10 CAPÍTOLS D'ESTRENA

'Cata mayor' desafia grans xefs a cuinar plats senzills

La tercera temporada de la sèrie web compta amb els germans Roca (i la seva mare), els Torres, Adrià i Berasategui, entre d'altres

zentauroepp53261109 gente pau arenos cata mayor hermanos torres200428210501

zentauroepp53261109 gente pau arenos cata mayor hermanos torres200428210501

3
Es llegeix en minuts
ON BARCELONA

La tercera temporada de la sèrie ‘Cata mayor’ arriba el dijous 30 a la web d’EL PERIÓDICO amb el patrocini de l’aigua Vilajuïga. Aquest format compta amb el periodista Pau Arenós en el paper de presentador, desafia rellevants xefs –i algunes personalitats del món gastronòmic– a mostrar a les càmeres l’execució de plats populars i els trucs amb què qualsevol amb una mica de perícia i sensibilitat pot convertir-se en un competent cuiner domèstic.

Durant deu setmanes, els espectadors podran seguir les aventures d’Arenós pel domicili o els establiments de Joan Roca i la seva mare, Montserrat Fontané; Ferran Adrià i Rafa ZafraMartín Berasategui i Paolo CasagrandeJavier i Sergio TorresChristian EscribàJordi RocaAlbert RaurichAnna BellsolàCarlota Claver, i Josep Monje i David Andrés.

Amb cuidadíssimes imatges realitzades per l’equip de Zeta Media Lab (ZML), amb Carlos de Diego i Pau Soler, i sempre amb un to amè i a la recerca d’allò plaent, el periodista voldrà saber fins a l’últim detall de com elaboren un determinat plat i per què.

En l’elecció del plat ha sigut important el component sentimental, cosa que encara dona més valor i consistència al treball: Adrià va optar per un suquet perquè va ser el primer plat que li van ensenyar a cuinar (i, atenció, cuina davant d’unes càmeres després de molts anys); els Torres van recórrer a l’arròs que prepara el seu pare i al qual afegeixen la seva espurna (això que ells anomenen el ‘toc Torres’) i Joan Roca deixa tot el protagonisme a la seva mare, Montserrat Fontané, i a aquests calamars a la romana que el cuiner confessa que devora d’amagatotis. Precisament són mare i fill els que inauguren la temporada.

A diferència de les temporades predecessores, les històries són més complexes i hi ha moltes trames amb diversos convidats i escenaris diferents, des de la casa dels Torres als obradors de Christian Escribà i Anna Bellsolà passant per la sala del Via Veneto.

A més dels esmentats suquets, arrossos i calamars, ¿quines altres delícies trobarà qui accedeixi als vídeos? Bacallà i cocotxes al pilpil (Berasategui i Casagrande), bunyols de vent (Escribà), suflé de xocolata (Jordi Roca: un capítol molt emotiu), mongetes amb cloïsses (Raurich i Takeshi Somekawa), pa de nous (Bellsolà), croqueta (Claver) i creps Suzette (Monje i Andrés).

En les dues primeres temporades de ‘Cata mayor’, cèlebres i competents cuiners i cuineres, la majoria amb estrelles i elevats als primers llocs dels rànquings, van compartir els seus plats més quotidians al detall.

Notícies relacionades

Entre d’altres, els canelons de Carme Ruscalleda, el pollastre rostit d’Ariadna Julian, els macarrons de Carles Gaig; l’ensaladilla russa de Carles Abellan; el pintxo de pollastre d’Albert Adrià; l’hamburguesa de Paco Pérez; el pastís de formatge d’Oriol Balaguer; el gaspatxo d’Oriol Castro; Mateu Casañas i Eduard Xatruch; les patates braves de Marc Gascons; la truita de patates de Jordi Vilà, i l’arròs del senyoret de Nandu Jubany.

En total seran 30 capítols de plaer gastronòmic. 

tercera temporada

Classes magistrals de Josep Monje i del cuiner David Andrés.

La xef recupera i actualitza el mos que li va ensenyar a preparar la seva àvia.

La fornera mostra els passos per transformar la farina en una saborosa peça amb fruita seca.

El cuiner descobreix un recurs après a les cuines d’El Bulli.

El geni de les postres ensenya com aconseguir una massa lleugera.

El pastisser descobreix el secret perquè la massa quedi aèria i deliciosa.

Els bessons conviden Pau Arenós a dinar un arròs cuinat a casa d’un d’ells.

El cuiner basc dona instruccions a Pau Arenós per elaborar unes cocotxes i el millor pilpil.

El xef, auxiliat per Rafa Zafra, recupera un plat fondo que comparteix amb Pau Arenós.

La mare dels germans Roca elabora un dels plats estrella de Can Roca, el bar i restaurant familiar.

Temporades anteriors

Dels canelons de Carme Ruscalleda al pastís de formatge d’Oriol Balaguer, els millors xefs revelen els secrets de plats icònics en un viatge gastronòmic de 10 episodis.

10 vídeos per cuinar com un gran xef. Cuiners amb estrella expliquen a ‘Cata Mayor’ com preparar macarrons, truita o amanida.

I també pots veure tots els vídeos de ‘Cata mayor’ al nostre canal de Youtube