Recepta amb umami
Així es fan els saborosos ‘penne carciofi’ d’Isabella’s
Aquest és un dels plats de pasta icònics del popular restaurant italià de la zona alta de Barcelona

El restaurant Isabella’s (Ganduxer, 50) és un dels més populars de la zona alta de Barcelona des del primer dia que va obrir, fa 10 anys. I, per celebrar aquesta dècada d’èxit a base de cuina itailana, tracte pròxim, decoració casolana i ambient animadíssim, han decidit compartir amb els lectors de Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO, un dels plats de pasta més icònics de la casa: ‘penne carciofi’. Icònic i molt saborós.
A Isabella Heseltine, propietària del restaurant, li encantava veure cuinar la seva mare. I el ‘penne’ amb carxofes era una de les receptes que va aprendre d’ella quan era petita. Un llegat que, anys després, poden disfrutar els seus clients.
T’expliquem com la pots fer.
Ingredients per a 4 persones
6 carxofes
1 ceba
1/2 litre de caldo
1/4 de litre d’aigua
150 g de ‘guanciale’ tallat a dauets
500 g de ‘penne’
Sal
Pebre negre
Formatge parmesà
Elaboració
Comença fent un sofregit amb el ‘guanciale’.
Neteja les carxofes fins a quedar-te amb els cors i afegeix-los al sofregit.
Cobreix-ho amb l’aigua i l’oli i deixa-ho cuinar fins que quedin totalment absorbits.
Després, bull la pasta, afegeix-la al sofregit i barreja-ho tot.
Per acabar, emplata i afegeix-hi el formatge parmesà ratllat.
- Novetat editorial L’artista que "va morir de tristesa"
- Educació La baixa natalitat provoca el tancament de 116 escoles: Catalunya perdrà 87.000 alumnes fins al 2030
- Successos Detingut a l’aeroport de Barcelona amb 2 quilos de cocaïna enganxada al cos ‘com una mòmia’
- Roger Mas: "Estem en una època que sembla un final de mil·lenni"
- Dolors Ribalta: "Les imatges són claríssimes. Això no va de colors, sinó de dignitat"