Propostes de xefs
Els millors esmorzars: quatre receptes per començar al màxim el dia
Aquests plats us donaran energia al cos i plaer al paladar

Per començar el dia de la millor manera, res millor que un bon esmorzar. Aquests quatre, de xefs de reconegudíssima solvència, no només et donaran l’energia necessària per afrontar la jornada, sinó que et tornaràs boig amb el seu sabor. Aquí tens quatre receptes d’esmorzars per començar al màxim el dia.
‘Torto’ asturià farcit de pollastre entatxonat

Mario Céspedes, pioner de la cuina ‘nikkei’ a Espanya, i la seva dona, Conchi Álvarez, van obrir el 2011 el seu primer restaurant, Ronda 14, a Avilés. El 2018 van fer el salt d’Astúries a Madrid amb un Ronda 14 de la capital i dos conceptes mestissos i saborosos més, Cilindro i Apura. Amb aquesta recepta d’esmorzar barreja la noble tradició dels entrepans saborosos a l’estil d’Amèrica Llatina però substituint el pa pel ‘torto’ asturià, una massa fregida tradicional. Aquí t’ensenya com es fa el ‘torto’ asturià farcit de pollastre entatxonat.
Ous Benedict en croissant

La cuinera Cristina Arias, del restaurant Éleonore (Salinas, Astúries), parteix d’uns ous Benedict per enriquir-los i fer-los encara més desitjables. En lloc del pa torrat habitual com a base, fa servir un croissant i substitueix el salmó fumat per la truita per donar-li un toc especial. Aquí t’ensenyem a fer els ous Benedict en croissant.
Les ‘migas’ extremenyes del restaurant Atrio

Les ‘migas’ són un plat d’origen humil i vinculat a pastors i gent de camp i que també serveix d’aprofitament per al pa sobrant de dies anteriors. En una versió contemporània, també formen part de l’èpic esmorzar que se serveix a Atrio (Càceres), un hotel-restaurant Relais & Châteaux amb dues estrelles Michelin que és símbol d’excel·lència, elegància i bon gust. Toño Pérez i José Polo, la parella darrere d’aquest temple del bon menjar, comparteixen amb nosaltres la recepta de ‘migas’.
Torrada d’ou ‘poché’ i alvocat d’estrella Michelin

El Relais & Châteaux Molino de Alcuneza (Alcuneza, Guadalajara) és un hotel i restaurant amb una estrella Michelin en què els germans Moreno, Blanca i Samuel, creen una atmosfera única, relaxada i per disfrutar. A Samuel se’l coneix com ‘el xef del pa’. Ell mateix elabora els que se serveixen al restaurant a partir de farines de cereals rescatats de l’oblit: blat ‘negrillo’, sègol gegant, blat Florence Aurore... Perquè comencem el dia amb el peu dret, ens proposa una recepta popular alhora que sofisticada: torrada d’ou ‘poché’ i alvocat d’estrella Michelin.
- Fugida salarial del 0,5% Els funcionaris de la Generalitat no cobraran fins a l’octubre la paga de fins a 625 euros pels retards pendents
- Medi ambient Els pops fugen d’Espanya i envaeixen les costes britàniques: aquest és el motiu
- Comerç La FNAC d’El Triangle s’acomiada avui amb grans rebaixes
- Xarxes El nen de "la tranquil·litat" a les piscines de Terol parla 13 anys després: "Un dia vaig arribar amb el pit enfonsat i un ull morat a casa"
- Tribunals "Me l’han jugada. Agafeu-los i mateu-los"
- Piscines, brou de cultiu de malalties: quines infeccions pots agafar i com prevenir-les
- Mor una anciana atropellada pel seu propi vehicle a Barcelona
- POLÍTICA Sánchez braceja per salvar-se del naufragi mentre Feijóo celebra cada cop amb el PP de festa
- Polèmica L’alcaldessa de Palafrugell nega que s’hagi prohibit als grups d’havaneres afegir-se al públic si canta ‘El meu avi’
- Comitè federal Illa exhibeix el seu suport a Sánchez i a les mesures preses en el PSOE: «Anem pel bon camí»