la recepta de la meva vida

Recepta d'hamburguesa ibèrica

"Tinc debilitat pel pernil ibèric i l'olor de tòfona fresca m'embriaga. Amb aquesta recepta aconsegueixo maridar els dos ingredients de manera deliciosa", explica Germán Lérida, xef d'El Filete Ruso

filete-ruso / periodico

1
Es llegeix en minuts
Germán Lérida (El Filete Ruso)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

-  600 g de carn de vedella ecològica (han de ser parts nobles com el bistec, l’entrecot i el crustó). 

- Sal i pebre al gust

- 60 g de ruca fresca ecològica

- 200 g de formatge manxec sec

- 200 g d’encenalls de pernil ibèric de Jabugo ecològic

- Oli trufat

- Pa (pot ser panet o tipus coca)


PREPARACIÓ

1. Piqueu la carn i feu-ne boles en porcions de 150 grams (la ració corresponent a cada comensal).

2. L’ideal és que la massa de carn tingui uns dos centímetres de gruix. D’aquesta manera, quan es cogui, s’aconsegueix una bonica crosta sense que quedi seca, una cosa que pot passar fàcilment amb masses massa fines. Si són massa gruixudes, es cremen lleugerament per fora abans que es facin correctament per dins.

3. Afegiu sal i pebre en el moment de cuinar, abans de donar la volta a la carn. Només heu de donar la volta a l’hamburguesa una vegada. Quan la carn deixa d’enganxar-se a la graella i es pot aixecar d’una banda, ha arribat el moment de donar-li la volta. L’ideal és fer-ho en una barbacoa de graella de carbó. 

Notícies relacionades

4. Feu una lleugera pressió amb una cullereta de te al centre de la massa. D’aquesta manera, l’hamburguesa es conserva plana i es pot afegir la resta d’ingredients al panet sense problemes.

5. Obriu el panet i poseu-hi l’hamburguesa acabada de cuinar que més us agradi. A sobre, afegiu-hi per aquest ordre un tall de formatge manxec sec, ruca fresca ecològica i uns encenalls de pernil. Poseu-hi unes gotes d’oli trufat i acabeu de muntar el pa per servir.