cacera de plats
El suquet que Ferran Adrià va aprendre quan començava a cuinar
El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós
El segon capítol de la tercera temporada de ‘Cata Mayor’, que patrocina Aigua Vilajuïga, revela una intimitat, que el cuiner Ferran Adrià explica al periodista Pau Arenós, presentador de l’espai. ¿Quin va ser el primer plat que va aprendre en una cuina professional? Un suquet, i és la mateixa cassola de pescadors que li va ensenyar el seu mestre Miquel Moy la que ha elegit per als espectadors de la websèrie. Un plat, doncs, amb un gran calat emotiu i nostàlgic.
El primer problema a l’hora de plantejar l’episodi és que Adrià no té restaurant des que va tancar El Bulli, així que va proposar gravar amb l’equip de Zeta Media Lab al restaurant Estimar de Rafa Zafra i Anna Gotanegra, una referència en el tractament del peix i el marisc i amb establiments a Madrid i Barcelona. Les gambes i els escamarlans que aconsegueixen a la llotja de Roses són de la mida del braç d’un nen petit.
Rafa acompanya Adrià durant tot el procés, a més de tenir a punt les preparacions necessàries per portar la recepta a bon port.
Notícies relacionadesFeia molt temps que Adrià no cuinava davant d’unes càmeres professionals, cosa que dona a l’episodi un caràcter excepcional. Les patates i l’escórpora són el cor d’aquest ranxo, en el qual l’aigua de mar resulta recomanable, però que pot ser substituïda per aigua amb sal. ¿El resultat? Un tros de Mediterrani en cada cullerada.
La tercera temporada de Cata Mayoramb la recepta de calamars a la romana de Montserrat Fontané, la mare dels germans Roca. Joan Roca havia d’assistir-la però la cuinera, amb mig segle d’experiència, va prendre velocitat i ‘va passar’ del seu ajudant. Això sí, li va permetre assistir a la degustació.
tercera temporada
![](https://estaticos.elperiodico.com/resources/jpg/8/2/1593497325028.jpg)
La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.
![](https://estaticos.elperiodico.com/resources/jpg/6/6/1593065413966.jpg)
La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.
![](https://estaticos.elperiodico.com/resources/jpg/1/1/1591857496911.jpg)
El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.
![](https://estaticos.elperiodico.com/resources/jpg/0/0/1591252237000.jpg)
El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.
![](https://estaticos.elperiodico.com/resources/jpg/2/0/1590589737902.jpg)
El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.
![](https://estaticos.elperiodico.com/resources/jpg/6/9/1589297492796.jpg)
El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.
![](https://estaticos.elperiodico.com/resources/jpg/5/4/1588757678345.jpg)
La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.
Temporades anteriors
![](https://estaticos.elperiodico.com/resources/jpg/5/0/1588777185105.jpg)
Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.
![](https://estaticos.elperiodico.com/resources/jpg/8/2/1588777089628.jpg)
10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- Operació contra el narcotràfic Els EUA detenen ‘el Mayo’ i un fill del ‘Chapo’, líders del càrtel de Sinaloa
- Eleccions decisives Els comicis a Veneçuela desencadenen l’expectació mundial
- En clau europea Cordó parcial als ultres
- Pròxim Orient Hamàs demana venjar un dels seus líders mort en una presó israeliana
- Les polítiques de la Unió Europea Brussel·les empeny a acabar amb l’addicció a les xarxes socials tòxiques