Pastís extraordinari

Com fer un deliciós ‘carrot cake’ amb crema de coco i salsa de taronges

  • Teresa Carles ens dona la recepta d’aquest pastís de pastanaga amb el qual, assegura, «triomfaràs en qualsevol berenar, esmorzar o festa d’aniversari»

Com fer un deliciós ‘carrot cake’ amb crema de coco i salsa de taronges
Es llegeix en minuts

Teresa Carles, amb un restaurant vegetarià homònim que acaba de complir 10 anys a Barcelona (Jovellanos, 2), ens dona la recepta d’aquest pastís amb la qual, assegura, «triomfaràs en qualsevol berenar, esmorzar o festa d’aniversari». La cuinera explica que «la massa sucosa i la crema de coco fan una parella perfecta, potenciada per la salsa cítrica». A més, «el pa de pessic sol també és molt bo».

INGREDIENTS

Per al pastís

  • 400 g de pastanagues

  • 100 g de pomes

  • 120 g de nous

  • 200 g de iogurt de soja

  • El suc i la ratlladura (només la part groga) d’una llimona

  • 250 g de sucre integral de canya

  • 160 g d’oli de gira-sol

  • 320 g de farina integral

  • 7 g de bicarbonat

  • 7 g de llevat químic

  • Una culleradeta de cafè de canyella

  • Un polsim de nou moscada

  • Un polsim de sal

Per a la crema de coco

  • 1 l de llet de coco

  • 60 g de Maizena

  • 100 g de xarop d’atzavara

Per a la salsa de taronges

  • 250 ml de suc de taronja

  • 15 g de Maizena

  • 50 g de sucre integral o morè de canya

  • La ratlladura de la pell de mitja taronja (només la part taronja)

  • Una culleradeta d’oli de coco


ELABORACIÓ

Per al pastís

  1. Peleu i ratlleu les pastanagues i les pomes i trossegeu les nous amb les mans.

  2. En un bol, barregeu tots els productes secs: farina integral, sucre integral de canya, bicarbonat, llevat, canyella, nou moscada i un polsim de sal.

  3. Afegiu-hi el suc i la ratlladura de llimona, el iogurt de soja, l’oli de gira-sol, la pastanaga, la poma i les nous.

  4. Barregeu el conjunt amb unes barnilles fins que estigui tot ben integrat.

  5. Forreu un motllo rodó amb paper de forn, ompliu amb la massa i enforneu uns 45 minuts a 170 graus o fins quan introdueixes una broqueta aquesta surt neta.

  6. Retirau del forn i deixeu refredar abans de desemmotllar.

Per a la crema de coco

  1. Poseu la llet de coco en un cassó amb l’atzavara i la Maizena. Porteu a ebullició sense parar de remenar.

  2. Una vegada fred, introdui-ho en una mànega de pastisseria.

Per a la salsa de taronges

  1. Diluïu en un cassó la Maizena amb el suc de taronja i el sucre integral o morè de canya. Porteu-ho a ebullició.

  2. Afegiu-hi al final la ratlladura de taronja i l’oli de coco.

  3. Retireu del foc.


Notícies relacionades

MUNTATGE

  1. Talleu el pastís en tres parts, farciu-lo i cobriu-lo amb la crema de coco.

  2. Acabeu amb la salsa de taronges.