Propostes de xefs
Els millors esmorzars: quatre receptes per començar al màxim el dia
Aquests plats us donaran energia al cos i plaer al paladar

Per començar el dia de la millor manera, res millor que un bon esmorzar. Aquests quatre, de xefs de reconegudíssima solvència, no només et donaran l’energia necessària per afrontar la jornada, sinó que et tornaràs boig amb el seu sabor. Aquí tens quatre receptes d’esmorzars per començar al màxim el dia.
‘Torto’ asturià farcit de pollastre entatxonat

Mario Céspedes, pioner de la cuina ‘nikkei’ a Espanya, i la seva dona, Conchi Álvarez, van obrir el 2011 el seu primer restaurant, Ronda 14, a Avilés. El 2018 van fer el salt d’Astúries a Madrid amb un Ronda 14 de la capital i dos conceptes mestissos i saborosos més, Cilindro i Apura. Amb aquesta recepta d’esmorzar barreja la noble tradició dels entrepans saborosos a l’estil d’Amèrica Llatina però substituint el pa pel ‘torto’ asturià, una massa fregida tradicional. Aquí t’ensenya com es fa el ‘torto’ asturià farcit de pollastre entatxonat.
Ous Benedict en croissant

La cuinera Cristina Arias, del restaurant Éleonore (Salinas, Astúries), parteix d’uns ous Benedict per enriquir-los i fer-los encara més desitjables. En lloc del pa torrat habitual com a base, fa servir un croissant i substitueix el salmó fumat per la truita per donar-li un toc especial. Aquí t’ensenyem a fer els ous Benedict en croissant.
Les ‘migas’ extremenyes del restaurant Atrio

Les ‘migas’ són un plat d’origen humil i vinculat a pastors i gent de camp i que també serveix d’aprofitament per al pa sobrant de dies anteriors. En una versió contemporània, també formen part de l’èpic esmorzar que se serveix a Atrio (Càceres), un hotel-restaurant Relais & Châteaux amb dues estrelles Michelin que és símbol d’excel·lència, elegància i bon gust. Toño Pérez i José Polo, la parella darrere d’aquest temple del bon menjar, comparteixen amb nosaltres la recepta de ‘migas’.
Torrada d’ou ‘poché’ i alvocat d’estrella Michelin

El Relais & Châteaux Molino de Alcuneza (Alcuneza, Guadalajara) és un hotel i restaurant amb una estrella Michelin en què els germans Moreno, Blanca i Samuel, creen una atmosfera única, relaxada i per disfrutar. A Samuel se’l coneix com ‘el xef del pa’. Ell mateix elabora els que se serveixen al restaurant a partir de farines de cereals rescatats de l’oblit: blat ‘negrillo’, sègol gegant, blat Florence Aurore... Perquè comencem el dia amb el peu dret, ens proposa una recepta popular alhora que sofisticada: torrada d’ou ‘poché’ i alvocat d’estrella Michelin.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Tensió als Estats Units "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Tensió als Estats Units Els EUA surten al carrer de forma multitudinària en protesta per Trump
- Tempesta judicial i política La caiguda de Cerdán impulsa en el PSOE avançar les generals
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Xifres d’Interior Rècord d’identificacions policials a Catalunya: 1,2 milions el 2024
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»
- L’hora més crítica Sánchez acudirà dimecres a la sessió de control al Congrés per respondre per l’escàndol de Santos Cerdán