Dolç cítric
Com fer un pastís de llimona lleuger
Pren nota de la recepta d’aquesta variant del ‘lemon pie’: no porta ni gluten ni lactosa

¿A qui l’amarga un dolç? Els pastissos sempre venen de gust, però en aquesta època de l’any s’agraeix que siguin més lleugers. Com aquesta variant del pastís d’origen anglès que, en aquest cas, no porta ni gluten ni lactosa. Aquest ‘lemon pie’, compost per una base cruixent que acompanya la crema cítrica i la merenga, surt del receptari de Kaiku sense lactosa i es prepara en una hora: 40 minuts de preparació i 20 de cocció.
Ingredients per a 6 persones
Per a la base del pastís
145 g de farina d’ametlles o de civada
2 cullerades d’oli de coco
1 ou gran
1/2 culleradeta de sal
1 culleradeta d’extracte de vainilla
Per al farcit de llimona
3 rovells d’ou
90 g de mel
200 ml d’aigua
2 llimones, el suc i la ratlladura
50 g de maicena
50 g d’oli de coco
2 cullerades de llet sense lactosa
Per al merengue
4 clares d’ou
1 cullerada d’aigua
2 cullerades de mel
1/2 cullerada de suc de llimona
1 mica de sal
Elaboració Per a la base
Barrejar els ingredients en una batedora o a mà, fins que es formi una pasta.
Col·locar la barreja en un motllo circular apte per a forn estrenyent-ho bé de manera que es compacti i ficar-ho al frigorífic durant 15 minuts.
Passat aquest temps, enfornar a 175 graus durant un quart d’hora.
Per a la crema de llimona
Barrejar els rovells dels ous juntament amb la mel fins a aconseguir un resultat homogeni. A continuació, escalfar-la en un cassó a foc mitjà-baix.
En un vas a part, barrejar la maicena amb la llet sense lactosa i afegir-li la preparació del cassó juntament amb l’aigua, el suc de llimona i la ratlladura.
Remoure la barreja sense parar fins que comenci a espessir.
Quan hagi espessit, retirar del foc i continuar removent per evitar grumolls.
Afegir el resultat sobre la base del pastís i reservar a la nevera.
Per a la merenga
Batre les clares vigorosament juntament amb la resta d’ingredients fins que espesseixi prou perquè no gotegin les barnilles. Això és fonamental per aconseguir aquesta textura esponjosa i aquesta consistència tan especial.
Col·locar una capa generosa de merenga sobre la crema de llimona amb una cullera (amb una mànega de pastisseria quedarà molt millor).
Introduir el pastís de llimona uns minuts al forn perquè es dauri la merenga.
Temes:
- L’home que ‘va predir’ l’apagada
- Les renovables generaven el 74% de l’electricitat en el moment de la fallada
- Investigació Així era la «casa dels horrors» d’Oviedo: els tres germans alliberats, d’entre 8 i 10 anys, no anaven a classe, dormien en bressols i portaven tres mascaretes posades
- Efemèride Blanquejar Hitler 80 anys després
- Estalvi Un milionari revela quina és la manera d’estalviar amb un salari baix
- Successos Detinguts tres menors a Mataró per la brutal agressió a un adolescent
- Equipament Glòries posa a prova la complicada convivència entre ciclistes i vianants
- Cita destacada BCN es bolca amb les Setmanes de l’Arquitectura
- Àrea natural El delta del Llobregat aposta pel turisme sostenible
- FESTIVAL DEL 26 DE JUNY AL 4 D’AGOST El Grec obre etapa amb Leticia Martín al davant i aposta per més música i teatre