Thanksgiving

Aquesta és la recepta més deliciosa de gall dindi rostit per celebrar Acció de Gràcies com un ‘gringo’

Aquest sopar tradicional se celebra el quart dijous de novembre als Estats Units per agrair el fruit de les collites i celebrar tot el que ha passat de bo durant l’any

Aquesta és la recepta més deliciosa de gall dindi rostit per celebrar Acció de Gràcies com un ‘gringo’

Javier Peñas

2
Es llegeix en minuts
Natalia Vaquero
Natalia Vaquero

Redactora

ver +

Menjar com un autèntic ‘gringo’ aquest dijous, 23 de novembre, el gall dindi rostit d’Acción de Gracias (Thanksgiving) és una de les propostes de l’Associació Interprofessional Espanyola de Carn Avícola (Avianza), que comparteix amb el cuiner Javier Muñoz Calero (Restaurante Ovillo) de Madrid la recepta més deliciosa d’aquesta festivitat tan nord-americana per fomentar el consum d’aquesta saborosa i saludable carn, apta a més per a totes les butxaques. 

Muñoz Calero, col·laborador a la cuina de l’Ambaixada dels Estats Units a Espanya, mostra també trucs d’expert perquè res falli en aquest sopar tradicional que se celebra el quart dijous de novembre per agrair el fruit de les collites i lloar tot el que ha passat de bo durant l’any.

Recepta de gall dindi rostit de Javier Muñoz Calero 

Ingredients: 

• 1 gall dindi de 6 kg

• 100 g de xampinyons 

• 100g portobello 

• 100g múrgola seca 

• 100g chantarella

• 100g llengua de vaca

• 100g ceps

• 500g col de cabdell cuita 

• 750g de carn de picada de cuixes de gall dindi 

• 600 g de magret d’ànec picat amb el seu greix

• 2 cebes morades

• 2 porros 

• 1 all

• 100g pernil ibèric

• Mantega

• 6 ous

• Brou de pollastre (1 litre)

• Camamilla (500 ml)

Preparació

PreparacióPer al farcit del gall dindi: 

• Feu la ceba i el porro fins a caramel·litzar

• Sofregiu l’all i barrejau-lo amb ceba i porros 

• Salteu en oli molt calent i en quantitats petites els bolets per separat i afegiu a poc a poc en cada saltat la camamilla. Reserveu-ho

• Salteu les carns picades salpebrades per separat, però deixeu-les a mitja cocció per acabar al forn. Reserveu-ho

• Salteu i sofregiu la col de cabdell en juliana

• Tritureu col de cabdell i ceba però que en quedin trossos gruixuts no una salsa lleugera o puré

• Salteu tots els bolets, salpebreu i barregeu amb la ceba i col de cabdell ja triturada, afegiu-hi la carn i, quan sigui fred, afegiu-hi els ous, remeneu-ho bé i farciu el gall dindi

Cocció del gall dindi:

      Ingredients per a salsa PX i olorós

      Ingredients per a salsa PX i olorós• 500 ml de brou de pollastre fosc

      • 500ml px (Pedro Ximénez)

      • 500ml olorós

      • Sal

      • El suc de cuinar el gall dindi

      • Suc 1 litre suc de grosella

      • Suc de taronja

      Preparació de la salsa: 

      • Reduïu cada suc per separat fins que gairebé estigui caramel·litzat

      Notícies relacionades

      • Barregeu, salpebreu i acabeu amb uns trossos de mantega (100g) per lligar la salsa i que quedi untuosa

      Preparació del tradicional gall dindi farcit a casa de la mà del xef Javier Muñoz Calero /

      Javier Peñas

      Trucs per al gall dindi farcit perfecte 

      A més de la recepta, el xef Javier Muñoz Calero ha volgut revelar els trucs més importants perquè el gall dindi farcit quedi espectacular: des dels consells al forn perquè no quedi sec, fins a com fer un farcit més cruixent.