via 'streaming' des de la capital de l'estat

Michelin revelarà les noves estrelles el 14 de desembre

La presentació de la guia del 2021, que es posarà a la venda l'endemà per «compromís amb els lectors i el sector», serà virtual i es portarà a terme a la Reial Casa de Correus de Madrid

La gala comptarà amb la col·laboració dels sis xefs més representatius de la capital espanyola: David Muñoz, Ramon Freixa, Diego Guerrero, Paco Roncero, Mario Sandoval i Óscar Velasco

GRAF3546. LISBOA, 21/11/2018.- Varios de los cocineros galardonados posan para una foto durante la presentación de la Guía Michelin España & Portugal 2019 celebrada esta noche en Lisboa. EFE/JOSÉ SENA GOULÃO

GRAF3546. LISBOA, 21/11/2018.- Varios de los cocineros galardonados posan para una foto durante la presentación de la Guía Michelin España & Portugal 2019 celebrada esta noche en Lisboa. EFE/JOSÉ SENA GOULÃO / JOSÉ SENA GOULÃO (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

La gala de la guia Michelin d’aquest any no serà com la d’edicions anteriors. Amb la que està caient, sort hi ha hagut que finalment s’editi. Però els responsables de la ‘bíblia vermella’ han tingut clar des del principi que en aquesta ocasió, més que mai, havien de treure-la. Això sí, la festa que serveix per presentar-la no se celebrarà; serà un acte virtual, sense convidats, sense ‘show cookings’, sense premsa, sense patrocinadors... Hi haurà connexions telemàtiques des de la Reial Casa de Correus, a la Puerta del Sol de Madrid, amb els nous cuiners distingits. Preneu nota els gurmets: dilluns, 14 de desembre, a les 20.00 hores.

N’hi haurà prou amb una connexió a internet, perquè qualsevol persona pugui seguir una cita en la qual els sis xefs més representatius de Madrid (David Muñoz, Ramon Freixa, Diego Guerrero, Paco Roncero, Mario Sandoval i Óscar Velasco) tindran un protagonisme especial que els espectadors descobriran en directe.

‘Un viatge fins a les estrelles’

Per escalfar la presentació de la guia, que inicialment estava prevista per al 30 de novembre però que s’ha retardat per la pandèmia, Michelin ha creat l’anomenat ‘Un viatge fins a les estrelles’, que engegarà el 16 de novembre amb l’estrena d’una plataforma de continguts: galaguia.michelin.es

Durant cinc episodis, de la mà de Cayetana Guillén Cuervo i Miguel Ángel Muñoz, apareixeran xefs, es descobrirà Madrid com una destinació gastronòmica d’excepció, es coneixerà com un fabricant de pneumàtics s’ha convertit en un referent gastronòmic mundial i els cuiners dels 11 restaurants distingits amb tres estrelles per la guia debatran sobre el present i el futur de la gastronomia.

«Té 120 anys d’història i només ha deixat d’editar-se per les guerres. És una cita obligada amb els lectors i amb el sector i en les circumstàncies actuals no podem fallar. Així que és una qüestió de tradició i compromís», recorden des del departament de comunicació de la firma de pneumàtics.

Però més enllà de la tradició i el compromís amb uns professionals que necessiten tota l’ajuda possible com l’aire que respiren, el confinament va agafar els inspectors amb el 60% de la feina feta. Van començar a treballar en la nova guia al setembre i es van veure obligats a parar a mitjans de març. Durant la tancada van mantenir reunions telemàtiques constants per planejar la tornada a la feina quan s’implantés la nova normalitat.

«Feina a preu fet»

Notícies relacionades

Així que quan va arribar el dia, el 22 de juny, ja tenien un full de ruta per seguir per rematar la feina. «Una feina a preu fet, sense parar, un esforç titànic, amb visites en què doblaven dinars i sopars, trucant a cada establiment per saber si continuaven oberts, si havien canviat de filosofia o si havien tancat», recorden a Michelin. Amb aquest ritme es va aconseguir completar la guia entre finals d’agost i principis de setembre. Sol sortir a la venda a finals de novembre, però aquest any ho farà el 15 de desembre perquè els inspectors necessitaven una mica més de marge ateses les circumstàncies.

Michelin vol deixar molt clar que les estrelles que s’entreguin aquest any «valen el mateix» que les d’edicions anteriors. «La guia vol ser justa –expliquen–, però també s’ha sigut molt flexible perquè estem per ajudar, no per restar. Per exemple, si hi ha restaurants tancats per la pandèmia com El Celler de Can Roca i el Santceloni, no se’ls retiren les estrelles, sinó que es deixa constància que estan temporalment tancats. A l’‘app’ i a la web s’actualitzarà quan reobrin».