Tres receptes d’amanides de Nadal per fugir dels excessos de les festes

En l’època de menjars copiosos i sobretaules interminables, proposem tres amanides fresques per contrarestar tant greix

Tres receptes d’amanides de Nadal per fugir dels excessos de les festes

louis hansel |unsplash

2
Es llegeix en minuts

El Nadal és època d’excessos, de menjars copiosos, de beure i de brindar en sobretaules interminables. Per això a més d’una se li fa llarga aquesta època en què tots mengem molt més de l’habitual. Això es fa encara més pesat en els sopars, que, tot i que es recomana fer-los lleugers, per la nit de Nadal i Cap d’Any s’omplen de patés, fregits i carns riques en greix.

Per això de vegades està bé servir algunes propostes més lleugeres per contrarestar els guisats de xai, les croquetes i les postres carregades de sucre. Més d’un ho agrairà per arribar a ple rendiment al moment del tortell de Reis.

Aquí van quatre idees d’amanides perfectes per a les taules de Nadal:

Amanida de llagostins

Ingredients

  • Un paquet de barreja d’enciams

  • 400 grams de llagostins cuits

  • Vuit bastonets de cranc

  • Dos tomàquets d’amanida

  • Un alvocat madur

  • Dos ous

Elaboració:

  • Cogueu els ous de manera que els rovells estiguin completament quallats. Després deixeu refredar.

  • Talleu l’enciam a juliana, renteu i escorregueu-ho completament fins que no hi quedi aigua. Amaniu-ho amb oli, vinagre i sal.

  • Renteu i talleu els tomàquets a trossos petits. Feu el mateix amb l’alvocat i els ous.

  • Talleu els llagostins menys un parell que s’utilitzaran per decorar.

  • Barregeu tots els ingredients, excepte l’enciam, i afegiu-hi oli i sal.

  • Per emplatar, col·loqueu un llit d’enciam i a sobre la resta dels ingredients.

Amanida de burrata

Ingredients

  • Una burrata gran

  • 300 grams de tomàquets cherry

  • Dues cullerades de pinyons

  • Una bossa de barreja d’enciams

  • Alfàbrega

  • Oli, sal i pebre

Elaboració:

  • Per confitar els tomàquets cherry, col·loqueu-los en una cassola amb molt oli i deixar-nlos e a temperatura mitja durant una hora. Reserveu i deixeu-los refredar.

  • Torreu els pinyons en una paella a mitja temperatura.

  • Col·loqueu la burrata al centre d’un plat i disposeu al voltant l’enciam i els tomàquets cherry confitats.

  • Decoreu amb pinyons i fulles d’alfàbrega.

  • Amaniu amb oli, sal i pebre.

Amanida de perdiu escabetxada

Ingredients

  • Perdiu escabetxada

  • Una granada

  • Un enciam

  • Una fogassa de pa dur

  • Una cullerada de mostassa a l’antiga

  • Una cullerada de mel

  • Oli, vinagre, sucre i sal

Elaboració:

  • Per preparar la vinagreta que servirà com a amaniment, barregeu la mostassa, la mel, la sal i el sucre. Afegiu-hi oli i vinagre, removeu i reserveu.

  • Talleu el pa dur i fregiu-lo en una paella amb molt oli fins que s’hagi daurat.

  • Trossegeu la perdiu.

  • Desgraneu la granada.

  • Talleu l’enciam a juliana.

  • Fiqueu l’enciam en una plata i amaniu-lo.

  • Col·loqueu a sobre el pa i la perdiu i decoreu-la amb la granada.

Amanida de bròcoli

Notícies relacionades

Ingredients

  • Un bròquil

  • Cinc talls de bacó

  • 50 grams de ceba cruixent

  • 30 grams de barreja de llavors

  • 30 grams de panses

  • 20 grams de mel

  • Vinagre de poma

  • Sal i pebre

Elaboració:

  • Talleu el bacó en tires i disposeu-les en un plat pla per coure-les al microones. Reserveu-lo.

  • Cogueu el bròquil al vapor quatre minuts perquè quedi al punt.

  • Torreu la barreja de llavors en una paella.

  • Barregeuel bròquil amb les llavors, les panses i la ceba cruixent.

  • Prepareu una vinagreta amb la mel, el vinagre, sal i pebre.

  • Afegiu-hi la vinagreta.

  • Col·loqueu a sobre les tires de bacó i serviu al plat.