El candidat de Junts aspira a la "restitució" com a president

Els postconvergents esperen trencar l’empat tècnic amb ERC i plantegen el 12M com un duel entre Puigdemont i el candidat socialista

El candidat de Junts aspira a la "restitució" com a president

CARLOTA CAMPS

1
Es llegeix en minuts
Carlota Camps
Carlota Camps

Redactora especialitzada en Parlament i política catalana

Especialista en política catalana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Junts ho fia tot a l’efecte Puigdemont i presenta les urnes com l’oportunitat de restituir-lo com a president, tot i que haurà de demostrar que aquesta vegada és diferent del 2017 i el 2021. Per fer-ho, encaren la campanya amb tota l’èpica, amb una mobilització diària d’autobusos travessant la frontera per trobar-se amb l’expresident.

Notícies relacionades

La promesa de la tornada de Puigdemont pot treure de l’abstenció independentistes descontents i desactivar opcions com Alhora o una part de l’extrema dreta d’Aliança Catalana. No obstant, per arribar a més públic, Puigdemont haurà de demostrar que hi ha alguna cosa més darrere d’aquesta promesa de tornar i contrarestar les acusacions d’irresponsabilitat, per haver abandonat el Govern el 2022.

Junts espera que trencar l’empat amb ERC i, animats per la segona posició de les enquestes, plantegen els comicis com un duel entre Puigdemont i Illa. El líder postconvergent es presentarà com l’únic capaç de plantar-se davant el Govern, tot i que haurà de calibrar els seus atacs a ERC.

Temes:

Govern Eleccions