Albergínies exòtiques

Així es fa el ‘baingan bharta’, un dels curris més famosos de l’Índia

  • Jordi Aros, un dels xefs de Masala 73, t’ensenya una versió senzilla de la recepta d’un dels curris més famosos del país asiàtic (i un dels plats estrella del seu restaurant)

Així es fa el ‘baingan bharta’, un dels curris més famosos de l’Índia
Es llegeix en minuts

El ‘baingan bharta’ és un dels plats estrella del Masala 73 (Muntaner, 152) i un dels curris més famosos de l’Índia. El xef Jordi Aros, que dirigeix el restaurant amb el seu soci Kuldeep Singh, explica que, «respectant la recepta tradicional», li han donat una volta «per transformar-lo en una espècie d’albergínia farcida».

«És una recepta vegetariana. Al nostre restaurant la compliquem una mica més perquè utilitzem el forn ‘tandoor’ per rostir l’albergínia i utilitzem les nostres pròpies barreges d’espècies, amb elaboracions massa llargues per fer-ho a casa». Per això ens proposa una recepta més senzilla que, assegura, «sorprendrà pel seu sabor i la seva presentació». Les quantitats són per a quatre persones.

PER A LA PASTA DE CURRI

Ingredients

  • 3 alls

  • La mateixa quantitat de gingebre picat

  • 1 culleradeta de comí en pols

  • 0,5 culleradeta de xili en pols

  • 2 culleradetes de ‘garam masala’

  • Un polsim de sal

  • 5 g de coriandre picat

  • 50 ml d’aigua

Elaboració

  1. Moleu tots els ingredients amb la batedora.

PER AL CURRI

Ingredients

  • 20 ml d’oli d’oliva

  • 1 llauna de tomàquet triturat (500 g)

  • La pasta de curri (elaboració anterior)

  • 300 ml de llet de coco

Elaboració

  1. Sofregiu el tomàquet amb oli i afegiu-hi la pasta de curri.

  2. Deixeu-ho reduir i afegiu-hi la llet de coco.

PER A L’ALBERGÍNIA

Ingredients

  • 2 albergínies grans

  • 20 g de mantega

Elaboració

  1. Rostiu les albergínies en meitats en un forn a 180 graus durant 40 minuts.

  2. Quan les albergínies estiguin cuites, buideu tota la carn (compte, que no es trenquin les albergínies) i talleu-les a daus irregulars.

  3. Barregeu-les amb la mantega i, posteriorment, amb un terç de la salsa curri.

  4. Farciu les albergínies.


PER A L’EMPLATAT

Ingredients

  • 250 g de formatge ‘paneer’

  • 1 magrana

  • 1 grapat de coriandre

Notícies relacionades

Pas a pas

  1. Salsegeu la base del plat amb el curri.

  2. Poseu-hi l’albergínia farcida a sobre.

  3. Ratlleu formatge ‘paneer’ (o formatge feta si no trobeu ‘paneer’) i acabeu-ho decorant amb magrana i fulles de coriandre.