a l’aire lliure

4 terrasses per anar acomiadant-se de l’hivern

  • ¿Oi que ve de gust menjar bé en un espai a l’aire lliure, tranquil i agradable, ara que el fred té els dies comptats? Doncs pren nota de les nostres propostes

2
Es llegeix en minuts

L’hivern té els dies comptats, així que més val anar entrenant-se en el noble art del terrasseig i visitar aquestes quatre bones terrasses de restaurants que us recomanem des de Cata Mayor: s’hi menja bé i s’hi està molt a gust perquè són tranquil·les, agradables, a l’aire lliure... És igual que estiguin arran de terra o amb grans vistes a la ciutat. ¿Oi que ve de gust?

Martínez

Per tenir bones vistes, puja Montjuïc, al costat de l’Hotel Miramar. Allà, Martínez (carretera de Miramar, 38) et permetrà gaudir, per la part que dona al mar (siguin els balcons o la terrassa), d’una panoràmica sensacional amb tot Barcelona i el Mediterrani als teus peus. Tot el restaurant és exterior, tot i que gran part de l’estructura està coberta; hi ha interior, és clar, però no és per als comensals, sinó per a la cuina i els serveis. Entrants com anxoves, ensalada russa, croquetes, bunyols de bacallà, cloïsses a la marinera, gambes, principals com la sopa de peix, la cassola de llamàntol i rap, el llenguado, el turbot, l’anfós... i arrossos (¡n’hi ha una desena!). Sempre utilitzen peixos de llotges catalanes i gallegues i les verdures són ecològiques i de proximitat. Més informació sobre el restaurant Martínez, aquí.


Benzina

A l’epicentre gastronòmic de Sant Antoni hi ha Benzina (passatge de Calders, 6), que ocupa el lloc del restaurant Lando. Allà pots disfrutar dels espaguetis a la carbonara, un dels Grans Èxits de Benzina. I aquest «allà» pot ser tant el seu interior lluminós i espaiós de sostres alts com la seva terrassa a peu de passatge. Un lloc tranquil, agradable, sense soroll de cotxes, on es poden demanar plats de la gastronomia italiana que sovint incorporen «coses noves», com explica Badr Bennis, responsable del restaurant. Bon exemple d’això són els ‘linguine aglio e olio’ i ‘peperoncino’, llamàntol, alvocat i oli de cardamom. Pots llegir aquí la crònica de la recent visita de Pau Arenós a Benzina.


Els Pescadors

Notícies relacionades

Els Pescadors està obert des de 1980 a la plaça de Prim, 1, una de les més bufones i encantadores de Barcelona. Quan t’asseus a la seva terrassa, no sembla que estiguis en una gran ciutat: tranquil·litat absoluta mentre contemples tres bonics exemplars de bellaombra i una font i les casetes blanques al voltant. És com saltar al passat; no en va, aquella és una de les zones més antigues del barri industrial, ja que data de 1851, i va ser lloc de residència i trobada de pescadors i obrers. El restaurant serveix cuina marinera inspirada de les receptes que s’elaboraven als pobles de pescadors, sense artificis però treballada amb productes de proximitat de màxima qualitat. Si vols saber més sobre , fes clic aquí.


Tram Tram

La terrassa interior de Tram Tram, a la part posterior d’aquest restaurant de Sarrià que abans havia sigut una casa particular (Major de Sarrià, 121), té l’encant de les coses petites. Allà, Isidre Soler, que va aprendre de cracs com Josep Maria Boix, Fermí Puig, Ferran Adrià i Santi Santamaria, desplega una cuina mediterrània tradicional amb alguna tècnica d’avantguarda, però sense passar-se, i rebosteria pròpia. La terrasseta és bufona, amb escaletes, testos, parets revestides de vegetació... Tot això li aporta una atmosfera especial a aquest diminut espai que amb prou feines té lloc per a set taules. Així es menja a Tram Tram.