Receptes
¿Com preparar un deliciós gaspatxo andalús?
Senzills passos per preparar un dels reis gastronòmics de l’estiu
L’estiu canvia per a molta gent els hàbits alimentaris. En els mesos més calorosos de l’any es deixen de banda els guisats i els rostits i s’opta per menjar més lleuger, sa i, en moltes ocasions, fred.
Un plat que uneix tots aquests requisits i que és un imprescindible en la dieta mediterrània és el gaspatxo andalús: una sopa de tomàquet i pebrot que se serveix freda i que és idònia per menjar en els mesos centrals de l’any.
Si no saps com cuinar un gaspatxo, pren nota dels següents consells que t’ajudaran a preparar-lo d’una manera senzilla per obtenir una recepta saludable i a gust de gairebé qualsevol paladar.
Ingredients
Tomàquet madur (mig quilo)
Pebrot verd (mig, aprox.)
Un all
Cogombre (mig, aprox.)
Oli d’oliva (0,1 l.)
Vinagre de vi (4 cullerades)
Pa blanc (una llesca)
Sal fina
Elaboració
Escalda i pela els tomàquets
Peleu el cogombre i talleu-lo en rodanxes
Introduïu-los a la batedora amb el pebrot, l’all i el pa, que prèviament, de manera opcional, es pot posar remullat en aigua.
Tritureu-ho tot durant uns segons. Afegiu-hi la sal, el vinagre i l’oli i torneu a triturar-lo una mica més.
Tasteu la barreja i rectifica de sal, oli i vinagre si és necessari.
Passeu el gaspatxo pel colador i introduïu-lo en una sopera.
Deixeu-lo refredar durant aproximadament una hora.
Serviu-lo en recipients individuals, amb la guarnició al gust (crostons, tomàquet, pebrot, ceba, ou dur...)
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Concurs 55 candidats estrella de tot el món opten a dissenyar el Liceu Mar
- Trump no beu però té "personalitat d’alcohòlic"
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Lloc recomanat El petit poble de Tarragona que 'National Geographic' considera "una obra d'art"
- Una nova guerra dels dos grans Florentino i Laporta se les tenen
- LA TEMPORADA BLANC-I-BLAVA Garagarza reapareix a la ciutat esportiva de l’Espanyol després de l’infart
- igualtat de gènere Dones en Joc impulsa el paper de la dona en el món de l’esport
- Un Punter demolidor salva la ratxa en la tercera pròrroga
- Gerard Esteva, president de la UFEC: "La falta d’inversió està extingint les entitats esportives sense ànim de lucre"
