la recepta de la meva vida
Recepta de calamarsons amb Parmentier Maldonado i brou amb farigola
"Aquest plat m'identifica com a cuiner perquè té productes molt d'aquí: el calamarsó i la papada de porc", comenta Raúl Roig, xef d'Osmosis
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 200 g de calamarsons frescos del Mediterrani
- 100 g de papada de porc ibèric (a mi m’agrada la de Maldonado)
- 200 g de patata agra M
- 100 g de nata de cuina
- 200 g de brou de peix concentrat
- Farigola
- Mantega
- Gírgola de faig japonesa
ELABORACIÓ
1. Netegeu el calamarsó traient-li la palla de l’esquena i la boca.
2. Coeu les patates des d’aigua freda. Infusioneu la pell que recobreix la papada amb la nata amb què posteriorment es farà el puré de patata. Una vegada cuita la patata, passeu-la per un tamís fi i feu la Parmentier lligant la patata amb la nata infusionada i doneu consistència de crema al puré amb trossos petits de papada.
3. Poseu a reduir un litre de brou de peix fins que arribi als 300 grams. Llavors, afegiu-hi mantega perquè lligui. Just en aquell moment, incorporeu-hi la farigola i deixeu que infusioni.
Notícies relacionades4. Poseu una mica de sal i oli a la gírgola i salteu-la a la paella.
5. Marqueu el calamarsó en una paella summament calenta, només volta i volta.
- Lluita contra el frau Hisenda avisa: fins a 2.500 euros de multa per pagar aquestes quantitats amb diners en efectiu
- El laberint català Així estan les enquestes de les eleccions a Catalunya
- PRIMER ANIVERSARI Mantenir Consell de Cent costa deu vegades més que Diputació
- lliga f Alexia i Mariona es reivindiquen en una aclaparadora golejada (8-0)
- Les barraques de Montcada pugen un 25% després de dos anys d’oblit
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- TENNIS Alcaraz s’acomiada en quarts de final i deixa orfe Madrid
- Copa Amèrica de vela Una regatista d’estirp a l’equip espanyol
- lliga f Alexia i Mariona es reivindiquen en una aclaparadora golejada (8-0)
- Apunt Queden cinc finals