LA RECEPTA DE LA MEVA VIDA
El pollastre amb llagosta de Quim Marquès
Aquesta recepta festiva sempre l'hem fet quan hi ha hagut celebracions a casa.
"Com ha canviat la vida. En un dia de festa, la família d’un pescador matava el pollastre que havia alimentat durant sis mesos; el rostia i l’estofava i, per donar-li més presència al plat, hi posava cues de llagosta. El pollastre era el producte car i només se’n podia menjar una o dues vegades a l’any perquè es trigava sis mesos a engreixar-lo; en canvi, les llagostes es pescaven cada dia.
Aquesta recepta festiva sempre l’hem fet quan hi ha hagut celebracions a casa".
INGREDIENTS
— 1 pollastre de pagès d'uns dos quilos tallat a dotzens
— 2 llagostes d'1 quilo més o menys
— 2 cebes de Figueres
— 2 tomàquets madurs
— 2 grans d'all
— 1 manat d'herbes: farigola, romaní, llorer, una branca de canyella, orenga fresca
— 1 copa de vi ranci
— 1 copa d'anís
— 50 g d'ametlles i/o avellanes
— 50 g de xocolata
— Safrà
— Oli d'oliva
— Llard de porc
— Sal i pebre
— Unes llesques de pa torrat
— 2 litres de caldo de pollastre (o aigua si no teniu caldo)
PREPARACIÓ
1. En una cassola de fang amb una mica d'oli d'oliva i el llard de porc, daurem el pollastre a foc viu, prèviament salpebrat.
2. Tallem les llagostes en sis parts (primer les tallem transversalment en dues parts, retirem la melsa, situada just a sota del cervell de color marronós; i fem tres talls a cada meitat). La melsa s'aprofitarà més tard per a la picada.
3. Quan el pollastre estigui ben daurat, el retirem de la cassola per reservar-lo a part, i al mateix oli hi daurem els talls de la llagosta.
4. Una vegada la llagosta estigui també daurada, la retirem de la cassola.
5. Afegim el pollastre a la cassola i aprofitem el mateix oli per fer un sofregit amb la ceba tallada molt fina, els alls i el manat d'herbes.
6. Una vegada la ceba s'hagi daurat, hi afegim els tomàquets sense pell i sense llavors, i tallats a daus.
7. Hi afegim els gots de vi ranci i d'anís. Deixem reduir l'alcohol durant un parell de minuts.
8. Hi afegim caldo fins a cobrir el conjunt, i hi incorporem els talls de llagosta. Ho deixem coure a foc molt lent durant 30 minuts sense tapar.
Notícies relacionades9. Preparem la picada en un morter amb les avellanes i ametlles, el pa torrat, el safrà, la xocolata i la melsa de la llagosta.
10. Quan el pollastre tingui més o menys uns 20 minuts de cocció, hi afegim la picada i ho rectifiquem de sal i pebre.
- Detenen una parella amb sis primats bebès ocults als genitals
- Referent social Mor Enric Morist, el somriure enmig del desastre
- Investigació ‘La casa dels horrors’ d’Oviedo tenia un desmesurat consum d’aigua i una sala d’estudi per als tres nens
- Entrevista Giuseppe Russolillo, president de l’Acadèmia de Nutrició: «El dejuni intermitent no ha sigut concebut per perdre pes i pot posar en risc la salut»
- Activista social Mor d’un infart el president de la Taula del Tercer Sector, Enric Morist
- Electricitat Causes de l’apagada i solucions perquè no es repeteixi: els experts vaticinen què passarà a partir d’ara a Espanya
- Amb Liam Neeson El racó de Sant Cugat del Vallès que està ja en la història del cinema
- Recomanacions "Inoblidable": el bar de Mataró aclamat per les seves saboroses tapes
- Celebració especial Dia de la Mare: 30 frases i imatges per desitjar feliç dia a la mare
- Gran ensurt a La Gayola