Receptes

¿Com preparar un deliciós gaspatxo andalús?

Senzills passos per preparar un dels reis gastronòmics de l’estiu

¿Com preparar un deliciós gaspatxo andalús?

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

L’estiu canvia per a molta gent els hàbits alimentaris. En els mesos més calorosos de l’any es deixen de banda els guisats i els rostits i s’opta per menjar més lleuger, sa i, en moltes ocasions, fred.

Notícies relacionades

Un plat que uneix tots aquests requisits i que és un imprescindible en la dieta mediterrània és el gaspatxo andalús: una sopa de tomàquet i pebrot que se serveix freda i que és idònia per menjar en els mesos centrals de l’any.

Si no saps com cuinar un gaspatxo, pren nota dels següents consells que t’ajudaran a preparar-lo d’una manera senzilla per obtenir una recepta saludable i a gust de gairebé qualsevol paladar.

Ingredients

  • Tomàquet madur (mig quilo)

  • Pebrot verd (mig, aprox.)

  • Un all

  • Cogombre (mig, aprox.)

  • Oli d’oliva (0,1 l.)

  • Vinagre de vi (4 cullerades)

  • Pa blanc (una llesca)

  • Sal fina

Elaboració

  • Escalda i pela els tomàquets

  • Peleu el cogombre i talleu-lo en rodanxes

  • Introduïu-los a la batedora amb el pebrot, l’all i el pa, que prèviament, de manera opcional, es pot posar remullat en aigua.

  • Tritureu-ho tot durant uns segons. Afegiu-hi la sal, el vinagre i l’oli i torneu a triturar-lo una mica més.

  • Tasteu la barreja i rectifica de sal, oli i vinagre si és necessari.

  • Passeu el gaspatxo pel colador i introduïu-lo en una sopera.

  • Deixeu-lo refredar durant aproximadament una hora.

  • Serviu-lo en recipients individuals, amb la guarnició al gust (crostons, tomàquet, pebrot, ceba, ou dur...)