Receptes
¿Com preparar un deliciós gaspatxo andalús?
Senzills passos per preparar un dels reis gastronòmics de l’estiu
L’estiu canvia per a molta gent els hàbits alimentaris. En els mesos més calorosos de l’any es deixen de banda els guisats i els rostits i s’opta per menjar més lleuger, sa i, en moltes ocasions, fred.
Un plat que uneix tots aquests requisits i que és un imprescindible en la dieta mediterrània és el gaspatxo andalús: una sopa de tomàquet i pebrot que se serveix freda i que és idònia per menjar en els mesos centrals de l’any.
Si no saps com cuinar un gaspatxo, pren nota dels següents consells que t’ajudaran a preparar-lo d’una manera senzilla per obtenir una recepta saludable i a gust de gairebé qualsevol paladar.
Ingredients
Tomàquet madur (mig quilo)
Pebrot verd (mig, aprox.)
Un all
Cogombre (mig, aprox.)
Oli d’oliva (0,1 l.)
Vinagre de vi (4 cullerades)
Pa blanc (una llesca)
Sal fina
Elaboració
Escalda i pela els tomàquets
Peleu el cogombre i talleu-lo en rodanxes
Introduïu-los a la batedora amb el pebrot, l’all i el pa, que prèviament, de manera opcional, es pot posar remullat en aigua.
Tritureu-ho tot durant uns segons. Afegiu-hi la sal, el vinagre i l’oli i torneu a triturar-lo una mica més.
Tasteu la barreja i rectifica de sal, oli i vinagre si és necessari.
Passeu el gaspatxo pel colador i introduïu-lo en una sopera.
Deixeu-lo refredar durant aproximadament una hora.
Serviu-lo en recipients individuals, amb la guarnició al gust (crostons, tomàquet, pebrot, ceba, ou dur...)
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Vine a escalar i apunta’t a competir: s’obre el termini d’inscripcions
- turisme cultural La Cerdanya a través de les esglésies romàniques
- caminada popular De ruta pels paratges de la riera de Rajadell
- EXPOSICIONS El Balloon Museum d’‘Emily in Paris’ aterra a Barcelona