Gustos de moda
Com fer un tàrtar de tonyina vermella i alvocat especial
El xef Dídac Alcoriza, del restaurant Tela Marinera, t’ensenya a preparar aquest clàssic de la gastronomia actual marinat en soja i acompanyat amb hummus d’‘edamame’ i cruixent d’alga ‘nori’

El xef Dídac Alcoriza, del restaurant Tela Marinera a l’Hotel Marina Badalona, proposa aquest clàssic contemporani que tant s’ofereix als restaurants de qualsevol lloc.
En aquest cas, dona un toc especial a aquesta recepta de tàrtar de tonyina vermella i alvocat, ja que el marina en soja i l’acompanya d’hummus d’‘edamame i xips d’alga ‘nori’.
Per a l’hummus d’‘edamame’
Ingredients
100 g de cigrons cuits
100 g d’‘edamame’ pelat
50 ml de l’aigua de cocció de l’‘edamame’
10 g de tahini
20 ml d’oli de sèsam
10 ml d’oli d’oliva verge extra
1/4 d’all
1/2 culleradeta de suc de llimona
Sal fina
Elaboració
Coieu l’‘edamame’ pelat en aigua bullint amb una mica de sal durant 10 minuts (recupereu 50 mil·lilitres de l’aigua de cocció de l’‘edamame’ i deixeu-la refredar).
Refredeu amb aigua i gel per evitar que perdi color. Reserveu-lo.
Col·loqueu a la batedora amb la resta d’ingredients i tritureu durant 2-3 minuts, incorporeu l’aigua de la cocció de l’‘edamame’ fins obtenir textura d’hummus de cigrons. Rectifiqueu de sal i reserveu-lo.
Per al tàrtar de tonyina vermella i alvocat
Ingredients
120 g de tonyina vermella fresca (congeleu-la un mı́nim de 48 hores embolicat en paper film i després en paper d’alumini i descongeleu-la tres hores abans de consumir-la)
1/2 alvocat tipus Hass
1/2 suc de llima
20 ml de salsa de soja
Sal
Elaboració
Talleu la tonyina en daus de 0,5 cm.
Poseu en un bol i barregeu-la amb la salsa de soja.
Talleu l’alvocat en daus de la mateixa mida i barregeu-lo amb el suc de la llima.
Escorreu les dues elaboracions i barregeu-les amb compte amb una espàtula de goma. Rectifiqueu de sal.
Per a l’acabat
1 bossa de xips d’alga ‘nori’ o l’alga en làmines
5 g de sèsam torrat
1 pot de Caviaroli (opcional)
Emplatat
Col·loqueu una cullerada gran d’hummus d’‘edamame’ a la base del plat.
Disposeu a sobre el tàrtar de tonyina i alvocat i empolvoreu-lo amb sèsam, les xips d’alga ‘nori’ (si no les heu trobat, fregiu les làmines d’alga ‘nori’ en oli molt calent durant 15-20 segons, retireu-les, col·loqueu-les sobre paper de cuina per extreure’n l’excés d’oli, deixeu-les refredar i trenqueu-les a trossos petits).
Col·loqueu el Caviaroli per sobre de la composició (opcional).
- Ciència espacial Telescopis de tot el món observen l’arribada d’un gegantí objecte interestel·lar al nostre Sistema Solar
- Investigació en marxa Una desena d’afectats per càncer denuncien la fàbrica de Tenneco a Badalona: «Ho fem pels nostres fills»
- Habitatge turístic Multes de fins a mig milió d’euros per als propietaris d’habitatges que no realitzin aquest tràmit
- Òbit Qui era Diogo Jota, el jugador del Liverpool mort en un accident de trànsit a Zamora
- Servei al límit "¿Per què no surt el meu tren?" Així controla Rodalies les incidències des del seu Centre de Gestió
- Una genial Vicky López gaudeix a la ‘platja de Berna’
- El 50% de les assegurances a Espanya es contracten a través de mediadors
- Espanya ultima l’esborrany de l’estratègia espacial per créixer a la UE
- Un accident de trànsit acaba amb la vida de Diogo Jota
- El Tour es prepara per al duel entre Pogacar i Vingegaard