Recepta amb umami
Així es fan els saborosos ‘penne carciofi’ d’Isabella’s
Aquest és un dels plats de pasta icònics del popular restaurant italià de la zona alta de Barcelona
El restaurant Isabella’s (Ganduxer, 50) és un dels més populars de la zona alta de Barcelona des del primer dia que va obrir, fa 10 anys. I, per celebrar aquesta dècada d’èxit a base de cuina itailana, tracte pròxim, decoració casolana i ambient animadíssim, han decidit compartir amb els lectors de Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO, un dels plats de pasta més icònics de la casa: ‘penne carciofi’. Icònic i molt saborós.
A Isabella Heseltine, propietària del restaurant, li encantava veure cuinar la seva mare. I el ‘penne’ amb carxofes era una de les receptes que va aprendre d’ella quan era petita. Un llegat que, anys després, poden disfrutar els seus clients.
T’expliquem com la pots fer.
Ingredients per a 4 persones
6 carxofes
1 ceba
1/2 litre de caldo
1/4 de litre d’aigua
150 g de ‘guanciale’ tallat a dauets
500 g de ‘penne’
Sal
Pebre negre
Formatge parmesà
Elaboració
Comença fent un sofregit amb el ‘guanciale’.
Neteja les carxofes fins a quedar-te amb els cors i afegeix-los al sofregit.
Cobreix-ho amb l’aigua i l’oli i deixa-ho cuinar fins que quedin totalment absorbits.
Després, bull la pasta, afegeix-la al sofregit i barreja-ho tot.
Per acabar, emplata i afegeix-hi el formatge parmesà ratllat.
- Sondeig El PSC es referma i Junts passa davant d’Esquerra
- Investigació judicial Hisenda va maniobrar per evitar la imputació del PP en el cas Bárcenas
- GUARDONS Els Laureus coronen Aitana Bonmatí i la selecció espanyola
- Caiguda de la producció Freixenet planteja un erto per a 615 persones per la sequera
- EDUCACIÓ Catalunya unifica la preinscripció d’FP i donarà places segons la nota
- Els polítics escalfen motors entre llibres, roses i sondejos
- L’‘abril’ celebra els llibres amb una vetllada irrepetible al Dry Martini
- Sant Jordi obre la campanya electoral amb una desfilada de candidats
- L’autògraf es venja del ‘selfie’ al Sant Jordi Musical de la Damm
- Els floristes diuen adeu a les últimes roses cultivades a Catalunya