cacera de plats

La recepta del suflé de xocolata de Jordi Roca que fa sospirar

El pastisser ensenya a Pau Arenós com aconseguir una massa lleugera en un vídeo pròxim i relaxat

030620 roca2 16 9 elperiodico / periodico

2
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

La tercera temporada de ‘Cata mayor’, maridada amb aigua Vilajuïga, supera el seu equador. Tornem a Girona i a l’establiment dels germans Roca, El Celler de Can Roca. Joan, Josep i Jordi tornen a l’acció amb l’obertura el 4 de juny del Mas Marroch, espai de casaments reconvertit en restaurant, i el 23, de la casa principal, El Celler. Aquesta vegada el protagonista és el petit, Jordi Roca, reconegut com un dels millors pastissers del món.

I quin ingredient fa sospirar els amants de les coses dolces? La xocolata. La recepta que Jordi Roca ensenyarà al periodista Pau Arenós és un suflé de xocolata. Lleuger i... saludable? Ja ho veurem. El vídeo està gravat amb elegància i sensibilitat per Zeta Media Lab, en un ambient relaxat i pròxim. Jordi Roca pateix distonia, que se li manifesta amb una gravíssima pèrdua de la veu i amb l’engarrotament del coll. Aquesta circumstància fa molt especial el vídeo, plantejat amb assossec i atenció.

Per descomptat, el menor dels Roca dona a Arenós diferents recursos perquè el suflé tingui èxit i creixi al forn i no s’enfonsi com una obra de mala arquitectura. Com diu el cap de pastisseria d’El Celler, les postres són aptes per als intolerants a la lactosa i els celíacs: bona notícia.

Notícies relacionades

La web sèrie ‘Cata mayor’ ha arribat a la seva tercera temporada amb receptes glorioses com els calamars a la romana de Montserrat Fontané, la mare de Jordi Roca; el suquet de Ferran Adrià; el bacallà amb cocotxes de Martín Berasategui, la paella de Javier i Sergio Torres i els bunyols de vent de Christian Escribà.

L’objectiu de la sèrie és desafiar els cuiners i les cuineres –la majoria amb estrelles i en les llistes dels millors restaurants del món– a preparar plats d’arrel popular i mostrar els procediments que transformen una recepta quotidiana en una d’excepcional.   

tercera temporada

Classes magistrals de Josep Monje i del cuiner David Andrés.

La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.

La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.

El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.

El geni de les postres ensenya com aconseguir una massa lleugera.

El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.

Els bessons conviden Pau Arenós a dinar un arròs cuinat a casa d’un d’ells.

El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.

El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.

La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.

Temporades anteriors

Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.

10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.

I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube