LA RECEPTA DE LA MEVA VIDA

El pollastre amb llagosta de Quim Marquès

Aquesta recepta festiva sempre l'hem fet quan hi ha hagut celebracions a casa.

Recepta de pollastre amb llagosta. / RICARD FADRIQUE

2
Es llegeix en minuts

"Com ha canviat la vida. En un dia de festa, la família d’un pescador matava el pollastre que havia alimentat durant sis mesos; el rostia i l’estofava i, per donar-li més presència al plat, hi posava cues de llagosta. El pollastre era el producte car i només se’n podia menjar una o dues vegades a l’any perquè es trigava sis mesos a engreixar-lo; en canvi, les llagostes es pescaven cada dia.

Aquesta recepta festiva sempre l’hem fet quan hi ha hagut celebracions a casa".


INGREDIENTS

— 1 pollastre de pagès d'uns dos quilos tallat a dotzens

— 2 llagostes d'1 quilo més o menys

— 2 cebes de Figueres

— 2 tomàquets madurs

— 2 grans d'all

— 1 manat d'herbes: farigola, romaní, llorer, una branca de canyella, orenga fresca

— 1 copa de vi ranci

— 1 copa d'anís

— 50 g d'ametlles i/o avellanes

— 50 g de xocolata

— Safrà

— Oli d'oliva

— Llard de porc

— Sal i pebre

— Unes llesques de pa torrat

— 2 litres de caldo de pollastre (o aigua si no teniu caldo)


PREPARACIÓ

1. En una cassola de fang amb una mica d'oli d'oliva i el llard de porc, daurem el pollastre a foc viu, prèviament salpebrat.

2. Tallem les llagostes en sis parts (primer les tallem transversalment en dues parts, retirem la melsa, situada just a sota del cervell de color marronós; i fem tres talls a cada meitat). La melsa s'aprofitarà més tard per a la picada.

3. Quan el pollastre estigui ben daurat, el retirem de la cassola per reservar-lo a part, i al mateix oli hi daurem els talls de la llagosta.

4. Una vegada la llagosta estigui també daurada, la retirem de la cassola.

5. Afegim el pollastre a la cassola i aprofitem el mateix oli per fer un sofregit amb la ceba tallada molt fina, els alls i el manat d'herbes.

6. Una vegada la ceba s'hagi daurat, hi afegim els tomàquets sense pell i sense llavors, i tallats a daus.

7. Hi afegim els gots de vi ranci i d'anís. Deixem reduir l'alcohol durant un parell de minuts.

8. Hi afegim caldo fins a cobrir el conjunt, i hi incorporem els talls de llagosta. Ho deixem coure a foc molt lent durant 30 minuts sense tapar.

Notícies relacionades

9. Preparem la picada en un morter amb les avellanes i ametlles, el pa torrat, el safrà, la xocolata i la melsa de la llagosta.

10. Quan el pollastre tingui més o menys uns 20 minuts de cocció, hi afegim la picada i ho rectifiquem de sal i pebre.

Temes:

Cuiners