Gustos de moda

Com fer un tàrtar de tonyina vermella i alvocat especial

  • El xef Dídac Alcoriza, del restaurant Tela Marinera, t’ensenya a preparar aquest clàssic de la gastronomia actual marinat en soja i acompanyat amb hummus d’‘edamame’ i cruixent d’alga ‘nori’

Com fer un tàrtar de tonyina vermella i alvocat especial
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El xef Dídac Alcoriza, del restaurant Tela Marinera a l’Hotel Marina Badalona, proposa aquest clàssic contemporani que tant s’ofereix als restaurants de qualsevol lloc.

En aquest cas, dona un toc especial a aquesta recepta de tàrtar de tonyina vermella i alvocat, ja que el marina en soja i l’acompanya d’hummus d’‘edamame i xips d’alga ‘nori’.

Per a l’hummus d’‘edamame’

Ingredients

  • 100 g de cigrons cuits

  • 100 g d’‘edamame’ pelat

  • 50 ml de l’aigua de cocció de l’‘edamame’

  • 10 g de tahini

  • 20 ml d’oli de sèsam

  • 10 ml d’oli d’oliva verge extra

  • 1/4 d’all

  • 1/2 culleradeta de suc de llimona

  • Sal fina

Elaboració

  1. Coieu l’‘edamame’ pelat en aigua bullint amb una mica de sal durant 10 minuts (recupereu 50 mil·lilitres de l’aigua de cocció de l’‘edamame’ i deixeu-la refredar).

  2. Refredeu amb aigua i gel per evitar que perdi color. Reserveu-lo.

  3. Col·loqueu a la batedora amb la resta d’ingredients i tritureu durant 2-3 minuts, incorporeu l’aigua de la cocció de l’‘edamame’ fins obtenir textura d’hummus de cigrons. Rectifiqueu de sal i reserveu-lo.

Per al tàrtar de tonyina vermella i alvocat

Ingredients

  • 120 g de tonyina vermella fresca (congeleu-la un mı́nim de 48 hores embolicat en paper film i després en paper d’alumini i descongeleu-la tres hores abans de consumir-la)

  • 1/2 alvocat tipus Hass

  • 1/2 suc de llima

  • 20 ml de salsa de soja

  • Sal

Elaboració

  1. Talleu la tonyina en daus de 0,5 cm.

  2. Poseu en un bol i barregeu-la amb la salsa de soja.

  3. Talleu l’alvocat en daus de la mateixa mida i barregeu-lo amb el suc de la llima.

  4. Escorreu les dues elaboracions i barregeu-les amb compte amb una espàtula de goma. Rectifiqueu de sal.

Notícies relacionades

Per a l’acabat

  • 1 bossa de xips d’alga ‘nori’ o l’alga en làmines

  • 5 g de sèsam torrat

  • 1 pot de Caviaroli (opcional)

Emplatat

  1. Col·loqueu una cullerada gran d’hummus d’‘edamame’ a la base del plat.

  2. Disposeu a sobre el tàrtar de tonyina i alvocat i empolvoreu-lo amb sèsam, les xips d’alga ‘nori’ (si no les heu trobat, fregiu les làmines d’alga ‘nori’ en oli molt calent durant 15-20 segons, retireu-les, col·loqueu-les sobre paper de cuina per extreure’n l’excés d’oli, deixeu-les refredar i trenqueu-les a trossos petits).

  3. Col·loqueu el Caviaroli per sobre de la composició (opcional).