Mos verd i original

Green & Burger, tapes vegetarianes

  • Aquest nou restaurant davant la Sagrada Família proposa una divertida bateria de plats plens de sabor i despreocupació que també poden disfrutar vegans i celíacs

Green & Burger, tapes vegetarianes
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Per fortuna per als omnívors, els cuiners i restauradors que aposten pel menjar vegetarià i vegà han decidit passar al costat divertit de la gastronomia i estan llançant propostes que farien dubtar els amants més irredempts de les mitjanes de bou. L’enèsim exemple d’aquest corrent desenfadat és Green & Burger (plaça de la Sagrada Família, 3), amb una idea simple, efectiva i original. Tapes vegetarianes que han sobreviscut a la pandèmia, ja que el negoci va obrir el març del 2020 i va tenir una rèplica a Terrassa a l’agost.

Aquest establiment sense complexos demostra que les croquetes no cal que siguin de carn si són de moniato amb formatge de cabra o de bolets i estan ben fetes, cruixents per fora i cremoses per dins, com succeeix aquí. Ni les ‘burgers’ han de ser de vedella si les de llegums segueixen estant boníssimes, com les preparen aquí, amb pans de massa mare cruixents, esponjosos i de quatre sabors per triar (tradicional, de curri, de tomàquet i de carbó).

Tot, elaborat a la seva cuina i amb un sentit del gust excepcional. Un bon exemple n’és el tàrtar de tomàquet, amb tofu fumat i alga nori per recordar el salmó fumat.

És una carta molt ben pensada, senzilla però imbatible, que té en compte també els celíacs, perquè gairebé tots els plats són lliures de gluten, i presentada amb bon humor: «Me tienes frita», «Estamos empanadas», «Coquetas»... Sí, els restaurants per a vegetarians fa temps que van deixar de ser avorrits i transcendents.

Kombutxes i gelats bio

Notícies relacionades

Per beure, no falten vins i cerveses ecològics, sucs naturals ni kombutxes, i de postres, cal tastar els seus pastissos casolans (¡boníssim el de xocolata!) i els seus gelats bio de Bodevici, la primera gelateria eco de Barcelona i la primera gelateria ‘zero waste’ (sense residus) d’Europa. A més de la carta (el tiquet mitjà oscil·la entre els 15 i els 20 euros), hi ha diversos menús de migdia, que costen entre 8,95 i 11,95 euros i que poden encarregar-se per a ‘take away’ o ‘delivery’, com la resta de plats de la carta.

Newsletter Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

Green & Burger ocupa un local senzill, com la seva carta, però té l’atractiu afegit d’estar davant de la Sagrada Família, amb unes vistes immillorables. Tot un reclam per a uns barcelonins que havien abandonat la idea d’acostar-se al temple modernista per por de ser atropellats per una legió de turistes. Ara, sense excuses, tenen un altre suculent motiu per treure-hi el cap i asseure’s davant el monument o recollir els plats per emportar.