la recepta de la meva vida
Crema catalana de tòfona d'Oriol Ivern
M'agrada fer variacions d'aquestes postres tradicionals. En vaig fer una de rossinyols, i ara, de tòfona.
CREMA CATALANA DE TÒFONA
- 1 l de nata
- 20 g de tòfona ratllada
- 120 g de rovells
- 160 g de sucre
- 30 g de maizena
PREPARACIÓ
1. Barregem els rovells amb el sucre i la maizena. Infusionem la tòfona en la nata i escaldem els rovells.
2. Ho tornem a coure a foc lent fins que comenci a bullir.
3. Ho refredem amb paper film a sobre.
GELAT DE GALETA
- 30 g de sucre
- 600 g de nata
- 700 g de llet
-200 g de rovells
- 400 g de galeta de mantega
PREPARACIÓ
1. Bullim tots els líquids amb el sucre i escaldem els rovells.
2. Hi afegim la galeta i ho triturem tot amb el túrmix.
AVELLANA GARRAPINYADA
- 100 g d'avellana torrada
- 50 g d'aigua
- 50 g de sucre
PREPARACIÓ
1. Ho coem tot junt a foc mitjà sense parar de remenar fins que el sucre empanissi.
EMPLATAT
1. Cremem amb bufador dues vegades la crema catalana de tòfona amb sucre moreno.
2. rossegem un parell d’avellanes garapinyades i les posem al costat.
Notícies relacionades3. Per sobre de l’avellana hi posem el gelat de galeta.
4. Ho acabem amb una làmina de tòfona per sobre del gelat.
- Cas sota investigació L’Ana Julia va rebre a la presó regals dels funcionaris a canvi de sexe
- Pep Guardiola i Cristina Serra, a prop de firmar el divorci
- Genealogia ¿Qui era la mare del nou Papa, Lleó XIV? Així era Mildred Martínez
- Míchel, hospitalitzat d'urgència per un problema de salut
- Els comicis del 2027 Junts aposta per prohibir als okupes l’empadronament
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Mercat immobiliari Gonzalo Bernardos és molt pessimista amb el futur de la vivenda: «Veurem gent a...»
- Al Centre "De premi": el bar de Sabadell aclamat per les seves patates braves
- Guardiola, a prop de firmar el divorci
- Un tribut de luxe a Theodorakis al Barnasants