la recepta de la meva vida
Recepta de fideuà d'algues, bolets i carxofes
"Aquest plat marca un abans i un després a l'hora de treballar amb productes innovadors com les algues, que em van obrir un gran ventall de possibilitats gastronòmiques", explica Teresa Carles, xef de Teresa Carles i Flax & Kale
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
Per daurar els fideus
- 400 g de fideus integrals
- 1 all
- Un bitxo o caiena
Per a la base de la fideuà
- 3 cullerades d’oli d’oliva
- Mitja ceba
- Mig porro
- 1 pebrot verd italià
- 1 pastanaga
- 150 g de xampinyons
- 70 g de gírgola
- 2 carxofes
- 6 g d’alga hiziki
- 6 g d’alga kombu
- 300 ml d’aigua (per remullar les algues)
- 1 cullerada de salsa de soja
- 700 ml de brou vegetal
- Sal i pebre
- 3 fulles de llorer
- 60 g de coco jove
Per a l’allioli de soja
- 50 ml de beguda de soja
- 1 all
- 200 ml d’oli d’oliva
- Sal
PREPARACIÓ
1. Un parell d’hores abans, hidrateu les algues amb 300 mil·lilitres d’aigua.
2. Piqueu bé la ceba, el porro, el pebrot i la pastanaga. Trossegeu els bolets.
3. En una cassola baixa amb oli d’oliva, sofregiu la ceba i el porro uns cinc minuts.
4. Afegiu-hi el pebrot, la pastanaga, les carxofes netes i tallades pel llarg i els bolets. Acabeu de sofregir-ho i incorporeu-hi la salsa de soja, el brou, la sal, el pebre, el llorer i les algues juntament amb l’aigua del remull. Que arrenqui el bull.
5. Daureu els fideus amb una mica d’oli, l’all i el bitxo. Quan siguin daurats, retireu l’all i el bitxo. Aboqueu el brou i afegiu-hi el coco jove. Que bulli cinc minuts, i després poseu-ho durant 10 minuts més al forn escalfat a 180 graus.
Per a l’allioli de soja
1. Al vas de la batedora, poseu-hi l’all, la beguda de soja i la sal. Munteu-ho afegint l’oli d’oliva a poc a poc.
ACABAMENT I PRESENTACIÓ
Notícies relacionades1. Serviu la fideuà amb l’allioli de soja a part i decoreu-la amb brots germinats de pèsols o similars.
- Els interessos no ho són tot Aquesta és l’edat límit per demanar una hipoteca a Espanya: ¿Ho sabies?
- Alves, submís davant el jutge i desafiador al sortir de presó
- Max Espargaró, el ‘mecànic’ de qui es refia el papa
- El canvi d’horas’encalla a Europa
- L’IVA al 21% torna al gas i el de la llum seguirà almenys fins a l’estiu
- Dubtes tributaris ¿Cal declarar els bizums a Hisenda en la renda 2021-2022?
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Salaris Aquest és el sou d’un militar a Espanya
- Neteja ¿Per què la gent està tirant sal pel lavabo a la nit?: el truc que evita moltes malalties
- Una cullerada de mel al dia: així canviarà el teu cos si la prens