Fet a casa

Recepta de torrada de Santa Teresa especiada (¡alegria!)

Plantejar la torrada de Santa Teresa, tan quaresmal, com unes postres contrastades: dolç i picant, previsible i imprevisible

Recepta de torrada de Santa Teresa especiada (¡alegria!)

P. A.

1
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

QUÈ

Pa rectangular de brioix

Llet

Canonet de canyella

Cardamom

Curri

Sucre morè

Boles de pebre negre

Llimona

Natilles de supermercat

Mantega

Oli d’oliva

COM

Per a la llet infusionada: en un cassó, bullir la llet. Quan el bull s’acceleri, afegir el canonet de canyella (i, si no, polsines de l’espècie), el cardamom picat, les boles de pebre negre, el curri i el sucre morè. Remoure-ho perquè es barregi bé i apagar-ho. Deixar refredar. Es pot preparar d’un dia per l’altre, deixar a la nevera i que la llet infusioni bé.

Per al brioix: tallar en rectangles i mullar a la llet infusionada. Uns instants: manipular amb compte, element fràgil. Amarar bé. En una paella, afegir mantega i oli d’oliva. Torrar el paral·lelepípede per totes les cares.

Com empaltar-ho: Treure l’oli amb paper de cuina, posar-ho al plat i cobrir l’estructura amb les natilles i el sucre morè i fer servir el bufador o el cremador de ferro, i, si als teus armaris no hi ha aquest instrumental, el ‘grill’ o una espàtula escalfada a la flama.

Ratllar pell de llimona i fer unes voltes al molinet del pebre negre per obtenir un picant cortès.

PER QUÈ

¿I per què no? Plantejar la torrada de Santa Teresa, tan quaresmal, com unes postres contrastades: dolç i picant, previsible i imprevisible.

Notícies relacionades

No sé si existeix una escola de puresa de fer torrades de Santa Teresa (¿basada en què?), però aquesta recepta no porta ous (es pot afegir a la llet infusionada), té menys mantega (es pot fer amb més) i les natilles són industrials. Per descomptat, la crema pastissera casolana donarà millors prestacions, però aquesta és una solució per a ganduls.

El model tipus brioix té diverses paternitats, en què sempre conflueixen els noms de Martín Berasategui i Michel Guérard. Empolsinem-ho amb curri i emprenguem un viatge, tot i que només sigui de fantasia.