Dolç simpàtic
‘The miscake’, el pastís per celebrar drames i errors
Christian Escribà i l’inventor i creatiu Pep Torres presenten un pastís que s’ha de menjar després d’un ritual que ajuda a riure’s de les ficades de pota i els fracassos
El pastisser Christian Escribà i el consultor creatiu, inventor i conferenciant Pep Torres, fundador del Museu d’Idees i Invents de Barcelona (MIBA), han presentat un pastís especial que ens ajuda a riure’ns de les ficades de pota (pròpies o alienes) i a girar full als fracassos professionals, els fiascos sentimentals i altres patacades. Per aprendre a relativitzar i prendre’s les coses amb humor, treuen al mercat ‘The miscake’ (joc de paraules angleses ‘mistake’ –error– i ‘cake’ –pastís–).
Ve amb un ritual: cal introduir els escuradents al pastís mentre s’explica la desgràcia en qüestió, llegir un conjur màgic –«quan aquest pastís sigui menjat, tot el drama desapareixerà, perquè cap drama en aquesta vida una sola llàgrima vessarà» – i extreure amb compte el nus daurat (xocolata al 70%) que corona el pastís i que simbolitza el nostre propi embolic existencial.
De xocolata i fruita de la passió
‘The miscake’ està recobert de xocolata negra i, per dins, té un pastís de pa de pessic de xocolata, mousse de xocolata i un cremós cor de fruita de la passió. La mida normal, per a quatre racions (25 €), ajuda a suportar les grans tragèdies, però també hi ha una versió per a petites misèries, que dona per a dues racions i costa 9 €.
Aquest pastís, el primer per celebrar les coses que surten malament, s’elabora en un únic establiment de cada ciutat del món, seleccionat pel mateix Escribà; de moment, a més de les pastisseries Escribà a Barcelona (Gran Via de les Corts Catalanes, 546, i rambla de les Flors, 83), està disponible a Rocambolesc, de Jordi Roca (Girona), pastisseries Mallorca (Madrid) i Adriana Cabot (Arteixo, la Corunya).
Ben aviat també estarà disponible a Masquepostres (dirigit per Manu Jara, a Sevilla), pastisseria Llopis (d’Alberto Ochera, a Alzira, València), Confiteria Poy (Reus), La Paca (Osca), Es Forn (Es Pla de Natesa, Mallorca), pastisseria Don Manuel (Bilbao), Çuina Bakery (el nou espai de Xano Saguer, ex Espai Sucre, a Ciutat de Mèxic) i també a Sud-àfrica.
Només es ven ‘online’
Només es ven ‘online’: s’abona a través de la seva pròpia web, www.themiscake.com, en què se selecciona l’establiment de recollida.
Notícies relacionadesEls compradors de The Miscake podran compartir els ‘casos de no èxit’ a la web.
Entre tots els que es rebin, un jurat de ‘miscakers’ triarà cada mes la ficada de pota més gloriosa i donarà a conèixer el resultat a la web i a les seves xarxes socials.
- Complexitat a les aules L’escola catalana té només un educador o integrador social per cada 1.000 alumnes vulnerables
- La cuina d’una obra mestra Rosalía, una cap que sap escoltar
- Segona vida (23) / JORDI VILA-PUIG Jordi Vila-Puig, exjugador del Barça d’hoquei patins: "La meva vida és una aventura en el món de l’esport"
- El més alt de la Vall d’Aran El poble de Catalunya que recomana ‘National Geographic’: amb cases de pedra, moltes flors i unes vistes espectaculars del Pirineu
- LA CLAU En l'elefant de Manuel Valls
- Operada del peroné Aitana Bonmatí estarà cinc mesos de baixa i es perdrà el que queda de temporada
- Prensa Ibèrica llança Cauro, la seva nova agència que uneix creativitat i tecnologia
- Indústria agroalimentària La Generalitat avança una auditoria sanitària i més protocols a les granges catalanes per blindar-les contra la pesta porcina
- Transport públic La T-Jove continuarà rebaixada al 50% el 2026
- Balanç de dos anys 3Cat es consolida entre el públic jove: gairebé la meitat de la seva audiència té menys de 45 anys
