Recepta fàcil d'una coca de Sant Joan de llardons

T'expliquem com fer una coca amb una recepta fàcil que podràs seguir sense dificultat

coca-llardons-chicharrones0001

coca-llardons-chicharrones0001 / Montserrat Comesaña

2
Es llegeix en minuts
MONTSERRAT COMESAÑA

Si hi ha una coca per Sant Joan que triomfa a casa aquesta és la coca de llardons. Quan vaig descobrir com n'era de fàcil fer-la a casa ja mai més la vam tornar a comprar a la pastisseria.

La pasta fullada és comprada i, tot i així, queda deliciosa, així que t'animo a provar de fer-la.

 

Els ingredients són orientatius. T'aconsello dues planxes de pasta fullada, així la coca sortirà més grossa.

INGREDIENTS 

1 o 2 paquets de pasta de full (250 g cada paquet)

100 g de llardons

100 g de pinyons

100 g d'ametlla quadradets

Sucre

Farina

1 rovell d'ou

PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 200 ºC a dalt i a baix.

Triturem els llardons.

Tallem en tres la peça de pasta fullada, posem una mica de farina a la taula de treball i estenem una de les plaques de pasta fullada. La cobrim amb una quantitat considerable de llardons i hi posem a sobre la segona placa. Tornem a repetir l'operació de posar-hi els llardons i la tapem amb la tercera placa.

Pressionem una mica amb les mans. Agafem el corró, com més gros i pesat millor. Dobleguem en tres aquesta massa i la comencem a estirar per integrar els llardons a la pasta de full. S'ha de doblegar tres vegades i girar la massa cada vegada que la dobleguem.

Una vegada integrats els llardons comencem a estirar la massa com més fina millor fins a aconseguir la mida corresponent a la placa de fornejar o a la mida que vulguem.

Traslladem la massa amb l'ajuda d'un corró a la safata prèviament untada amb mantega i esquitxada amb aigua freda.

Batem el rovell amb una miqueta d'aigua i l'estenem per sobre de la massa. Això ens ajudarà que els pinyons i les ametlles s'hi enganxin. Seguidament, i a gust de cadascú, anirem repartint els pinyons i les ametlles per sobre distribuint-los molt bé perquè la massa quedi ben coberta i pressionant una mica perquè quedin ben enganxats. Hi afegim sucre generosament amb la mà.

Introduïm al forn la safata a mitja altura, i abaixem el forn a 175º durant una mitja hora per sota amb aire forçat. Si no quedés prou daurada podeu encendre la calor de dalt o el grill durant uns minuts, controlant que no es cremi.

La traiem del forn. La deixem reposar uns minuts i la traslladem a una reixeta perquè es refredi.

I al·lucinareu amb la vostra estupenda coca de llardons. ¡A disfrutar-la!

Notícies relacionades

EL PERIÓDICO t'ofereix les millors receptes, des de l'alta cuina de Carme Ruscalleda fins als secrets dels nous cuiners o les mil i una formes en què es poden preparar els canelons.

Més receptes a Receptes explosives.