la recepta de la meva vida

Recepta de cua de vedella a la cervesa

«Em porta records d'infantesa i sempre es pot reinterpretar sense que perdi la seva essència», explica Rafa Martínez, xef de Can Xurrades

can-xurrades / periodico

1
Es llegeix en minuts
Rafa Martínez (Can Xurrades)

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

- 1 cua de vedella Bos Taurus Primigenius

- 1 ceba

- 1 porro

- 2 pastanagues

- 3 alls

- Sal

- Oli de gira-sol

- 2 litres de cervesa

- 2 fulles de llorer

- Pebre en gra

- Bolets al gust


ELABORACIÓ

1. Tallar la cua de vedella i posar-la a una olla coberta de cervesa amb la verdura tallada (ceba, porro, pastanaga i all) durant 12 hores.

2. Passades les 12 hores, separar la cua de vedella de les verdures i assecar-la bé.

3. Salpebrar i enfarinar la cua de vedella. En una olla, marcar-la en oli de gira-sol pels quatre costats. Quan estigui ben dauradeta, afegir les verdures i deixar a foc lent uns 10 minuts perquè es vagi caramel·litzant. Després, afegir la cervesa cobrint-ho tot i posar al forn unes 5 hores a uns 140 graus.

4. Passades les 5 hores, treure la cua de vedella i esmicolar-la a mà (la carn se separa pràcticament sola), i separar les verdures de la salsa i colar. Posar a reduir uns 15 minuts. Serà la salsa que acompanyarà la cua.

5. Col·locar la carn en una safata i premsar-la amb pes. Deixar-la 12 hores en fred.

Notícies relacionades

6. Desemmotllar la carn de la safata, que al refredar-se amb la seva pròpia gelatina s’haurà quedat compactada en un bloc. Tallar en lingots al gust i embolicar-los amb pasta ‘bric’ o pasta ‘tall’ pels quatre costats. Untar-los amb rovell d’ou i marcar-los en una planxa.

7. Ja estaran llestos per servir i emplatar al gust amb uns bolets saltejats al moment o unes verduretas de temporada.