Recepta tradicional
Com podeu fer un pastís Sara casolà per a una mona de Pasqua al vostre gust
Miquel Guarro, cap de pastisseria de Hofmann, us ensenya el pas a pas per a un pastís «despullat» que podreu vestir amb el que us vingui de gust: ous de xocolata, pollets, plomes...

Si us agrada molt cuinar o si no voleu deixar-vos el jornal en una mona, el cap de pastisseria de Hofmann, Miquel Guarro, us proposa fer una mona Sara que després podreu decorar al vostre gust: ous de xocolata, pollets, plomes...
‘Newsletter’ Cata Mayor

Pau Arenós us explica cada setmana els secrets més ben guardats per disfrutar del bon menjar dins i fora de casa.
«Aquest pastís no és tan complicat de fer a casa com, per exemple, un ou de xocolata, que recomano comprar en una pastisseria», aconsella el cuiner, que aquí us ofereix la recepta per a un pastís «despullat» que després podreu vestir al vostre aire.
Els ingredients són per a un pastís per a 6-8 persones.
Per al pa de pessic genovès
Ingredients
170 g d’ou fresc
100 g de sucre blanc
15 g de mel
95 g de farina fluixa
20 g de farina d’ametlla
Elaboració
Bateu els ous amb el sucre i la mel en un bany maria fins a uns 50 graus.
Retireu la barreja i contineu batent fins que espumegi per complet.
Incorporeu amb suavitat la farina tamisada juntament amb la farina d’ametlla.
Coeu en un cèrcol de 16 centímetres de diàmetre i 4 d’altura sense greix ni paper.
Coeu a 180 graus durant 20 minuts amb ventilació.
Per a la crema de mantega
Ingredients
100 g d’aigua mineral
1/2 beina de vainilla
175 g de sucre
250 g de mantega
Elaboració
Porteu a ebullició l’aigua juntament amb la beina de vainilla i deixeu infusionar 20 minuts.
Coleu la infusió i afegiu-hi el sucre.
Porteu a ebullició el xarop.
Deixeu refredar el xarop fins als 30 graus.
Poseu la mantega semipomada en un bol i treballeu-la a mà amb unes barnilles fins que blanquegi lleugerament.
Afegiu-hi a intervals el xarop en forma de fil donant reposos perquè no es fongui la mantega.
Deixeu treballant fins que la barreja blanquegi i es refredi.
Per al xarop de te de roses
Ingredients
300 g d’aigua mineral
60 g de sucre
6 g de te negre amb roses
40 g de ginebra
Elaboració
Porteu a ebullició l’aigua juntament amb el sucre.
Infusioneu el te durant 4 minuts i coleu el resultat.
Refredeu la infusió i barregeu-hi la ginebra.
Acabat
Notícies relacionadesIngredients
150 g d’ametlles filetejades torrades
Quantitat suficient de sucre de llustre
Muntatge
Talleu el pa de pessic en tres llesques.
Unteu-hi crema de mantega entre capes.
Alliseu el pastís amb la crema de mantega.
Enganxeu les ametlles al voltant de tot el pastís.
Empolvoreu-ho amb sucre llustre.
Decoreu-ho al gust.
- HABITATGE Polèmica per l’anunci del Ministeri d’Habitatge: tres adults compartint pis desencadena una onada de crítiques
- Eduardo Mendoza: "Tothom està indignat per alguna cosa, però jo no, vivim formidablement"
- Congrés d’Aecoc Roig anima els empresaris a "sortir de l’armari i no tenir por"
- La crisi habitacional El Govern estudia la prohibició de la compra especulativa d’habitatge
- Barcelona, protagonista L’històric Forn de Sarrià renaixerà gràcies al Forn de Cabrianes
- Necrològica Mor als 86 anys Lluís Permanyer, periodista i cronista de Barcelona
- Helicobacter pylori: així són els símptomes de la infecció que afecta la meitat de la població
- Música Sopa de Cabra celebrarà 40 anys amb una gira que començarà a la sala Razzmatazz de Barcelona
- Negociacions amb el PSOE Junts convoca la direcció dilluns a Perpinyà per decidir si retira el seu suport a Sánchez
- Salaris Així és el salari mínim comú a la Unió Europea que proposa Pedro Sánchez: quantia i franges salarials