LA RECEPTA DE LA MEVA VIDA
El bacallà al forn amb tomàquet i pebrot vermell de Jordi Vilà
Aquest plat que feia la meva mare els dissabtes m'encanta per la seva senzillesa. ¡Per sucar-hi pa!
"Aquesta recepta de bacallà ha sigut la que sempre ha fet la meva mare a casa. És la que més m’ha quedat a la memòria. Recordo que la feia els dissabtes i que era el plat que més m’agradava. M’encanta per la seva senzillesa. Ah, i per a mi és molt important tenir a mà un bon pa per sucar-hi, perquè aquesta salsa ho demana".
INGREDIENTS
- 4 talls de bacallà d'uns 150 grams (morro o filet és més que suficient)
- 750 g de tomàquet natural en conserva. És bàsic que sigui bo
- 2 pebrots vermells
- 1 gra d'all
- Julivert
- 1/2 got de brandi
- 70 ml d'oli d'oliva verge extra
- Farina
- Sal, pebre i orenga
PREPARACIÓ
1. Triturem el tomàquet i el colem per desprendre’ns de les llavors.
2. El posem en una cassola amb el brandi, una mica de sal, el pebre al gust i poca quantitat d’orenga. Ho deixem a foc mitjà i que es vagi coent, sempre mig tapat perquè no esquitxi i es concentri. Amb 20 minuts n’hi haurà prou.
3. D’altra banda, escalivem els pebrots directament a la flama o al forn, ben untats d’oli, a 240 graus. Els pelem i els reservem.
4. Enfarinem el bacallà i el fregim.
Notícies relacionades5. En una safata de forn hi posem un parell de cullerades grosses de salsa de tomàquet, a sobre hi col·loquem el bacallà i ho cobrim amb més salsa de tomàquet. Finalment hi posem els pebrots a tires.
6. Ho fiquem al forn uns 15-20 minuts a uns 175 graus. Quan quedin 5 minuts, hi incorporem l’all i el julivert barrejats amb una mica d’oli i ho acabem de coure. Ja estarà llest.
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- El Palma Futsal tritura al Barça (1-5) en la final de la Champions
- Norris desarma Verstappen i obté la seva primera victòria en la F1
- ¿I ara què, Joan?
- Un Espanyol impotent s’oblida de l’ascens directe