la recepta de la meva vida

Pollastre lacat amb mel i llima i bolets a la brasa de Tomás Rodríguez

"Va ser el primer plat que vaig fer amb pollastre pota blava, propi de la meva comarca, el Baix Llobregat. Era diferent però va agradar molt"

1
Es llegeix en minuts
Tomás Rodríquez (Axarquía)

INGREDIENTS PER AL POLLASTRE

- 1 pollastre pota blava a quarts

- 3 carcasses de pollastre

- 2 cebes

- 1 porro

- 1 pastanaga

- 2 tomàquets madurs

- 1 got de vi blanc

- 1 gotet de brandi

- 100 g de mel milflors

- Suc de 3 llimes

- Oli d'oliva verge

- Sal i pebre

PREPARACIÓ PER AL POLLASTRE

1. Tallem les carcasses del pollastre a trossos grossos.

2. En una olla amb l'oli calent hi introduïm les carcasses i les fregim. Retirem els ossos i els reservem.

3. A la mateixa olla hi ofeguem tota la verdura fins que estigui ben sofregida. Hi afegim el brandi i ho flamegem. Hi afegim el vi blanc i ho deixem reduir fins que quedi sec.

4. A l'olla, hi afegim una altra vegada els ossos i els cobrim d'aigua per fer un caldo que s'ha de bullir a foc suau durant quatre hores. Colem el caldo i ho reservem.

5. En una olla ampla, marquem amb oli ben calent el pollastre quarterejat i prèviament salpebrat. Ha de quedar dauradet per tot arreu.

6. Cobrim el pollastre amb el caldo anteriorment preparat i el tapem. El bullim a foc suau uns 90-120 minuts fins que el pollastre s'estovi.

7. Una vegada el pollastre estigui cuit i el caldo hagi reduït i estigui espès, hi afegim el suc de les llimes i la mel i fem que arrenqui el bull. Ho reservem.

INGREDIENTS PER ALS BOLETS

- 200 g de bolets de temporada

- Oli d'oliva verge

- Sal i pebre

PREPARACIÓ PER ALS BOLETS

1. Encenem la brasa. Mentrestant, netegem els bolets amb un pinzell per eliminar-ne rastres de terra.

2. Els salpebrem, els untem amb oli i els posem a la brasa (quan estigui a punt) durant 1 o 2 minuts. Han de quedar una mica cruixents.

3. Retirem els bolets de la brasa i els reservem.

Notícies relacionades

4. Traiem una peça de pollastre ben lacada de salsa i la posem al plat. Al costat, hi disposem els bolets.

5. Ho acabem amb un toc de sal en escames i cibulet.