la recepta de la meva vida

Recepta de pa bau amb calamars a l'andalusa

"Aquest plat, molt fàcil de fer i molt barat, agrada molt als meus clients", explica Pablo Carrizo, de This & That

1
Es llegeix en minuts
Pablo Carrizo (This & That)

PER AL PA 'BAO' (10 UNITATS)

Ingredients

- 250 g de farina de força

- 5 g de sal

- 20 g de sucre

- 20 g d'oli de gira-sol

- 50 ml d'aigua

- 90 ml de llet sencera

- 14 g de llevat en pols

- 25 g de llevat fresc

Elaboració

1. En un bol, barrejar la farina, la llet, l'aigua, els llevats, la sal, el sucre i l'oli amb l'ajuda d'una espàtula fins a integrar mitjanament els ingredients.

2. Bolcar la barreja en una superfície neta i amassar fins a obtenir una massa homogènia i llisa.

3. Introduir la massa en un recipient hermètic i deixar reposar a 20 graus o més durant 1 hora. La massa agafarà volum, gairebé el doble.

4. Bolcar la massa en una superfície lleugerament empolvorada amb farina.

5. Dividir la massa en 10 peces de 50 grams cadascuna. Fer les pastes. Tapar i deixar reposar 10 minuts a 20 graus o més.

6. Estirar cada peça amb un corró donant la forma ovalada (ens recordarà a una llengua) i amb un gruix de 3-4 mil·límetres.

7. Col·locar un quadradet de paper de forn per sota i, entre mitjà, una mica d'oli de gira-sol perquè les peces no es peguin en la cocció. Repetir el procés amb la resta de 'baos'.

8. Tapar i deixar reposar 15 minuts a 20 graus o més.

9. Coure al vapor entre 6 i 8 minuts.


PER ALS CALAMARS

Ingredients

- 100 g de farina de moniato

- 500 g de calamars petits

- 1 {cebolleta} tendra

- 250 ml d'oli vegetal per fregir

- Maionesa de {kimchi} al gust (opcional)

Elaboració

1. Netejar els calamars per complet i tallar-los en cèrcols petits.

Notícies relacionades

2. Passar-los per farina de moniato i fregir-los en oli bé calent.

3. Acompanyar amb maionesa de 'kimchi' i cebeta tallada ben fina.