Gust guanyador
La millor recepta asiàtica d’Espanya: ‘noodles’ amb curri verd d’espinacs i espàrrecs
«Aquest és un meravellós plat 100% vegetal que demostra que la cuina sana també és bona», segons el seu autor, el xef Juan Carlos Reyes, segon de cuina d’Àbac. Amb aquesta creació va guanyar el concurs estatal celebrat fa uns dies

Juan Carlos Reyes, segon de cuina del restaurant Àbac, va guanyar fa uns dies la cinquena edició del concurs de la millor recepta asiàtica d’Espanya, organitzat per Udon, amb aquests ‘asian green noodles’ amb curri verd d’espinacs i espàrrecs. Aquí l’adapta per a quatre persones. «És un meravellós plat 100% vegetal, que demostra que la cuina sana també pot ser bona», comenta el jove cuiner, per a qui considera molt important crear receptes que siguin saludables.
Per al curri verd
Ingredients
100 g d’escalunyes
20 g d’all
10 g de xili de Jalapa
40 g de citronel·la
4 fulles de llima
20 g de gingebre
500 ml de liquat d’espàrrecs
500 ml de llet de civada
100 g d’espinacs
45 g de coriandre
15 g d’alfàbrega
Sal i pebre
Elaboració
Poseu en un recipient al foc les escalunyes, l’all, el xili de Jalapa, les fulles de llima i el gingebre, i fondegeu-ho amb una mica d’oli d’oliva.
Una vegada ofegat, mulleu-ho amb el líquid del liquat d’espàrrecs i la llet de civada, i deixeu-ho a foc mitjà fins que s’evapori la meitat del líquid.
Traieu-ho del foc i tritureu-ho molt molt fi.
Una vegada triturat, refredeu-ho per complet.
Quan estigui molt molt fred, barregeu-ho amb les herbes, els espinacs, el coriandre i l’alfàbrega prèviament escaldats (passeu per aigua bullint 30 segons i directament per aigua freda), i tritureu tot molt bé en una batedora.
Passeu-ho per un colador molt molt fi i, ‘voilà!’, ja tens un fantàstic curri verd.
Per al muntatge del plat
Notícies relacionadesIngredients
200 g de ‘noodles’ d’arròs sense ou
Rodanxes de cumquat
Curri verd (elaboració anterior)
Puntes d’espàrrecs crues
Fulletes de menta
Alfàbrega
Coriandre
Elaboració
Feu els ‘noodles’ en aigua calenta durant sis minuts.
Una vegada hidratats els fideus, barregeu-los amb el meravellós curri verd i deixeu que absorbeixin tota la salsa.
Poseu-ho en un plat amb l’ajuda d’una forquilla i un cullerot i acompanyeu-ho amb rodanxes de cumquat (si no en tenim podem utilitzar grills de taronja) i puntes d’espàrrecs crues, fulletes de menta, alfàbrega i coriandre.
- Fenomen en auge La venda a pes de 'caixes sorpresa' d'Amazon arriba al centre de Barcelona: "És com una loteria"
- Universitat Més de 250 professors universitaris exigeixen a la UB que investigui el cas Ramón Flecha
- MUNDIAL DE CLUBS Luis Enrique ignora Mbappé: «Soc soci culer, per això sempre em motiva jugar contra el Madrid»
- Previsió meteorològica Catalunya, en alerta per fortes pluges: aquestes són les zones on més pot ploure
- Detingut per matar d’una punyalada un multireincident al Prat de Llobregat per una venjança
- Empreses Els tres fills del fundador de Mango Isak Andic assumeixen l’herència de manera equitativa
- MUNDIAL DE CLUBS Xabi Alonso trenca amb l’oficialisme d’Ancelotti i demana reforços després de quedar-se sense Zubimendi
- ACTUALITAT BLAUGRANA El Barça posa màxima pressió a Ter Stegen per forçar la seva sortida
- Unió Europea Espanya proposa blindar per llei que el cost de l’oficialitat del català corri al seu càrrec
- Acte a Barcelona Feijóo promet «més finançament» per a Catalunya si governa: «Sé que el necessita i el tindrà»