Petites variacions
L’empanada gallega diferent de Javier Olleros (Culler de Pau)
El xef amb dues estrelles Michelin pel seu restaurant d’O Grove (Pontevedra) proposa canviar la farina tradicional per la de blat de moro i la de sègol per donar-li un nou aire a la icona de la seva terra

Javier Olleros, dues estrelles Michelin per Culler de Pau (O Grove, Pontevedra), recaragola una mica l’empanada gallega utilitzant farina de blat de moro groc precuita P. A. N. i farina de sègol. I li surt bé, com va demostrar al recent Madrid Fusión.
Ingredients per a la massa
700 g de farina de blat de moro groc P. A. N.
300 g de farina de sègol gallec
20 g de sal
200 g de massa mare líquida
900 g d’aigua
10 g de llevat
Elaboració
Prepareu la massa mare amb un tros d’una de més antiga. Barregeu el sègol amb la massa mare, amb el llevat i amb el 20% de l’aigua.
D’altra banda, barregeu la farina P. A. N. amb l’aigua, amb la barreja de sègol i amb la resta d’ingredients.
Pasteu durant 10 o 15 minuts fins que la massa es desenganxi del recipient i deixeu-la fermentar durant 1 hora.
Feu boles que s’utilitzaran per a l’empanada d’uns 300 grams per a safates de 20 centímetres de diàmetre.
Estireu la base de l’empanada al motllo, afegiu-hi la ‘zaragallada’ i tapeu amb una altra base. Pinteu amb oli del sofregit i deixeu fermentar durant uns 30 minuts.
Coeu l’empanada 25 minuts a 230 graus.
Deixeu reposar l’empanada fins que estigui a temperatura ambient.
Per a la ‘zaragallada’ (farcit)
Escalfeu la ceba amb el pebrot verd i el pebrot vermell picats en abundant oli, a foc mitjà.
Afegiu-hi sal al gust, el pebre vermell dolç i el picant.
Finalment, afegiu el verat al sofregit fins al punt desitjat.
- Entre el dolor i la nostàlgia
- Recomanacions «Dinar de 10»: els elogis al millor restaurant de Cornellà de Llobregat, segons Tripadvisor
- Temps Com controlar la temperatura de casa? Com dormir? Sis consells davant les onades de calor
- Portal de transparència Artur Mas, l’expresident que més gasta
- Mor una treballadora del servei de neteja municipal de Barcelona en plena onada de calor
- BANCA El BBVA manté l'OPA sobre el Sabadell malgrat les condicions del Govern central
- Alerta per altes temperatures: Així pots protegir el teu gos
- Baròmetre municipal de juliol L'habitatge ja és el principal problema de Barcelona: la inseguretat encapçalava la llista des de 2018
- BANCA El Santander ofereix 2.700 milions al Sabadell per aconseguir TSB, segons Reuters
- Pobresa a Catalunya La vida en un garatge de tres nens de l’Hospitalet: «¿Fins quan hem d’estar així?»