Dolç cítric
Com fer un pastís de llimona lleuger
Pren nota de la recepta d’aquesta variant del ‘lemon pie’: no porta ni gluten ni lactosa
¿A qui l’amarga un dolç? Els pastissos sempre venen de gust, però en aquesta època de l’any s’agraeix que siguin més lleugers. Com aquesta variant del pastís d’origen anglès que, en aquest cas, no porta ni gluten ni lactosa. Aquest ‘lemon pie’, compost per una base cruixent que acompanya la crema cítrica i la merenga, surt del receptari de Kaiku sense lactosa i es prepara en una hora: 40 minuts de preparació i 20 de cocció.
Ingredients per a 6 persones
Per a la base del pastís
145 g de farina d’ametlles o de civada
2 cullerades d’oli de coco
1 ou gran
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta d’extracte de vainilla
Per al farcit de llimona
3 rovells d’ou
90 g de mel
200 ml d’aigua
2 llimones, el suc i la ratlladura
50 g de maicena
50 g d’oli de coco
2 cullerades de llet sense lactosa
Per al merengue
4 clares d’ou
1 cullerada d’aigua
2 cullerades de mel
1/2 cullerada de suc de llimona
1 mica de sal
Elaboració Per a la base
Barrejar els ingredients en una batedora o a mà, fins que es formi una pasta.
Col·locar la barreja en un motllo circular apte per a forn estrenyent-ho bé de manera que es compacti i ficar-ho al frigorífic durant 15 minuts.
Passat aquest temps, enfornar a 175 graus durant un quart d’hora.
Per a la crema de llimona
Barrejar els rovells dels ous juntament amb la mel fins a aconseguir un resultat homogeni. A continuació, escalfar-la en un cassó a foc mitjà-baix.
En un vas a part, barrejar la maicena amb la llet sense lactosa i afegir-li la preparació del cassó juntament amb l’aigua, el suc de llimona i la ratlladura.
Remoure la barreja sense parar fins que comenci a espessir.
Quan hagi espessit, retirar del foc i continuar removent per evitar grumolls.
Afegir el resultat sobre la base del pastís i reservar a la nevera.
Per a la merenga
Batre les clares vigorosament juntament amb la resta d’ingredients fins que espesseixi prou perquè no gotegin les barnilles. Això és fonamental per aconseguir aquesta textura esponjosa i aquesta consistència tan especial.
Col·locar una capa generosa de merenga sobre la crema de llimona amb una cullera (amb una mànega de pastisseria quedarà molt millor).
Introduir el pastís de llimona uns minuts al forn perquè es dauri la merenga.
Temes:
- Sondeig El PSC es referma i Junts passa davant d’Esquerra
- Investigació judicial Hisenda va maniobrar per evitar la imputació del PP en el cas Bárcenas
- GUARDONS Els Laureus coronen Aitana Bonmatí i la selecció espanyola
- Caiguda de la producció Freixenet planteja un erto per a 615 persones per la sequera
- EDUCACIÓ Catalunya unifica la preinscripció d’FP i donarà places segons la nota
- El tauler polític Així estan les enquestes de les eleccions generals a Espanya
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Assassinat a Tailàndia Silvia Bronchalo: ¿qui és la mare biològica de Daniel Sancho?
- Els polítics escalfen motors entre llibres, roses i sondejos
- L’‘abril’ celebra els llibres amb una vetllada irrepetible al Dry Martini