Dolç cítric

Com fer un pastís de llimona lleuger

  • Pren nota de la recepta d’aquesta variant del ‘lemon pie’: no porta ni gluten ni lactosa

Com fer un pastís de llimona lleuger
1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

¿A qui l’amarga un dolç? Els pastissos sempre venen de gust, però en aquesta època de l’any s’agraeix que siguin més lleugers. Com aquesta variant del pastís d’origen anglès que, en aquest cas, no porta ni gluten ni lactosa. Aquest ‘lemon pie’, compost per una base cruixent que acompanya la crema cítrica i la merenga, surt del receptari de Kaiku sense lactosa i es prepara en una hora: 40 minuts de preparació i 20 de cocció.

Ingredients per a 6 persones

Per a la base del pastís

  • 145 g de farina d’ametlles o de civada

  • 2 cullerades d’oli de coco

  • 1 ou gran

  • 1/2 culleradeta de sal

  • 1 culleradeta d’extracte de vainilla

Per al farcit de llimona

  • 3 rovells d’ou

  • 90 g de mel

  • 200 ml d’aigua

  • 2 llimones, el suc i la ratlladura

  • 50 g de maicena

  • 50 g d’oli de coco

  • 2 cullerades de llet sense lactosa 

Per al merengue

  • 4 clares d’ou

  • 1 cullerada d’aigua

  • 2 cullerades de mel

  • 1/2 cullerada de suc de llimona

  • 1 mica de sal


Elaboració Per a la base

  1. Barrejar els ingredients en una batedora o a mà, fins que es formi una pasta.

  2. Col·locar la barreja en un motllo circular apte per a forn estrenyent-ho bé de manera que es compacti i ficar-ho al frigorífic durant 15 minuts.

  3. Passat aquest temps, enfornar a 175 graus durant un quart d’hora.

Notícies relacionades

Per a la crema de llimona

  1. Barrejar els rovells dels ous juntament amb la mel fins a aconseguir un resultat homogeni. A continuació, escalfar-la en un cassó a foc mitjà-baix.

  2. En un vas a part, barrejar la maicena amb la llet sense lactosa i afegir-li la preparació del cassó juntament amb l’aigua, el suc de llimona i la ratlladura.

  3. Remoure la barreja sense parar fins que comenci a espessir.

  4. Quan hagi espessit, retirar del foc i continuar removent per evitar grumolls.

  5. Afegir el resultat sobre la base del pastís i reservar a la nevera.

Per a la merenga

  1. Batre les clares vigorosament juntament amb la resta d’ingredients fins que espesseixi prou perquè no gotegin les barnilles. Això és fonamental per aconseguir aquesta textura esponjosa i aquesta consistència tan especial.

  2. Col·locar una capa generosa de merenga sobre la crema de llimona amb una cullera (amb una mànega de pastisseria quedarà molt millor).

  3. Introduir el pastís de llimona uns minuts al forn perquè es dauri la merenga.