’orada amb ametlla, raïm tinta i ceba tendra, la milanesa amb ou i trufa i el pastís de formatge són clàssics que creen addicció des que aquesta rèplica del Fismuler de Madrid va obrir les seves portes a Barcelona a principis del 2018. A aquestes creacions se sumaran, aquest mateix diumenge, l’‘steak tàrtar’ amb moll i remolatxa i el llobarro en un caldo curt amb trompetes de la mort i caputxines, i, pròximament, uns pedrers i un turbot. ¡I que soni la música!

Fismuler. Rec Comtal, 17. Barcelona


4. Il Giardinetto

Passen els mesos, passen els anys i el restaurant Il Giardinetto continua sent una referència per a qui té pensat anar a sopar fora. Així ha sigut des que va obrir les portes, cap als anys 70 del segle passat (1974 per ser més exactes). Perquè aquest ‘jardinet’ del tranquil carrer de la Granada del Penedès és més nocturn que diürn, i les nits allà tenen un gust diferent. Bàsicament, pel seu disseny clàssic i intemporal, amb dos premis FAD d’interiorisme (un al ser inaugurat i un altre, el 2013, a l’ésser reformat), que fa d’aquest local bufó i acollidor un bon lloc per degustar plats d’estil italià elaborats amb productes de proximitat.

Per a la ‘rentrée’ nocturna, de dilluns a dissabtes a partir de les 20.00 hores, han preparat una carta amb els ‘hits’ de tota la vida, com la ‘burratina’ de Puglia, l’amanida de tomàquet amb tomàquet (diversos tipus de tomàquet, confitats amb espècies i herbes aromàtiques, tomàquet natural amb tàperes i vinagreta d’anxoves), els ‘fetuccini’ amb trufa negra, els espaguetis Sofia Loren amb llorer, la pizza amb ‘burratina’ i trufa negra, la ‘tagliata’ de vaca vella gallega... Ara encara no és possible, perquè els restaurants només poden servir als clients fins a les 23.00 hores, però quan la normativa ho permeti es podrà tornar a allargar la nit prenent els còctels que serveixen a la barra que tenen allà mateix.

Il Giardinetto. La Granada del Penedès, 28. Barcelona


5. Windsor

Per sopar com a casa, però amb un rotllo senyorial, una bona opció és el restaurant Windsor, que ocupa els baixos d’una finca modernista elegant i agradable fora de mida. Allà preparen plats de cuina catalana actualitzada amb productes de temporada, de proximitat i sovint ecològics, en una confortable atmosfera en la qual recrear-se: després de donar-li les claus del cotxe a l’aparcacotxes, pots olorar les flors fresques que et donen la benvinguda a l’entrada del local, admirar les obres d’art que pengen de les parets, observar els detalls dels llums centenaris, els sostres amb relleus i les motllures originals, xerrar al ritme de la música jazz ambiental, relaxar-se en la tranquil·la terrasseta interior...

Notícies relacionades

I sobretot, tastar plats emblemàtics de la casa com el tàrtar de pèsols amb mango i cranc reial, el carpacho de carxofes, l’ou ‘mollet’ amb múrgoles amb crema de ‘foie’, el caneló de llamàntol, porro i pastanaga amb suc de les seves corals, l’espatlla de lletó amb prunes i cebetes, els arrossos... Aquest mateix dia 10 començaran el servei de nit a partir de les 20.30 hores. I així serà, mentre no hi hagi marxa enrere, cada setmana de dilluns a dissabte.

Windsor. Còrsega, 286. Barcelona