Pastís extraordinari
Com fer un deliciós ‘carrot cake’ amb crema de coco i salsa de taronges
Teresa Carles ens dona la recepta d’aquest pastís de pastanaga amb el qual, assegura, «triomfaràs en qualsevol berenar, esmorzar o festa d’aniversari»

Teresa Carles, amb un restaurant vegetarià homònim que acaba de complir 10 anys a Barcelona (Jovellanos, 2), ens dona la recepta d’aquest pastís amb la qual, assegura, «triomfaràs en qualsevol berenar, esmorzar o festa d’aniversari». La cuinera explica que «la massa sucosa i la crema de coco fan una parella perfecta, potenciada per la salsa cítrica». A més, «el pa de pessic sol també és molt bo».
INGREDIENTS
Per al pastís
400 g de pastanagues
100 g de pomes
120 g de nous
200 g de iogurt de soja
El suc i la ratlladura (només la part groga) d’una llimona
250 g de sucre integral de canya
160 g d’oli de gira-sol
320 g de farina integral
7 g de bicarbonat
7 g de llevat químic
Una culleradeta de cafè de canyella
Un polsim de nou moscada
Un polsim de sal
Per a la crema de coco
1 l de llet de coco
60 g de Maizena
100 g de xarop d’atzavara
Per a la salsa de taronges
250 ml de suc de taronja
15 g de Maizena
50 g de sucre integral o morè de canya
La ratlladura de la pell de mitja taronja (només la part taronja)
Una culleradeta d’oli de coco
ELABORACIÓ
Per al pastís
Peleu i ratlleu les pastanagues i les pomes i trossegeu les nous amb les mans.
En un bol, barregeu tots els productes secs: farina integral, sucre integral de canya, bicarbonat, llevat, canyella, nou moscada i un polsim de sal.
Afegiu-hi el suc i la ratlladura de llimona, el iogurt de soja, l’oli de gira-sol, la pastanaga, la poma i les nous.
Barregeu el conjunt amb unes barnilles fins que estigui tot ben integrat.
Forreu un motllo rodó amb paper de forn, ompliu amb la massa i enforneu uns 45 minuts a 170 graus o fins quan introdueixes una broqueta aquesta surt neta.
Retirau del forn i deixeu refredar abans de desemmotllar.
Per a la crema de coco
Poseu la llet de coco en un cassó amb l’atzavara i la Maizena. Porteu a ebullició sense parar de remenar.
Una vegada fred, introdui-ho en una mànega de pastisseria.
Per a la salsa de taronges
Diluïu en un cassó la Maizena amb el suc de taronja i el sucre integral o morè de canya. Porteu-ho a ebullició.
Afegiu-hi al final la ratlladura de taronja i l’oli de coco.
Retireu del foc.
MUNTATGE
Talleu el pastís en tres parts, farciu-lo i cobriu-lo amb la crema de coco.
Acabeu amb la salsa de taronges.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- HANDBOL Els àrbitres expulsen el Barça de la lluita per la seva 13a Champions
- Tensió als Estats Units "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit
- Una nutricionista sobre la dieta que cal seguir si tens el còlon irritable: "No has de menjar res que t’inflami"
- Predicció La calor s’intensifica a partir de dilluns i algunes zones de Catalunya arribaran als 40 graus
- Xifres d’Interior Rècord d’identificacions policials a Catalunya: 1,2 milions el 2024
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»