Recepta divertida
Un fals risotto de luxe per fer a casa
Xabi Goikoetxea, del restaurant Oria, t’ensenya a fer aquest trompe-l’oeil amb pasta, xipiró, rovell d’ou i patata confitada
Xabi Goikoetxea, xef del restaurant Oria, el restaurant amb una estrella Michelin de l’Hotel Monument amb direcció gastronòmica a càrrec de Martín Berasategui, t’ensenya a fer un fals risotto de xipiró amb rovell d’ou i patata confitada. Un plat de la carta d’aquest establiment que el cuiner ha simplificat perquè es pugui fer a casa per a tres persones.
PER AL GUISAT DE XIPIRÓ
Ingredients
500 g de ceba de Figueres
250 g de xipiró net en dauets
25 g de caldo de peix
Un rajolí de vi blanc
Elaboració
Piqueu la ceba tan fina com sigui possible.
Enrossiu la ceba fins que estigui ben tendra.
Saltegeu el xipiró a foc fort amb una mica d’oli.
Afegiu-hi la ceba enrossida i afegiu-hi una miqueta de vi blanc.
Reduiu-ho a sec, afegiu-hi el caldo de peix i cuineu-ho tot durant 10 minuts.
PER AL FALS RISOTTO
Ingredients
250 g de pasta puntalette
75 g de guisat de xipiró
1 xili fresc
1 all picat molt fi
Salsa de xipiró o tinta de calamar (és per donar-hi color)
1 l de caldo de peix
Elaboració
Piqueu finament el xili i l’all.
En una paella, afegiu-hi una mica d’oli d’oliva i daureu l’all i el bitxo lleugerament.
Afegiu el guisat de xipiró i la pasta i ofegueu-ho durant uns minuts.
Passats uns minuts, afegiu-hi 500 cl de caldo de peix i salsa de xipiró (en cas de no tenir salsa ens serveix només la tinta). La barreja ha de quedar amb un bon color negre.
Coeu tot el conjunt fins que la pasta estigui al dente (si fa falta més caldo, fiqueu-lo).
PER A LA MANTEGADA
Ingredients
25 g de formatge mascarpone
25 g de parmesà ratllat
25 g de mantega
25 g d’oli d’oliva verge extra
Elaboració
Afegiu a la pasta ja acabada tots els ingredients i remeneu-ho bé fins que es mescli tot el conjunt.
Tasteu el punt de sal i corregiu-lo si és necessari.
PER AL ROVELL D’OU
Ingredients
3 rovells d’ou frescos de qualitat
2 bols amb aigua a 50 graus
Elaboració
Separeu bé els rovells d’ou de les clares.
Introduiu els rovells a la primera aigua a 50 graus per retirar les restes de la clara que hi puguin quedar.
Una vegada nets els rovells, torneu a posar-los al segon bol amb l’aigua a 50 graus i deixeu-los uns minuts fins que es temperin bé.
PER A LA PATATA CONFITADA
Ingredients
3 patates monalisa de bona mida
150 g de mantega
100 cl d’aigua
Un polsim de sal
Elaboració
Peleu les patates i, amb l’ajuda d’un buidador de pomes, tragueu cilindres de la patata.
En un cassó petit, fongueu la mantega amb una mica d’aigua, saleu les patates i col·loqueu-les dins de la cassola.
Confiteu les patates a temperatura molt suau fins que estiguin molt tendres.
Escorreu les patates i marqueu-les en una paella fins a daurar-les pels dos extrems del cilindre.
ACABAMENT I PRESENTACIÓ
Col·loqueu una cullera del fals risotto al fons del plat.
Alliseu una mica el fals risotto donant-hi suaument uns copets per sobre.
Col·loqueu-hi un rovell just al centre i dos cilindres de patata calents al costat.
- Marc Márquez impressiona Ducati
- Fiscalitat Novetats en la Renda 2025: nou límit per fer la declaració
- Després de passar per l’uci Àngel Llàcer actualitza el seu estat de salut: «Torno a estar de baixa»
- Obituari Publicitat amb denúncia
- Banca El BBVA preveu mantenir la seva rendibilitat i comprar aquest any el Sabadell
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Ciclisme El Giro prepara una tercera setmana molt dura a Vingegaard
- Ral·li dakar Al-Rajhi resisteix davant Lategan i Schareina no pot amb Sanders
- Tennis Alcaraz resol de manera imperial el debut a Austràlia
- Una estrella qüestionada Vinícius es perd a Aràbia