Gustos tradicionals

Com fer un estofat de sípia i capipota com el de tota la vida

  • El xef Roger Viñas, que triomfa amb el restaurant Avenir, t’ensenya a elaborar aquest plat de sempre

Com fer un estofat de sípia i capipota com el de tota la vida
1
Es llegeix en minuts

El xef Roger Viñas triomfa amb el restaurant Avenir, que, en paraules del cronista gastronòmic d’EL PERIÓDICO, Pau Arenós, és «una casa de menjars majúscula».

Un dels plats que més agraden als seus clients és aquest estofat de sípia i capipota. Aquí tens la recepta per a quatre persones.

Per al capipota

Ingredients

  • 400 g de capipota cuit

  • 1 ceba

  • 1 tomàquet

  • 2 fulles de llorer

  • 100 ml d’oli d’oliva verge extra

Elaboració

  1. En una brasera, poseu oli d’oliva, la capipota tallada en dos o tres trossos, les verdures en macedònia i els aromàtics. Tapeu i cogueu-ho a 180 graus durant 30 minuts.

  2. Doneu la volta al capipota, tapeu-lo i cogueu-lo 30 minuts més.

  3. Retireu la tapa, afegiu-hi aigua per evitar que s’agafin les verdures i rostiu-la 15 minuts per cada costat.

  4. Retireu el capipota, coleu el brou i deixeu refredar per separat.

  5. Un cop fred, talleu a trossos petits i reserveu-lo.


Per a la sípia

Ingredients

  • 300 g de sípia bruta

  • 1 ceba dolça

  • 2 fulles de llorer

  • 3 l d’aigua mineral

  • 3 branques de farigola fresca

Elaboració

  1. Netegeu la sípia guardant-ne la melsa. Talleu la sípia a trossos i reserveu-la.

  2. Talleu la ceba a ‘brunoise’ i sofregiu-la amb oli d’oliva, llorer i farigola.

  3. Afegiu la sípia a la cassola, deixeu-la coure 3 minuts i cobriu amb l’aigua del capipota i aigua mineral. 

  4. En els últims 15 minuts, afegiu la capipota i la melsa. Removeu sovint per evitar que s’agafi.

  5. Rectifiqueu de sal i pebre.


Per a l’oli d’all i julivert

Ingredients

  • 50 g de julivert

  • Mig all

  • 100 ml d’oli de gira-sol

  • Gel

Notícies relacionades

Elaboració

  1. Escaldeu el julivert 5 segons i refredeu amb aigua i gel.

  2. Escorreu-lo bé, poseu-lo al vas de la batedora amb l’all i l’oli de gira-sol i bateu a màxima potència no més de 2 minuts per evitar l’oxidació i la pèrdua de color.

  3. Passeu per un colador fi i guardeu-ho en un biberó.


Acabat

  1. Escalfeu l’estofat, retireu del foc i afegiu una mica d’oli d’all i julivert en cru.

  2. Emplateu en un plat fondo.