canvi a l'agenda

La nova llista dels millors restaurants del món, el juny del 2021

La gala se celebrarà el dia 8 a Anvers, que havia d'acollir la trobada que s'ha cancel·lat aquest any per la pandèmia

50-best

50-best

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Aquest 2020 no hi haurà llistat de The World’s 50 Best Restaurants per la situació que passa el sector per la pandèmia, però l’organització ha anunciat per al 8 de juny del 2021 la presentació d’una nova classificació.

Serà a la mateixa seu prevista per a aquest any, la ciutat belga d’Anvers, segons ha anunciat aquest dilluns l’organització a Twitter, i amb una gala de la qual encara es desconeixen els detalls, ja que dependrà de l’evolució de la pandèmia de Covid-19, però que abans del seu esclat reunia els grans cuiners del món.

La revista britànica ‘Restaurant’ va decidir aquest any suspendre per la pandèmia la seva llista anual de millors restaurants del món, que s’anava a presentar el juny passat, i la va substituir per diverses accions en favor dels restaurants, un dels sectors més afectats per aquesta crisi sanitària i econòmica, i per la ‘Cimera de la recuperació’, una sèrie de xerrades virtuals per analitzar el seu futur.

També ha creat un fons per ajudar la supervivència i recuperació dels restaurants, alimentat tant amb donacions dels seus socis com a través d’actes per als consumidors.

Gala itinerant

Notícies relacionades

Impulsat per la revista britànica ‘Restaurant’, aquest llistat s’ha presentat a Londres durant la majoria de les seves edicions per després itinerar per Nova York, Melbourne, Bilbao i Singapur, on es va donar a conèixer el del 2019, amb Mirazur, de l’argentí Mauro Colagreco a Menton (França), com a número u.

Catalunya l’ha liderat en diverses ocasions amb el ja desaparegut El Bulli i El Celler de Can Roca; tants ells com altres restaurants que han arribat a la cúspide ostenten ja el títol d’«els millors dels millors», cosa que els impedeix tornar a entrar en la competició per donar pas a nous projectes.