Del mar al plat

4 receptes de bacallà infal·libles

  • Quatre cuiners preparen quatre plats amb el peix més versàtil

La recepta del bacallà al forn amb tomàquet i pebrot vermell de Jordi Vilà. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

Probablement, el bacallà és el peix al qual es recorre més a les cuines de cases i restaurants de per aquí. La seva versatilitat és fabulosa, i per això hi ha tantes i tantes receptes.

Nosaltres n’hem recollit quatre de quatre xefs. ¡Bon profit!

1. El bacallà al forn de Jordi Vilà

«Aquesta recepta de bacallà ha sigut la que sempre ha fet la mare a casa. És la que més m’ha quedat en la memòria. Recordo que la feia els dissabtes i que era el plat que més m’agradava. M’encanta per la seva senzillesa. Ah, i per a mi és molt important tenir a mà un bon pa per mullar perquè aquesta salsa ho demana», afirma Jordi Vilà, xef d’Alkimia  i Al Kostat, sobre la recepta del bacallà al forn.


2. Tàrtar de bacallà amb vinagreta de navalles a la brasa de Pedro Silva

«Aquesta recepta de bacallà em recorda la meva infància perquè era la protagonista de molts dinars a casa dels meus avis mentre esperava els meus pares. Encara recordo l’olor de fum i de cafè de la seva cuina i per això vaig voler donar-li una volta a aquest tàrtar i afegir-li una vinagreta fumada», diu Pedro Silva, xef de La Tartarería, sobre la recepta de tàrtar de bacallà amb vinagreta de navalles a la brasa.


3. El tàrtar de bacallà al pil-pil amb porros a la brasa de Pedro Humada

videoviaveneto / periodico

Notícies relacionades

«Aquest plat agermana Euskadi, la meva terra (el bacallà al pil-pil) amb Catalunya (els calçots, porros en aquest cas)», comenta Sergio Humada, ex-xef de Via Veneto, ara a Txitxardin (Lasarte-Oria), sobre la recepta de bacallà al pil-pil amb porros a la brasa.


4. El bacallà confitat amb melmelada de pebrot i verdures en tempura de Fran Sedeño

bar-el-zorrito / periodico

«Amb aquest plat vaig fer el projecte de fi de curs de cuina. Vaig treure un notable alt», afirma Fran Sedeño, el xef de Bar El Zorrito sobre la recepta de bacallà confitat amb melmelada de pebrot i verdures en tempura.