Mossegades potents

Set receptes per a carnívors perfectes

  • Set xefs de solvència contrastadíssima t’ensenyen a preparar plats amb carn tan bons que farien dubtar els més vegetarians

filete-ruso / periodico

2
Es llegeix en minuts

Si ets vegetarià/na, no continuïs llegint, o els teus instints més bàsics s’activaran en un tres i no res. Perquè hem recopilat les receptes de set xefs de solvència constrastadísima que faran les delícies dels carnívors... i dels que no ho són.

1. Hamburguesa ibèrica de Germán Lérida (El Filete Ruso)

«Tinc debilitat pel pernil ibèric i l’olor de trufa fresca m’embriaga. Amb aquesta ‘burger’ aconsegueixo maridar els dos ingredients de manera deliciosa», comenta Germán Lérida, xef d’El Filete Ruso. Aquí tens la recepta d’hamburguesa ibèrica.


2. Cua de toro amb vermut de Carlos Herrero (Bonavova)

bonanovamp4 / periodico

«Aquest és el primer plat que vaig canviar a la carta de Bonanova quan em vaig posar al capdavant de la cuina, i des d’aleshores ha tingut molta acceptació», explica el xef Carlos Herrero. Aquí tens la recepta de la cua de toro amb vermut.


3. Fricandó de vedella de Pepi Rigol (L’Òstia)

Així fa el fricandó Pepi Rigol, del restaurant L’Òstia. / CARLOS VALBUENA

«És el plat preferit que preparava a les reunions familiars. Sent de la Barceloneta, sempre ens venia de gust menjar carn en comptes de peix», recorda la veteraníssima cuinera sobre aquesta recepta de fricandó de vedella que pots consultar aquí.


4. Daus de cua amb xili de Carlos Ortiz (Chichalimoná)

«Aquests daus involucren tècniques i ingredients de cuina tant mexicans com espanyols. Formaven part de les primeres cartes que vaig fer en la seva totalitat per a Chichalimoná com a cap de cuina. I a més estan boníssims», assegura Carlos Ortiz, xef de Chichalimoná. Aquí tens la recepta de daus de cua amb xili ‘pasilla’.


5. Pollastre rostit de la mare de Joan Boneta (Can Boneta)

«Un guisat de pollastre senzill i deliciós. Menjar-ne era i és una festa, ¡no pots deixar de sucar pa!», assegura Joan Boneta (xef Can Boneta) sobre aquesta recepta de pollastre rostit de la seva mare.


6. Costelles de porc en adob de Paco Méndez (Hoja Santa)

Pocs plats poden ser tan especials per a Paco Méndez, xef del recordat Hoja Santa. «Aquesta recepta que feia la meva àvia Flor és un dels primers records d’infància que tinc», confessa. Aquí tens els ingredients i el pas a pas de les costelles de porc en adob.


7. Peus de porc amb cargols de David Cartoixà (Ermita de Brugués)

David Cartoixà, que dirigeix els fogons del restaurant Ermita de Brugués (Gavà), especialitzat en cuina catalana i plats a la brasa, clavaels peus de porc amb cargols.

Notícies relacionades

El xef s’ha dignat a passar-nos la recepta perquè puguis fer-la a casa.

Tan fàcil com suculent.