Recepta amb umami
Així es fan els saborosos ‘penne carciofi’ d’Isabella’s
Aquest és un dels plats de pasta icònics del popular restaurant italià de la zona alta de Barcelona

El restaurant Isabella’s (Ganduxer, 50) és un dels més populars de la zona alta de Barcelona des del primer dia que va obrir, fa 10 anys. I, per celebrar aquesta dècada d’èxit a base de cuina itailana, tracte pròxim, decoració casolana i ambient animadíssim, han decidit compartir amb els lectors de Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO, un dels plats de pasta més icònics de la casa: ‘penne carciofi’. Icònic i molt saborós.
A Isabella Heseltine, propietària del restaurant, li encantava veure cuinar la seva mare. I el ‘penne’ amb carxofes era una de les receptes que va aprendre d’ella quan era petita. Un llegat que, anys després, poden disfrutar els seus clients.
T’expliquem com la pots fer.
Ingredients per a 4 persones
6 carxofes
1 ceba
1/2 litre de caldo
1/4 de litre d’aigua
150 g de ‘guanciale’ tallat a dauets
500 g de ‘penne’
Sal
Pebre negre
Formatge parmesà
Elaboració
Comença fent un sofregit amb el ‘guanciale’.
Neteja les carxofes fins a quedar-te amb els cors i afegeix-los al sofregit.
Cobreix-ho amb l’aigua i l’oli i deixa-ho cuinar fins que quedin totalment absorbits.
Després, bull la pasta, afegeix-la al sofregit i barreja-ho tot.
Per acabar, emplata i afegeix-hi el formatge parmesà ratllat.
- Un incendi al Baix Ebre crema 570 hectàrees, el 90% als Ports
- Xarxes Molts turistes confonen Mallorca amb França i creuen que l'alemany és l'idioma oficial, segons una enquesta de carrer a Palma
- El mapa territorial Enquesta CIS: El PSOE assetja cinc governs autonòmics del PP en l’equador de la legislatura
- Osona Una ‘moto espia’ dels Mossos capta per la C-25 un conductor sense cinturó, parlant pel mòbil i bevent
- A Barcelona Els Mossos abaten un home que va matar el seu germà d'un tret i es va atrinxerar a Calldetenes
- Successos Mor un jove en caure des de la segona planta del centre comercial Maremagnum de Barcelona
- Successos D’Horta de Sant Joan a l’Empordà i Montserrat: els grans incendis que han castigat Catalunya les últimes dècades
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- Proposició al Congrés El PP rebutja que Catalunya pugui recaptar l’lRPF i deixa la llei en mans dels socis d’investidura
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà