¡Visca la versatilitat!
¿Què es pot fer amb la maionesa? Set maneres de treure’n partit
Aquesta salsa té el superpoder de donar vida a una infinitat de receptes. Te’n recomanem algunes

¿Fan de la maionesa? Ho entenem perfectament, i tenim bones notícies: no només és ideal per sucar-hi patates fregides, preparar una ensalada russa o acompanyar una salsitxa. La maionesa té el superpoder de donar vida a una infinitat de receptes, des de l’aperitiu fins al plat principal, sigui com a ingredient estrella o a tall de potenciador de textura o sabor.
És el moment de fer un cop d’ull a les receptes que us proposem a continuació per treure partit d’aquesta salsa suau i untuosa.
1. El sandvitx de tonyina ‘made in USA’
Per a aquesta recepta hem travessat la bassa gran i ens n’anem a un ‘best-seller’ culinari ianqui. En l’ultra famós receptari Martha’s American Food trobem una recepta fàcil i deliciosa de sandvitx de tonyina, ideal per a un àpat fresc, nutritiu i saludable que tan bé s’assenta en aquests dies d’estiu, sigui a casa o de pícnic a la platja. Es fa així...
Ingredients
2 llaunes de tonyina al natural
2 cullerades de maionesa
1 culleradeta de mostassa de Dijon
¼ d’api trinxat fi
4 fulls d’enciam
½ ceba picada
2 culleradetes de suc de llimona
Sal i pebre al gust
Llesques de pa de sandvitx
Elaboració
En un bol, barregem tots els ingredients i els removem bé amb una forquilla.
Omplim els sandvitxos disposant sobre el pa un full d’enciam i la preparació de tonyina i maionesa.
2. Ous farcits, l’estrella del pica-pica francès
Jean-François Piège, una de les estrelles dels fogons francesos, propietari del restaurant La Poule au Pot a París, és un dels fervents defensors de la recepta tradicional dels ous farcits, ‘hit’ del receptari francès. Els prepara així:
Ingredients
8 ous
1 bol de maionesa casolana (recepta amb mostassa)
Vinagre de vi
Torradetes
Elaboració
Coem els ous 8 minuts en aigua salada.
Els deixem refredar i els pelem.
Els tallem en dos i traiem 5 rovells durs que disposarem en un bol i barrejarem amb la maionesa i un raig de vinagre.
Els altres tres rovells els picarem i ho reservarem per decorar.
Omplim les clares amb la preparació de rovell-maionesa i empolvorem amb els rovells picats.
Ho deixem refredar bé a la nevera abans de servir amb torradetes.
3. ’Wrap’ de salmó amb ou dur i maionesa, per als més ‘cool’
Estrella d’un ‘brunch’ o entrant perfecte, aquest plat es prepara en un no res.
Ingredients
4 tortilles de blat per a ‘wrap’
4 talls de salmó fumat
2 ous durs
6 cullerades de maionesa
El suc d’una llimona
1 tomàquet tallat fi
1/2 cogombre picat
Fulls d’enciam
Elaboració
Tallem molt finament tots els ingredients i els barregem junts en un bol.
Omplim i tanquem els ‘wraps’.
Ho deixem refredar unes hores a la nevera abans de servir.
4. Amanida de pasta a l’estil piemontesa
Es tracta d’una recepta que fusiona dues amanides estrella de l’estiu en una: la de pasta i la piemontesa. Un plat salvavides de capçalera, que a més pot ser un excel·lent aliat antiminves.
Ingredients
600 g de pasta (tipus penne o fusilli)
375 g de dauets de pernil dolç
6 patates petites
4 tomàquets
4 ous durs
10 cogombrets
170 g de maionesa
Fulletes de julivert
Sal i pebre
Elaboració
D’una banda, couem la pasta i, de l’altra, les patates pelades. Les deixem refredar una vegada estiguin al punt.
Una vegada refredades, ho barregem amb els altres ingredients i ho removem.
Ho deixem a la nevera abans de servir.
5. Alvocats farcits, la recepta més reeixida
Els alvocats estan més de moda que mai, i cal treure’n partit. Farem una recepta lleugera i sana per a un primer plat perfecte en aquesta temporada.
Ingredients
4 alvocats
6 bastonets de cranc
12 gambes pelades i tallades a trossets
3 cullerades de maionesa
1 cullerada de suc de llimona
Elaboració
Barregem en un bol les gambes, els bastonets de cranc, la maionesa i el suc de llimona.
Buidem els alvocats i en conservem la pell.
Barregem la carn dels alvocats amb la resta de la barreja, delicadament.
Omplim les pells i servim.
6. Ous remenats perfectes
Els ous remenats donarien per a un tema. El que per a alguns semblen ser uns ous trencats com un boig i sense solta ni volta en una paella, per a d’altres és una recepta que requereix uns trucs. Els revelem a continuació, si vols que et quedin d’escàndol.
Ingredients
4 ous
1 cullerada d’aigua temperada
1 cullerada de maionesa
1 cullerada de mantega
Sal i pebre al gust
Elaboració
Fonem la mantega en una paella i, mentrestant, en un bol batem els ous amb l’aigua, la maionesa i salpebrat al gust.
Una vegada la paella estigui calenta, hi aboquem la barreja i removem amb una forquilla.
Ho posem al plat amb la textura dels ous encara humida.
7. Espàrrecs gratinats amb maionesa
Una recepta una mica vella, però que no perd el potencial de sabor. Ideal per a un resultat treballat, tot i que fàcil. Dit i fet.
Notícies relacionadesIngredients
1 pot d’espàrrecs blancs gruixuts (o 6 espàrrecs blancs naturals que courem)
6 talls de pernil serrà
200 g de formatge fresc
Sal i pebre
4 cullerades de maionesa
Elaboració
En un bol, barregem el formatge amb la maionesa i salpebrem el gust.
Barregem i untem el pernil amb aquesta preparació.
Enrotllem cada espàrrec amb un tall de pernil untat i en disposem un al costat de l’altre.
Per sobre, hi posem una capa de maionesa i ho gratinem uns minuts al forn (fins que es dauri).
- Transport públic Així queden els preus dels títols de transport públic a Barcelona fins que acabi el 2025
- Lliga F Escac i mat de les futbolistes al Llevant Badalona: «És el circ més gran que he viscut com a professional»
- Tempesta judicial i política Cerdán no entrega l’acta de diputat i augmenta el nerviosisme del PSOE
- La xacra de la corrupció El soterrament de les vies a Sant Feliu de Llobregat, la presumpta manipulació de Koldo, Ábalos i Cerdán a Catalunya
- Tempesta judicial i política L’UCO apuntala el relat d’Aldama de les comissions per obres públiques
- Adéu als insectes: aquesta és la planta que has de posar a casa teva
- Un informe recent Koldo, Ábalos i Cerdán: així reconstrueix l’UCO 12 anys d’una relació que va derivar en presumpta trama de corrupció
- L’agricultura del futur El delta de l’Ebre assaja cultius alternatius a l’arròs a causa de l’augment de la salinitat del terreny davant el mar
- ESTATS UNITS El calvari de Manuel, deportat per Trump: «Vaig demanar que m’afluixessin els grillons». Els va tibar més i va dir: «a manar, al teu país»
- Consell Nacional Junts es compromet a «aprofitar» la «debilitat» de Sánchez després de la caiguda de Cerdán i obre la porta a retirar el seu suport al PSOE