Mos de temporada

Unes saboroses i saludables xips de moniato amb curri

  • La tardor porta productes com aquest tubercle tan agraït en tota mena de receptes. Aquesta pica-pica tan senzill de preparar és una opció

Unes saboroses i saludables xips de moniato amb curri
1
Es llegeix en minuts

Amb l’arribada de la tardor reapareixen aliments de la terra que enriqueixen, i de quina manera, qualsevol recepta. És el cas del moniato, conegut també com a camote, batata o patata dolça. Aquest tubercle, un producte de temporada sa, ric i versàtil, conté una gran aportació de vitamines (B i C), minerals (calci, manganès i potassi) i fibra, a més d’una menor càrrega glucèmica que la patata, però és igual d’apetitós.

Per disfrutar d’un pica-pica vegetarià, ric, sa i cruixent o també com a guarnició de plats tardorals, prenem nota d’aquesta recepta de Kaiku sense lactosa: xips de moniato amb salsa al curri sense lactosa. Un aperitiu senzill, lleuger i molt saborós. Només es tarda mitja hora a fer-les (les proporcions són per a quatre persones).

Per a les xips

Ingredients

  • 2 moniatos

  • 1 cullerada d’oli de sèsam (pot ser oli d’oliva)

  • 2 alls picats

  • Sal i pebre al gust

  • Coriandre

  • Llavors de sèsam

Elaboració

  1. Talleu els moniatos a bastons o grills allargats d’aproximadament un centímetre de gruix.

  2. Empolvoreu-los amb sal i pebre i fregueu-los bé pels dos costats perquè es reparteixi per tot arreu.

  3. En un recipient, barregeu l’oli amb l’all i afegiu-lo als moniatos.

  4. Deixeu-ho reposar uns minuts perquè s’impregni bé el gust.

  5. Col·loqueu els moniatos en una safata ampla i fiqueu-la al forn preescalfat a 180 graus.

  6. Cuineu uns 12 minuts per cada costat fins que quedin ben daurats i estiguin a punt per treure.


Per a la salsa de curri sense lactosa

Ingredients

  • 1 iogurt grec natural

  • 1 culleradeta de curri en pols

  • Suc d’1 llima (o mitja taronja)

  • Sal al gust

  • 1 culleradeta de xarop d’auró

  • Una mica de caiena (per al toc picant)

Notícies relacionades

Elaboració

  1. Col·loqueu tots els ingredients del curri a la batedora i barregeu-los fins que estiguin ben integrats. El iogurt grec natural aportarà cremositat i un sabor deliciós a aquesta salsa lleugera.

  2. Proveu i rectifiqueu de sal i picant fins que estigui al gust o afegiu-hi parell de cullerades d’aigua.


Emplatat

  1. Serviu les xips de moniato en una font i afegiu-hi coriandre ben picat i llavors de sèsam per sobre.

  2. Col·loqueu la salsa en un bol petit al costat i ja està. ¡A mullar i disfrutar!