Recepta amb umami

Així es fan els saborosos ‘penne carciofi’ d’Isabella’s

  • Aquest és un dels plats de pasta icònics del popular restaurant italià de la zona alta de Barcelona

Així es fan els saborosos ‘penne carciofi’ d’Isabella’s
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

El restaurant Isabella’s (Ganduxer, 50) és un dels més populars de la zona alta de Barcelona des del primer dia que va obrir, fa 10 anys. I, per celebrar aquesta dècada d’èxit a base de cuina itailana, tracte pròxim, decoració casolana i ambient animadíssim, han decidit compartir amb els lectors de Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO, un dels plats de pasta més icònics de la casa: ‘penne carciofi’. Icònic i molt saborós.

A Isabella Heseltine, propietària del restaurant, li encantava veure cuinar la seva mare. I el ‘penne’ amb carxofes era una de les receptes que va aprendre d’ella quan era petita. Un llegat que, anys després, poden disfrutar els seus clients.

T’expliquem com la pots fer.

Notícies relacionades

Ingredients per a 4 persones

  • 6 carxofes

  • 1 ceba

  • 1/2 litre de caldo

  • 1/4 de litre d’aigua

  • 150 g de ‘guanciale’ tallat a dauets

  • 500 g de ‘penne’

  • Sal

  • Pebre negre 

  • Formatge parmesà

Elaboració

  1. Comença fent un sofregit amb el ‘guanciale’.

  2. Neteja les carxofes fins a quedar-te amb els cors i afegeix-los al sofregit.

  3. Cobreix-ho amb l’aigua i l’oli i deixa-ho cuinar fins que quedin totalment absorbits.

  4. Després, bull la pasta, afegeix-la al sofregit i barreja-ho tot.

  5. Per acabar, emplata i afegeix-hi el formatge parmesà ratllat.