Tiberi prehistòric
‘Primigenius burger’ | La carnassa de bou sayaguès que menjaven els cavernícoles
Una hamburguesa de bou jove sayaguès, amb la certificació Bos Taurus Primigenius, la raça més antiga d’Europa que ja menjaven els cavernícoles en la prehistòria, és la nova oferta culinària de l’empresari Miguel Crespo per desembarcar amb La Carnaza des de Santander a Madrid.
«Es tracta d’una carn molt saludable amb un greix molt similar al de la millor ventresca de tonyina», assegura Crespo, un producte capaç de regular de forma natural el colesterol, digestiu i ple dels àcids grassos cardiosaludables que van nodrir aquells primers éssers humans de Zamora que van començar a menjar carn a la infranquejable comarca de Sayago, un territori emmarcat a la confluència del riu Duero i el Tormes.
L’hamburguesa de Crespo va acompanyada de formatge cheddar, béicon cruixent, pa brioix de Madreamiga, l’obrador que triomfa entre els amants de la massa mare a Madrid, i una «salsa especial secreta», comenta enigmàtic al seu restaurant del cèntric carrer Castelló, decorat amb neons i picades d’ullet al rock que haurien fet les delícies dels habitants d’Atapuerca.
Notícies relacionadesLa carn d’aquests antiquíssims animals de la raça sayaguesa, en perill d’extinció, és tendra i suculenta en aquesta hamburguesa de formatge fos i béicon crepitant en un pa que amara la salsa de la casa, que s’acompanya amb unes patates fregides cruixents per fora i suaus per dins o uns natxos amb guacamole, carn xili, salsa cheddar, pico de gall i xilis de Jalapa.
Un tiberi digne de cavernícoles per assaborir la carn més antiga d’Europa.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- ‘El Correo de Andalucía’ celebra 125 anys de vida
- Vida més enllà del dol
- El culebró diari, nou objectiu de les plataformes de ‘streaming’
- Xerrades sobre exili i guerra de Herta Müller i Wajdi Mouawad