LA RECEPTA DE LA MEVA VIDA

El bacallà al forn amb tomàquet i pebrot vermell de Jordi Vilà

Aquest plat que feia la meva mare els dissabtes m'encanta per la seva senzillesa. ¡Per sucar-hi pa!

La recepta del bacallà al forn amb tomàquet i pebrot vermell de Jordi Vilà. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

"Aquesta recepta de bacallà ha sigut la que sempre ha fet la meva mare a casa. És la que més m’ha quedat a la memòria. Recordo que la feia els dissabtes i que era el plat que més m’agradava. M’encanta per la seva senzillesa. Ah, i per a mi és molt important tenir a mà un bon pa per sucar-hi, perquè aquesta salsa ho demana". 


INGREDIENTS

- 4 talls de bacallà d'uns 150 grams (morro o filet és més que suficient)

- 750 g de tomàquet natural en conserva. És bàsic que sigui bo

- 2 pebrots vermells

- 1 gra d'all

- Julivert

- 1/2 got de brandi

- 70 ml d'oli d'oliva verge extra

- Farina

- Sal, pebre i orenga


PREPARACIÓ

1. Triturem el tomàquet i el colem per desprendre’ns de les ­llavors. 

2. El posem en una cassola amb el brandi, una mica de sal, el pebre al gust i poca quantitat d’orenga. Ho deixem a foc mitjà i que es vagi coent, sempre mig tapat perquè no esquitxi i es concentri. Amb 20 minuts n’hi haurà prou.

3. D’altra banda, escalivem els pebrots directament a la flama o al forn, ben untats d’oli, a 240 graus. Els pelem i els ­reservem.

4. Enfarinem el bacallà i el ­fregim.

Notícies relacionades

5. En una safata de forn hi posem un parell de cullerades grosses de salsa de tomàquet, a sobre hi col·loquem el bacallà i ho cobrim amb més salsa de tomàquet. Finalment hi posem els pebrots a tires. 

6. Ho fiquem al forn uns 15-20 minuts a uns 175 graus. Quan quedin 5 minuts, hi incorporem l’all i el julivert barrejats amb una mica d’oli i ho acabem de coure. Ja estarà llest.

Temes:

Cuiners