LLEST EN UN PIM-PAM
Aquesta recepta de pa de pessic va a tota castanya
Un 'mug cake' de xocolata i castanyes que es prepara narrejant tots els ingredients en una tassa i coent-los un parell de minuts al microones

mugcake ana luz sanz
No fa falta ser el Mago Pop per treure’s del barret de copa un pa de pessic en menys de cinc minuts. Només cal saber-ne la fórmula màgica i disposar de dos elements clau: una tassa i un microones. El nom que rep aquest prodigi de la tècnica rebostera és el de ‘mug cake’ (pastís de tassa, en anglès) i està obert a diverses variacions. En aquest cas, es tracta d’una proposta de temporada de Zaraida Fernández, autora del llibre ‘Cocina vegana casera’ i propietària de Vegetart: un ‘mug cake’ de xocolata i castanyes, dos ingredients que «junts representen una de les millors combinacions del món».
Ingredients
-70 g de farina
-10 g de cacau
-30 g de sucre
-5 g de llevat
-60 g de llet d’ametlles
-25 g d’oli vegetal
-Una mica de cafè soluble
-Una cullerada de crema de castanyes (‘marron glacé’)
Elaboració
Una cosa tan senzilla com barrejar tots els ingredients en una tassa (la crema de castanyes en últim lloc) i posar-la dos minuts al microones. L’única dificultat pot ser ajustar el temps exacte segons cada aparell, tot i que continua servint el truc d’utilitzar un escuradents per veure si està cuit. S’ha de menjar al moment.
Variacions
En comptes de crema de castanyes, es poden tallar castanyes rostides en petits trossos i disseminar-les com si fossin llavors de xocolata (o, de fet, es poden combinar). Una altra opció és utilitzar 60 grams de farina i 10 més de farina de castanya, o bé substituir la llet d’ametlla per llet de castanya (que s’elabora barrejant 20 grams de farina de castanya amb aigua).
Per a tots els públics
Notícies relacionadesI, tatxan, gairebé per art de màgia apareix un pa de pessic fàcil i molt ràpid de fer, apte absolutament per a tots els públics. «Durant el confinament va ser una de les receptes que més va triomfar; a més, és ideal per a les persones que viuen soles o que es volen donar un caprici», comenta Zaraida Fernández. A part, a diferència d’altres receptes que es prometen com ‘màgiques’, no es tracta d’un aliment ultraprocessat o amb compostos químics, sinó que només es necessiten ingredients naturals.
Això sí, com tot en la vida, sempre existeix algú capaç de posar-hi un però. Hi ha qui assegura que aquest tipus de pa de pessic respon a la immediatesa i individualisme propi dels nostres dies, quan els pastissos sempre han sigut un dolç per compartir i celebrar amb la família i amics. D’altra banda, es pot contraatacar afirmant que en uns temps tan centrats a l’exterior, però poc a l’interior, aquest tipus de pans de pessic representen una excusa ideal per cuidar-se a un mateix, dedicant-se una estoneta personal i intransferible. El debat està obert, però si es pot discutir amb un ‘mug cake’ de xocolata i castanyes a les mans, molt millor.
- Fugida salarial del 0,5% Els funcionaris de la Generalitat no cobraran fins a l’octubre la paga de fins a 625 euros pels retards pendents
- Xarxes El nen de "la tranquil·litat" a les piscines de Terol parla 13 anys després: "Un dia vaig arribar amb el pit enfonsat i un ull morat a casa"
- Comerç La FNAC d’El Triangle s’acomiada avui amb grans rebaixes
- Medi ambient Els pops fugen d’Espanya i envaeixen les costes britàniques: aquest és el motiu
- Turisme de masses Inventen platges falses per despistar els turistes a les Balears
- Comitè federal Illa exhibeix el seu suport a Sánchez i a les mesures preses en el PSOE: «Anem pel bon camí»
- Crisi a les files socialistes Salazar renuncia al seu lloc a l’Executiva del PSOE després de ser acusat d’«assetjament sexual»
- Congrés dels populars Albiol defensa que el PP dialogui amb Junts per presentar una moció de censura contra Sánchez i convocar eleccions
- Insectes El millor truc per fer fora els peixets d’argent de casa nostra
- Rellotge biològic masculí La ciència confirma que l’edat del pare és clau en el desenvolupament del fetus i la salut del nadó