Sabor estel·lar
Ramon Freixa t’ensenya a fer un arròs sec amb espardenyes sensacional
El xef català triomfa amb aquest plat al restaurant de Mas de Torrent, la proposta gastronòmica del qual dirigeix
Ramon Freixa, amb dues estrelles Michelin pel seu restaurant homònim de Madrid, dirigeix la proposta gastronòmica de Mas de Torrent (Torrent), un dels hotels amb més encant (i exclusivitat) de l’Empordà. El seu restaurant, però, on elabora una delicada i afinada cuina de territori, està obert a tots els públics, siguin hostes o no. De fet, compta amb una entrada pròpia.
I un dels plats amb què més triomfa és aquest arròs sec amb espardenyes. Per això li hem demanat la recepta, a veure si ens surt igual de bo a casa. Els ingredients són per a quatre persones.
Per al sofregit
Ingredients
3 cebes grans
1-3 alls
1,5 pebrot vermell
20 g de carn de nyora
20 g d’oli d’oliva
1 kg de sípia
10 g de conyac
Elaboració
Peleu i lamineu els alls i ofegueu-los amb l’oli.
Afegiu-hi el pebrot vermell en juliana.
Una vegada canvia l’oli a color vermell, afegiu-hi la ceba en juliana. Caramel·litzeu tot el conjunt durant hores.
Una vegada aconseguit, afegiu-hi la nyora i continueu-ho cuinant durant 10 minuts més.
Tritureu-ho i reserveu-ho.
Netegeur i piqueu la sípia en daus petits, saltegeu-la a la paella, flamegeu-la amb conyac i continueu ofegant-la fins que quedi tova.
Poseu la sípia al sofregit.
Per a l’arròs
Notícies relacionadesIngredients
320 g d’arròs carnaroli
320 g de sofregit de sípia (elaboració anterior)
80 g de vi blanc
1 l de fons de roca
240 g d’espardenyes
Elaboració
Netegeu les espardenyes per la possible terra que pugui contenir, obriu-les i reserveu-les.
Nacreu l’arròs amb una mica d’oli d’oliva i el sofregit de sípia durant uns minuts.
Afegiu-hi el vi blanc i reduïu-ho amb l’arròs fins que l’alcohol s’hagi evaporat per complet.
Afegiu el fons de roca ben calent sobre l’arròs i cuineu-ho durant 17 minuts.
Assaoneu les espardenyes amb sal i pebre negre, i el el moment d’emplatar marqueu-les per les dues cares a la planxa. Reserveu-les.
Disposeu l’arròs a la llauna i socarreu-la al foc.
Col·loqueu les espardenyes a sobre de l’arròs.
Temes:
- Festes Aquests són els regals de segona mà més sol·licitats pels catalans: una opció més sostenible que triomfa a Nadal
- Equipament De sala infantil a laboratori
- Investigació oberta Mossos rastreja el GPS del mòbil de Jonathan Andic per reconstruir els seus passos
- Sorteig Extraordinari de Nadal 2025 Comprovar Loteria Nadal 2025: consultar si el meu dècim té premi
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Borrasca atlàntica per Sant Esteve El temporal ja deixa registres de 90 litres, onades de fins a nou metres i alertes per crescuda dels rius
- Videopòdcast Marc Marginedas, en el pòdcast del suplement ‘ABRIL’: «Els russos es doten d’identitats falses a l’Argentina i venen després a actuar a Europa com a agents»
- Estrena al gener Netflix llança el tràiler de la quarta temporada de ‘Los Bridgerton’, amb picades d’ullet a la Ventafocs
- Atac nord-americà Trump ataca posicions d’Estat Islàmic a Nigèria per la "matança de cristians"
- INCIDÈNCIA PER LA SOBREPOBLACIÓ DE FAUNA SILVESTRE Catalunya és la segona comunitat amb més trams de carretera amb més perill per accidents amb senglars i cérvols
