Recepta tradicional

Com podeu fer un pastís Sara casolà per a una mona de Pasqua al vostre gust

  • Miquel Guarro, cap de pastisseria de Hofmann, us ensenya el pas a pas per a un pastís «despullat» que podreu vestir amb el que us vingui de gust: ous de xocolata, pollets, plomes...

Com podeu fer un pastís Sara casolà per a una mona de Pasqua al vostre gust
Es llegeix en minuts

Si us agrada molt cuinar o si no voleu deixar-vos el jornal en una mona, el cap de pastisseria de Hofmann, Miquel Guarro, us proposa fer una mona Sara que després podreu decorar al vostre gust: ous de xocolata, pollets, plomes...

‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.

Subscriviu-vos-hi

«Aquest pastís no és tan complicat de fer a casa com, per exemple, un ou de xocolata, que recomano comprar en una pastisseria», aconsella el cuiner, que aquí us ofereix la recepta per a un pastís «despullat» que després podreu vestir al vostre aire.

Els ingredients són per a un pastís per a 6-8 persones.

Per al pa de pessic genovès

Ingredients

  • 170 g d’ou fresc

  • 100 g de sucre blanc

  • 15 g de mel

  • 95 g de farina fluixa

  • 20 g de farina d’ametlla

Elaboració

  1. Bateu els ous amb el sucre i la mel en un bany maria fins a uns 50 graus.

  2. Retireu la barreja i contineu batent fins que espumegi per complet.

  3. Incorporeu amb suavitat la farina tamisada juntament amb la farina d’ametlla.

  4. Coeu en un cèrcol de 16 centímetres de diàmetre i 4 d’altura sense greix ni paper.

  5. Coeu a 180 graus durant 20 minuts amb ventilació.


Per a la crema de mantega

Ingredients

  • 100 g d’aigua mineral

  • 1/2 beina de vainilla

  • 175 g de sucre

  • 250 g de mantega

Elaboració

  1. Porteu a ebullició l’aigua juntament amb la beina de vainilla i deixeu infusionar 20 minuts.

  2. Coleu la infusió i afegiu-hi el sucre.

  3. Porteu a ebullició el xarop.

  4. Deixeu refredar el xarop fins als 30 graus.

  5. Poseu la mantega semipomada en un bol i treballeu-la a mà amb unes barnilles fins que blanquegi lleugerament.

  6. Afegiu-hi a intervals el xarop en forma de fil donant reposos perquè no es fongui la mantega.

  7. Deixeu treballant fins que la barreja blanquegi i es refredi.


Per al xarop de te de roses

Ingredients

  • 300 g d’aigua mineral

  • 60 g de sucre

  • 6 g de te negre amb roses

  • 40 g de ginebra

Elaboració

  1. Porteu a ebullició l’aigua juntament amb el sucre.

  2. Infusioneu el te durant 4 minuts i coleu el resultat.

  3. Refredeu la infusió i barregeu-hi la ginebra.


Acabat

Ingredients

  • 150 g d’ametlles filetejades torrades

  • Quantitat suficient de sucre de llustre

Notícies relacionades

Muntatge

  1. Talleu el pa de pessic en tres llesques.

  2. Unteu-hi crema de mantega entre capes.

  3. Alliseu el pastís amb la crema de mantega.

  4. Enganxeu les ametlles al voltant de tot el pastís.

  5. Empolvoreu-ho amb sucre llustre.

  6. Decoreu-ho al gust.