la recepta de la meva vida

Crema catalana de tòfona d'Oriol Ivern

M'agrada fer variacions d'aquestes postres tradicionals. En vaig fer una de rossinyols, i ara, de tòfona.

1
Es llegeix en minuts
Oriol Ivern (Hisop)

CREMA CATALANA DE TÒFONA

- 1 l de nata

- 20 g de tòfona ratllada

- 120 g de rovells

- 160 g de sucre

- 30 g de maizena

PREPARACIÓ

1. Barregem els rovells amb el sucre i la maizena. Infusionem la tòfona en la nata i escaldem els rovells.

2. Ho tornem a coure a foc lent fins que comenci a bullir.

3. Ho refredem amb paper film a sobre.


GELAT DE GALETA

- 30 g de sucre

- 600 g de nata

- 700 g de llet

-200 g de rovells

- 400 g de galeta de mantega

PREPARACIÓ

1. Bullim tots els líquids amb el sucre i escaldem els rovells.

2. Hi afegim la galeta i ho triturem tot amb el túrmix.


AVELLANA GARRAPINYADA

- 100 g d'avellana torrada

- 50 g d'aigua

- 50 g de sucre

PREPARACIÓ

1. Ho coem tot junt a foc mitjà sense parar de remenar fins que el sucre empanissi.


EMPLATAT

1. Cremem amb bufador dues vegades la crema catalana de tòfona amb sucre moreno.

2. rossegem un parell d’avellanes garapinyades i les posem al costat.

Notícies relacionades

3. Per sobre de l’avellana hi posem el gelat de galeta.

4. Ho acabem amb una làmina de tòfona per sobre del gelat.

Temes:

Cuiners