la recepta de la meva vida

Recepta de calamarsons amb Parmentier Maldonado i brou amb farigola

"Aquest plat m'identifica com a cuiner perquè té productes molt d'aquí: el calamarsó i la papada de porc", comenta Raúl Roig, xef d'Osmosis

restaurante-osmosis / periodico

1
Es llegeix en minuts
Raúl Roig (Osmosis)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- 200 g de calamarsons frescos del Mediterrani

- 100 g de papada de porc ibèric (a mi m’agrada la de Maldonado)

- 200 g de patata agra M

- 100 g de nata de cuina

- 200 g de brou de peix concentrat

- Farigola

- Mantega

- Gírgola de faig japonesa

ELABORACIÓ

1. Netegeu el calamarsó traient-li la palla de l’esquena i la boca.

2. Coeu les patates des d’aigua freda. Infusioneu la pell que recobreix la papada amb la nata amb què posteriorment es farà el puré de patata. Una vegada cuita la patata, passeu-la per un tamís fi i feu la Parmentier lligant la patata amb la nata infusionada i doneu consistència de crema al puré amb trossos petits de papada.

3. Poseu a reduir un litre de brou de peix fins que arribi als 300 grams. Llavors, afegiu-hi mantega perquè lligui. Just en aquell moment, incorporeu-hi la farigola i deixeu que infusioni.

Notícies relacionades

4. Poseu una mica de sal i oli a la gírgola i salteu-la a la paella.

5. Marqueu el calamarsó en una paella summament calenta, només volta i volta.