Dolç passatemps
Tres receptes de galetes per triomfar en aquestes festes
Apunta aquestes idees per fer un berenar ideal per a les fredes tardes de desembre

El Nadal és, tradicionalment, una de les èpoques més fredes de l’any. De fet, no és gens estrany que la neu faci acte de presència i tenyeixi de blanc un paisatge il·luminat per llums de colors i avets decorats. Aquest idíl·lic paisatge que convida a l’arribada del Pare Noel pot estar bé per a una estona, però també anima a contemplar com cauen els flocs des de l’escalfor de la llar.
Tot i que des que va començar la pandèmia cal extremar les precaucions amb les reunions en interiors, fer petites reunions a casa és una bona opció per disfrutar de les festes. Un berenar amb els més petits és un dels millors plans, però per a això cal preparar un bon berenar.
No pot faltar la xocolata calenta o uns bons xurros, però hi ha altres opcions que es poden deixar preparades amb temps. Les millors són les galetes, que, a més, es poden fer de formes divertides per agradar als nens.
Aquí deixem tres propostes diferents que s’adapten a tots els gustos:
Galetes de gingebre
Ingredients
Quatre tasses de farina
Una cullerada de llevat en pols
Una cullerada de gingebre molt
Dues cullerades de canyella
Una cullerada de clau molt
Una tassa de mantega a temperatura ambient
Una tassa de sucre morè
Un ou
Mitja tassa de mel
Elaboració:
Barregeu els ingredients secs (farina, llevat, gingebre, canyella i clau).
Bateu la mantega amb el sucre i després incorporeu-hi la mel i l’ou.
Incorporeu a aquesta massa els ingredients secs.
Introduïu el resultat en una bossa de plàstic hermètic i deixeu-ho refredar durant almenys dues hores.
Estireu la massa i feu les formes desitjades.
Enforneu-les a 180 graus durant uns 15 minuts.
Galetes de mantega
Ingredients
200 grams de mantega pomada
120 grams de sucre
280 grams de farina
Una cullerada d’essència de vainilla
Elaboració:
Bateu la mantega amb el sucre i afegiu-hi després l’essència de vainilla.
Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada.
Estireu la massa i feu les formes desitjades.
Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.
Galetes de taronja
Notícies relacionadesIngredients
300 grams de farina
180 grams de sucre
150 grams de mantega
Ratlladura i suc d’una taronja
Un sobre de llevat
Dos rovells d’ou
Una mica de sal
Elaboració:
Foneu la mantega al microones i incorporeu-hi després el sucre. Bateu-ho molt bé fins que quedi una barreja cremosa.
Afegiu-hi els rovells, la ratlladura i el suc de taronja.
Incorporeu-hi la farina prèviament tamisada, el llevat i la sal.
Deixeu reposar la barreja durant almenys dues hores.
Estireu la massa i feu les formes desitjades.
Enforneu-les a 180 graus durant uns 12 minuts.
- Un incendi al Baix Ebre crema 570 hectàrees, el 90% als Ports
- Xarxes Molts turistes confonen Mallorca amb França i creuen que l'alemany és l'idioma oficial, segons una enquesta de carrer a Palma
- El mapa territorial Enquesta CIS: El PSOE assetja cinc governs autonòmics del PP en l’equador de la legislatura
- Osona Una ‘moto espia’ dels Mossos capta per la C-25 un conductor sense cinturó, parlant pel mòbil i bevent
- A Barcelona Els Mossos abaten un home que va matar el seu germà d'un tret i es va atrinxerar a Calldetenes
- Animals marítims ¿Què és el peix escorpí present a les platges d’Espanya i què s’ha de fer si et pica?
- Proposició al Congrés El PP rebutja que Catalunya pugui recaptar l’lRPF i deixa la llei en mans dels socis d’investidura
- A Bèrgam Un home mor succionat pel motor d’un avió que s’havia d’enlairar cap a Astúries des d’un aeroport de Milà
- Reunió entre governs a Palau El nou finançament de Catalunya es convertirà en un acord «bilateral» entre governs dilluns que ve
- Control exhaustiu Barcelona proposa a Airbnb un nou conveni més exigent: «Hi ha anuncis en què l’amfitrió es diu James Bond»